Bebeğim yakından göz teması kurmuyor

tugcemdirme

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2024
4
0
30
Bebeğim 4 aylık emzirirken ya da kucağımda olduğunda ya da dizlerimi büküp bacaklarıma oturttuğumda göz teması kurmuyor. Doğduğundan beri böyle. Uzaktan gayet göz teması var gülüyor konuşmaya çalışıyor uzunca süre bakıyor odaya girdiğimde farkedip beni izliyor nesne takibi de var ama yakınına gelince gözlerini kaçırıyor. Böyle bir durumla karşılaşan var mı endişeleniyorum bazen

Hayır normal bir durum ama içiniz rahat etsin diye doktorunuza danışın. Çünkü bebekler bütün görmeyi sever çok yakınındaysanız sizi bir bütün olarak değil sadece kadrajına aldıgı kısmı gördüğünden bakmak istemezler. Renkli cisimleri gösterbeilrisiniz özellikle bazı benekler kırmızı ve sarı renge odaklanıyor.

Renkli kartları, kitapları vs takip ediyor ama ben veya herhangi biri yaklaştığında bakışlarını çeviriyor. Emerken baksın istiyorum ama hiç bakmıyor😢 normalde emerken bakması gerekmiyor mu

Bebeğim 4 aylık emzirirken ya da kucağımda olduğunda ya da dizlerimi büküp bacaklarıma oturttuğumda göz teması kurmuyor. Doğduğundan beri böyle. Uzaktan gayet göz teması var gülüyor konuşmaya çalışıyor uzunca süre bakıyor odaya girdiğimde farkedip beni izliyor nesne takibi de var ama yakınına gelince gözlerini kaçırıyor. Böyle bir durumla karşılaşan var mı endişeleniyorum bazen
Son durumu nedir canım benim bebegimde de böyle

Bebeklerinizin son durumu nedir acaba şu an oğlum 4 aylık aynı durumdayız cevap verirseniz sevinirim 🙏

Benim bebeğim 5 aylık oldu. 4. Ayda çok meme reddi yaşadık meğerse yanlislikla beni de reddetmiş. 🤣 Son iki haftadır biraz da rahatsız mutsuzdu beni gördükçe emzircem sanıp kaciyordu gözlerini. Şuanda aramız düzeldi maşallah diyim. 4. Ayda gerçekten etraf çok ilgilerini çekiyor bizler sürekli onların gözü onundeyiz diye ilgi çekici gelmiyoruz büyük hareketler yapmadıkca. Siz de sabredin bol bol sarılın konuşun oynayın düzelecektir inşallah zaten evham yapmak için çok erken bir ay 🧡

X