Sizin yaptığınız sozumona uyku egitmenlerinin tabir ettigi desteksiz uyku degil, sevkatli ve destekli bir uyku. Sadece memesiz bir uyku. Ki gayet tabii tercih edilebilir. Biz de memeyi birakinca benzer sekilde bir uyku sekline girecegiz kuvvetle muhtemel. Ama 4 aya geldik her sey yolunda, bebek anne memesinde rahat uyuyor veya baska bir destekle (mesela ninni, kucakta hatif ritmik sallama...) anne de bebek de memnunken bir egitmen cikiyor ve hayir siz bebeginizi desteksiz uyutmuyorsaniz, gece sut icin ve su icin uyaniyorsa siz bibcocuga kötülük ediyorsunuz. Onu egitmeniz lazim diyor. Hic aklınızda yokken kendinizi bor mucadele icerisinde buluyorsunuz. Benim basima gelen de tam olarak buydu. Ve cok sukur cabuk döndüm bu yanlistan. Bebek sana karsi koyamazken, kalkip gidemezken egiteceksin ki sonra kafan agrimasin soylemi ile daha dogum yapmadan, bebegin fitratini bilmeden silah kuşanmanin yanlis oldugunu dusunuyorum hepsi bu...
Benim 2 oglum var biri 7.5 aylik biri 33 aylik. Buyuk oglum 18 aylik olana kadar atak haftalari disinda emerek uyudu. 18 aydan sonra arada emerem arada pislislanarak arada babasiyla sohbet ederken uyudu. 26 aylikken kardesi oldu. Duzeni pek sasmadi. Ikisini de emziriyordum zaten. Meme acik, anne de uyanik emmek isterse emdi, istemezse emmedi. Zaten artik cok sık emmiyorlar bir yastan sonra. Simdi kreste oglen kendi uyuyor. Aksam ya babasinin kucaginda ya da 1 2 dk emiyor sonra donup kendi kendine uyuyor. Acikcasi benim cok fazla zorlandigim anlar oluyor. Kiziyorum, bazen destek istedigim halde esimden destek de gelmeyebiliyor(sizin esiniz askerdi diye hatirliyorum onun da uzun sure evde olmadigi zamanlar oluyordur illa ki) bir sekilde kendi kendimi avutuyorum. Artik buyuk oglum da beni teselli etmeyi öğrendi. Gelip anne uzulme mutlu ol diyor sıpa. Ama vu bir surec ve gececek. Biz annelerin en sık duydugu ve belki de nefret ettigi cumle bu. Ama gercek... size de kendime de tum ebeveynlere de kolayliklar diliyorum. Tum cocuklarin sevgiyle buyudugu bir dunya niyet ediyorum..