Çocuk Hastalıkları Bebeğim ve yüksek ateş

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.379
158
Merhaba hanımlar.
Bebeğim 8.5 aylık. Şu an ateşli. Sabah banyo yapmıştı, öğleden sonra da dışarı çıktık; sanırım üşüttüm
Şu an bezi ve sıfır kollu zıbınla üstü açık uyuyor.
Ilık duş aldırdık, sirkeli su yaptım ama bezleri koydurmuyor. 1 ölçek calpol şurup verdim.
Kulak arkasından, ensesinden, koltuk altı ve göbeğinden ölçtüğüm ateşin hangisini takip etmem lazım bilemedim. Hepsi farklı çıkıyor.
Bir de böyle uyuması uygun mu, üstüne ince bir şey örtmeli miyim?
Şurubu vereli yarım saat oldu; duş aldıralı 1 saat.
Daha önce bir kez böyle ateşli olduğunda doktorumuz soy-duş-calpol en son çare fitil demişti. Fiziksel durumu normalse hemen hastaneye getirme düşmesini takip et demişti.
Bu saatte ne yapacağımı bilemedim.
Göbek 37.5 , kulak arkası 39.2 , koltuk altı 39.3, alın 38
40.5 du en yüksek

Cok gecmis olsun canim emziriyormusun susuz kalmasin su da icirebilirsin cok panik yapmayin gecmezse doktora götürün

Bebeğinize çok geçmiş olsun. İlacı yeni verdiyseniz biraz etki göstermesini bekleyin. Sirkeli su önce düşürür sonra yükseltir diyor doktorlar. Çok soğuk olmayan bezler koymaya çalışın. Alın koltuk altı diz arkasına koyun. Dr. en son fitil demiş zaten geçemezse acile götürün.

Ateşi çok yüksek. Sirkeli su da zararlı. Damarlarda büzüşmeye neden oluyor. Onaylamıyorlar onu. Ateşini yeniden ölçün, düşmemişse doktora götürün

Fitil daha çabuk sonuç veriyor , üstü iyi örtmeyin bence,
Ateş için soğuk bantlar var ben ondan kullanıyorum iş görüyor ...

Ateş 40 görmüşsünüz acile gidin riske atmayın. Fitil de koyun rahatlatsin her yeri ağıyordur kuzunun Uyurken üstünü çok ince bi bezle örtün iyice üşütmesin ama önce doktora gidin

Gözden kaçırmışım ilacı vereli çok olmuş düşmediyse zaman kaybetmeden acile götürün.

1 saat oldu. En yüksek 39 şu an. Düşmeye başladı sanırım.
Bez koyduğumda çok ağlıyor dayanamıyor. Şimdi uyudu uyancak diye koyamıyorum

Doktorun önerilerini takip etmelisiniz, sirkeli su çok yanlış, calpol bebeğin ağırlığına göre uygun miktarda verdiyseniz 30dk içerisinde ateşinin düşmesi gerekirdi. Koltuk altı ve kulak arkasından yapılan ölçümleri takip edin.
Geçmiş olsun

Acil bence de. Fitil falan verebilirler. Ne olur ne olmaz. Çok geçmiş olsun hemen iyileşsim bebiş

Fitil verseniz daha çabuk düşer. Hatta fitili verip acile gidin. Çünkü ateşe neden olan hastalık tedavi edilmezse ateş tekrar edecektir.

ateso yuksek geldi bana fitil varsa atabikirsin o hemn dusuruyor

39 bebeklerde yüksek bir ateş.
Burada bir dengesiz (ama öyle) arkadaş annem rahatsızlandığında kolonyalı sirkeli bez falan koy demişti,bende yapmıştım
Doktor kızmıştı bana,meğerse önce düşürüyormuş gibi yapıp daha da çok yükseltiyormuş ateşi.
Hele bir de minicik bir kuzu da lütfen denemeyin böyle şeyler.
Acilen bir doktora gidin,ateş bu şakaya gelmez.

Ateş düşürücü önlemleri deniyorsunuz ancak ateşe neyin sebep olduğu belli değil. Yüksek bir ateş üst solunum yolu belirtileri de yok sanırım hiç vakit kaybetmeden doktorunuza gidin tahlil isteyecektir bir enfeksiyon da olabilir. Geçmiş olsun.

Çocuğunuzdaki yüksek ateş bir mikrop aldığının ya da vücuttaki bakterinin arttığının ve hastalığa yol açtığının göstergesi. calpol ve dolven i 6 saatte bir dönüşümlü verebilirsiniz ( 1 de calpol 7 de dolven gibi), ateşi yüksekse üstüne hiçbir şey örtmeden ( ya da çok ince bir çarşaf sadece karnına örterek) ince bir atlet ve bez, ayağı soğuksa ince soket çorap giydirerek gözlemlemeye devam edebilirsiniz. Şayet koltuk altından ölçen ateş ölçeriniz varsa o daha sağlıklı bir sonuç verecektir o da çocuk hareket etmeden gerçekten düzgün ölçebiliyorsanız. İyi markaların kulaktan ateş ölçerleri de iyi oluyor yani doğru çıkıyor. Ateşi düşmezse kesinlikle doktora götürün ki 39 derece pek kendi başına düşmez. En azından benim çocuklarımda hiç düşmedi, düştüysede tekrar tekrar çıktı ve hep antibiyotikle tamamladık o günleri. Tabi sizin çocuğunuzda düşebilir bağışıklık ve mikrobun nerede olduğuna göre değişir. İdrar yolu enfeksiyonu mu, yoksa faranjit mi, bademcik mi, ishal mi, kusuyor mu? gibi konulara göre değişir Çok geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…