• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ve uyku

huzurlu_evim

OğlumEşimCanlarım...
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
853
485
358
arkadaşlar 1.5 aylık oğlum var bazen gündüz 3-4 den akşam saat 10 kadar uyumadığı oluyor altı temiz gazı yok karnı tok ama uyumuyor 1 gün uyuyosa diğer gün yine aynı ayrıca akşam saat 11 de uyuyorsa gece 2 kere uyanır 7 den sonrada gündüz 2 ye kadar uyumaz sizce normalmi ölüyorum bazen uykusuzluktan

arkadaşlar 1.5 aylık oğlum var bazen gündüz 3-4 den akşam saat 10 kadar uyumadığı oluyor altı temiz gazı yok karnı tok ama uyumuyor 1 gün uyuyosa diğer gün yine aynı ayrıca akşam saat 11 de uyuyorsa gece 2 kere uyanır 7 den sonrada gündüz 2 ye kadar uyumaz sizce normalmi ölüyorum bazen uykusuzluktan

Bebislerin 3-4 aylık olana kadar uyku düzenleri tam oturmuyor canım. Ama ondan sonra emin Ol düzeni bı kurarsanız cok rahat edersin. Bizde eşimle, ilk zamanlar cok uykusuz kaldık ama şimdi içerde uyuyor bizimki:nazar:

Bebislerin 3-4 aylık olana kadar uyku düzenleri tam oturmuyor canım. Ama ondan sonra emin Ol düzeni bı kurarsanız cok rahat edersin. Bizde eşimle, ilk zamanlar cok uykusuz kaldık ama şimdi içerde uyuyor bizimki:nazar:

Sağol canım inşallah dûzrlir maşallah senin bebeğinede

ona gece gündüz eğitimi vermeye başla. benim bebeğim 2 ay 6 günlük, doğum sonrası ben tesadüf ögrendim bunu. nettende bakıp bul araştır. gece olunca ışık yakma sadece gece lambası. bizde hep gecelambası açıktır. yatak odasında yatıyor. gece emzirirken onunla hiç konuşma, ilgilenme. emmesi bitince, uykuya daldıysa gazını çıkarıcam diye ugraşma bırak uyusun. gündüz bol bol konuş, oyna, ilgilen..

Benimki 1 haftalık ama ben saldım çayıra kafasına göre uyuyup uyanıyo. Sadece 3 saati geçirirse uyandırıp emziriyorum. Eğitim için biraz daha farkında olmasını bekliycem. Günde 18 -19 saat uyuyodr heralde şimdi. Ama farkettim sanki yavaştan gece daha fazla uyumaya başladı gibi. İlk gece bizi ayağa dikmişti, ama dün güzel uyuduk biz de.

Gece zaten gõzûnû almasın diye loş ışık var emzirir uyuturum konuşmam hic dediklerinizin aynısını uyguluyo1um dûn gûndûz 1 saat bile uyumasdi bugun uyuyo şûkûr

Bebek bakımı gaz masajı ve egzersiz | Bebek ve Hamilelik | Bebisler.com - YouTube

bebeğine buradaki gaz masajını ve egzersizleri yaptırırsan bebeğin çok rahatlar. ben ilk yaptığımda inanılmaz gaz atmıştı bir dene istersen. gazını kendi atıyor artık ama zorlandığında ovuyorum karnını. egzersizleride günde 3-4 defa yapıyorum. en yorucu hareket altını alıyormuş gibi bacakları hafif kaldırmakmış, sık sık yap. gündüz ne kadar yorarsan gece o kadar rahat uyur..

Bebek bakımı gaz masajı ve egzersiz | Bebek ve Hamilelik | Bebisler.com - YouTube

bebeğine buradaki gaz masajını ve egzersizleri yaptırırsan bebeğin çok rahatlar. ben ilk yaptığımda inanılmaz gaz atmıştı bir dene istersen. gazını kendi atıyor artık ama zorlandığında ovuyorum karnını. egzersizleride günde 3-4 defa yapıyorum. en yorucu hareket altını alıyormuş gibi bacakları hafif kaldırmakmış, sık sık yap. gündüz ne kadar yorarsan gece o kadar rahat uyur..

Sağol canım uygularım bu çocuk bir değişik şimdide uyuyor bu saate kadar hep emdi emdi uyudu $imdide bu normalmi desem bu deli derler ilk bebeğim her hareketini õğrenmrk istiyorum normal mi diye

4. aya kadar uyku düzeni olmazmış bebeğin, benim için önemli olan gece 00:00-01:00 arası uyuması. 3-3,5 gibi bi kalkar, 6 gibi bi kalkar sonrada 8-10- ve 12 de kalkar. öğlen 12 de uyanma zamanıdır. gündüz kesik kesik uyumalar önemli değil benim için, tek önemli olan akşam 21:00 - 00:00 arası uyutmamak. birazda bizimki ağlamayan cinsten onunda etkisi olabilir. fazla uysal, içtiğim rezeneden herhalde :97: birede bebek evde insanın çok olduğu zamanlar uyumazmış, bizimki uyumuyor. misafir geldiğinde hep uyanık anca onlar gidince, evin düzeni yerine gelince uyuyor. aklında olsun uyutucam diye uğraşma, ben çok denedim olmadı, herkes gidicek ortam sakinleşicek öyle uyuyor. bir tane misafir bile olsa bizimki huysuzlaşıyor, illaki oda gidicek. yabancı bir ses olduğunu anlıyor sanırım. o ses evden uzaklaşmadan da rahat edemiyor :9:

4. aya kadar uyku düzeni olmazmış bebeğin, benim için önemli olan gece 00:00-01:00 arası uyuması. 3-3,5 gibi bi kalkar, 6 gibi bi kalkar sonrada 8-10- ve 12 de kalkar. öğlen 12 de uyanma zamanıdır. gündüz kesik kesik uyumalar önemli değil benim için, tek önemli olan akşam 21:00 - 00:00 arası uyutmamak. birazda bizimki ağlamayan cinsten onunda etkisi olabilir. fazla uysal, içtiğim rezeneden herhalde :97: birede bebek evde insanın çok olduğu zamanlar uyumazmış, bizimki uyumuyor. misafir geldiğinde hep uyanık anca onlar gidince, evin düzeni yerine gelince uyuyor. aklında olsun uyutucam diye uğraşma, ben çok denedim olmadı, herkes gidicek ortam sakinleşicek öyle uyuyor. bir tane misafir bile olsa bizimki huysuzlaşıyor, illaki oda gidicek. yabancı bir ses olduğunu anlıyor sanırım. o ses evden uzaklaşmadan da rahat edemiyor :9:

canım şimdi yaz olduğundan bizimde tam karşımız park sahura kadar çocuk sesi bir kalabalık birde cadde anlatamam gündüz aynı gece aynı inşallah 4-5 aylıkken düzelir şu uykusu bir düzelse razıyım artık kendimi değil bebeğimi düşünüyorum birgün uyuyor bir gün düzen bozuk huyu çok değişti birgün ek mama veriyorum bir gün sütüm akana kadar geliyor çok düzensiz inşallah düzelir sıcaklardanda bunalıyor

gece uykusunda 2 kez uyanması cok ıyı,saat bası uyanan bebekler var bılıyorum.ama aksam 4 den gece 10 a kadar uyumaması ve de sabah 7 den oglen 2 ye kadar hıc uyumaması ılgınc,bebekler gunduzlerı sık sık uyurlar ,yarım saat bıle uyusa dınlenır ..yanı butun gun yalnızca 1 kere mı gunduz uykusu uyuyo,sabah 7 de kalkıyorsa ve gece 11 de yatıyorsa 3 kez falan gunduz uykusu yapmalı,ornegın 10 den 12 ye sonra 3 den 4 ve de 7 den 8 e gunduz uykusu uyuyabılmelı,ınsanların karekterlerı nasıl bırbırınden farklıysa bebekler de bırbırınden cok farklı olabılıyo...bence bır doktora sorun,sız bıle oluyorum uykusuzluktan demıssınız,bır de bebegınzı dusunun artık nasıl yoruluyordur,bebekler anne sutuyle ve uykuyla buyurler,doktor uyutmak ıcın farklı bır yontem onerebılır mutlaka sorun

Sağol canım uygularım bu çocuk bir değişik şimdide uyuyor bu saate kadar hep emdi emdi uyudu $imdide bu normalmi desem bu deli derler ilk bebeğim her hareketini õğrenmrk istiyorum normal mi diye

yok cnm ben senı anlıyorum,benım kzıım suan 20 aylık ama bebekken senın gıbı herseyını merak ederdım,arada cok uyuması normalmıs,buyume atakları olurmus bebeklerın yanı cok hızlı buyuduklerı ıcın donem donem fazla uyurlarmıs,sımdı hatırlıyorum benım kzıım 1 gun nerdeyse 20 saat uyumustu,1 bucuk aylık falandı,karnını doyurup doyurup uyumustu,ben hasta mı acaba dıye endıselenmıstım ama herhangı bır mızıklaması huzursuzlugu yok ıse endıselnme hıc

cnm bebekler ilk birkaç ay gece gündüzü ne zaman uyumaları gerektiğini ayırt edemedikleri için senin uyuduğun ve uyumak istediğin saatlerde uyumayabilirler. ayrıca ilk 6 ay anne için en zor zamanlar benimde 21 aylık kızım var ilk haftalar daha kötü olmakla birlikte 6 ay uykusuzluktan kırılıyordum. hem bazı bebekler çok uykuya düşkün olmaya biliyorlar sen bazı bebek sitelerinde yazan 16 saat 13 saat uyurlar gibi yazılara aldırma bazen tüm gün 8-9 saat uyuyup geri kalan zamanını ayakta geçiren birçok bebek biliyorum. yapabileceğin tek şey özellikle karanlık basınca akşamları uyutmaya çalışmak zamanla gece uyuması gerektiğini anlayacak çok uykusuz kalırsan ki kaldığına eminim arada babasına ve diğer akrabalarına arkadaşlarına komşularına pasla birkaç saat dinlen. Allah kolaylık versin çok zor bilirim.

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler yarın doktora gidiyoruz doktorun söylediğini sizede iletirim inş düzene girer

Arkadaşlar yardım:18: 6 aylık Bi oğlum var gündüz 3 kez 15'er dk uyuyor uyanınca hep beni istiyor oyun minderinde oynuyor Bi yandanda beni kontrol ediyor hele Bi gideyim hemen bağırıp çağırıyor geceleri saat başı uyanıyor yatakta dönemiyorum hemen uyanıyor ne yapıcam bilmiyorum ılık duş iyi geceler çayı hiç biri işe yaramıyor WARMI BENİM GİBİ DERTLİ ANNELER

benim kızım 6 yaşını doldurdu ama hala geceleri deliksiz uyumaz .uyku sorunu biraz eğitim biraz da çocuğun karakteriyle alakalı sanırım . ikinci bebeğim 4 aylık ,dr umun önerilerini dikkate alarak çok şükür uyku düzeni sağlamayı başarabildim bu defa ..gece 12 saat deliksiz uyuyor . 2.aydan itibaren gece beslenmesini kestik .gece saat 12 ile sabah 6 arası hiçbirşekilde beslemedim,sadece 2 gece zorluk çektik,3. gece alıştı. . akşam 8.5 ta gece uykusuna gidiyor.12 den önce uyandırmadan doyuruyorum ,sonra sabah 8 de uyanıyor en erken .
bebeklerin gece uyanması acıktığından değil alışkanlıkmış .kararlı olmak çok önemli ,sabırla denemenizi tavsiye ederim .ne kadar erken alıştırmaya başlarsanız o kadar rahat edersiniz hem siz hem de bebeğiniz ..

benim kızım 6 yaşını doldurdu ama hala geceleri deliksiz uyumaz .uyku sorunu biraz eğitim biraz da çocuğun karakteriyle alakalı sanırım . ikinci bebeğim 4 aylık ,dr umun önerilerini dikkate alarak çok şükür uyku düzeni sağlamayı başarabildim bu defa ..gece 12 saat deliksiz uyuyor . 2.aydan itibaren gece beslenmesini kestik .gece saat 12 ile sabah 6 arası hiçbirşekilde beslemedim,sadece 2 gece zorluk çektik,3. gece alıştı. . akşam 8.5 ta gece uykusuna gidiyor.12 den önce uyandırmadan doyuruyorum ,sonra sabah 8 de uyanıyor en erken .
bebeklerin gece uyanması acıktığından değil alışkanlıkmış .kararlı olmak çok önemli ,sabırla denemenizi tavsiye ederim .ne kadar erken alıştırmaya başlarsanız o kadar rahat edersiniz hem siz hem de bebeğiniz ..

Canim ya gece 12 den sabah 8 e nadil dayansin

Back