Maddi durumunuza, birikiminize vs bağlı bir şey bu. Ne desek yanlış olur. Eşinizle oturup konuşup hesap kitap yapıp vereceğiniz bir karar.
Bence ek gıdaya geçene kadar yani ilk altı ay yanında olun eğer imkanınız varsaMerhaba. Size danışmak istediğim bir konu var. Benim için çok önemli. Benim 4 aylık bir bebeğim var. Ücretsiz izne ayrılmak üzereyim. Çalıştığım kurumda haftada üç gün çalışılıyor esnek çalışmadan dolayı. Eşim de farklı bir kurumda dönüşümlü çalışıyor. Eşimin teklifi çocuğumuza birlikte bakmamızdan yana. Yani o evde olduğu günler bebeğimize o bakacak ben işe gideceğim o işe gittiğinde de ben evde kalacağım. İşe gittiğim günler süt sağıp bırakmam gerekiyor sadece anne sütüyle besleniyor bebeğim. Bu arada kalabalık bir odada çalışıyorum. 3 ile 5 kişi arasında değişecektir yoğunluk durumu. Covid den de korkuyorum açıkçası. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız. Fikirleriniz benim için çok kıymetli.
Maddi durumunuza, birikiminize vs bağlı bir şey bu. Ne desek yanlış olur. Eşinizle oturup konuşup hesap kitap yapıp vereceğiniz bir karar.
Eşim 10 bin kazanıyor. Ben de 6 bin 500 civarı. Acil bir ihtiyacımız yada borcumuz yok. Birikim yapmak için fırsat olabilir diye. Açıkçası benim işe dönmeye çok niyetim yok ama eşim arada acaba dönsen çocuğa da dönüşümlü baksak dediği için soruyorum size.Maddi olarak fazladan kazanmak için yapacaksanız, başlamayın, bekleyin.
İhtiyacınız/borcunuz var, o para olmazsa zor geçiniyorsanız vs gibi ise durumlar başlayın.
bu durumda dönmez ücretsiz izne ayrılırımEşim 10 bin kazanıyor. Ben de 6 bin 500 civarı. Acil bir ihtiyacımız yada borcumuz yok. Birikim yapmak için fırsat olabilir diye. Açıkçası benim işe dönmeye çok niyetim yok ama eşim arada acaba dönsen çocuğa da dönüşümlü baksak dediği için soruyorum size.
Merhaba. Size danışmak istediğim bir konu var. Benim için çok önemli. Benim 4 aylık bir bebeğim var. Ücretsiz izne ayrılmak üzereyim. Çalıştığım kurumda haftada üç gün çalışılıyor esnek çalışmadan dolayı. Eşim de farklı bir kurumda dönüşümlü çalışıyor. Eşimin teklifi çocuğumuza birlikte bakmamızdan yana. Yani o evde olduğu günler bebeğimize o bakacak ben işe gideceğim o işe gittiğinde de ben evde kalacağım. İşe gittiğim günler süt sağıp bırakmam gerekiyor sadece anne sütüyle besleniyor bebeğim. Bu arada kalabalık bir odada çalışıyorum. 3 ile 5 kişi arasında değişecektir yoğunluk durumu. Covid den de korkuyorum açıkçası. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız. Fikirleriniz benim için çok kıymetli.
maddi olarak sorun olmayacaksa kesinlikle ucretsiz izin derim.esiniz siz yokken tam anlamiyla bebek bakimiyla yuzlesince muhtemelen yapamaz tahammul edemez ne kadar sabirli da olsa.ayrica geliriniz iyiymis.bebeginizin bu zamanlari bi daha gelmeyecek su donemde saglikla onunla evde olmak daha dogru bence.birkac aya iyice gulucukler atacak oyunlar oynayacaksiniz.ek gida zamani yeni tarifler deneyeceksiniz.sonra kipir kipir emeklemeler baslayacak :) 2 yil ucretsiz izin almis biri olarak tavsiye ederim :)Eşim 10 bin kazanıyor. Ben de 6 bin 500 civarı. Acil bir ihtiyacımız yada borcumuz yok. Birikim yapmak için fırsat olabilir diye. Açıkçası benim işe dönmeye çok niyetim yok ama eşim arada acaba dönsen çocuğa da dönüşümlü baksak dediği için soruyorum size.
Ben dönmezdim, zaten son gününe kadar ücretsiz iznimi kullandım dönmedim. Ama şu var siz yarım gün çalışmayacak mısınız ? 6 ay haftanın 3 günü yarım gün çalışın sonra ücretsiz izne ayrılın ?
Bir hafta iki gün bir hafta üç gün şeklinde çalışılıyormuş şu an. Sormak istediğim birşey var. Esnek çalışma olduğu için süt iznini kullanabilir miyim. Yani gittiğim günlerde yarım gün mü çalışacağım ben?Yarım gün çalışacağımı bilsem bugün çocuk yaparım
Ben olsam dönerim işe yarım günden bir şey olmaz.
Geri kalan günler de eşiniz bakacakmış nasılsa.
Maddi açıdan zora girmicekseniz şu salgın ortamında başlamayın bence ama çalışmanız gerekiyosa eşinizin teklifi mantıklı.Merhaba. Size danışmak istediğim bir konu var. Benim için çok önemli. Benim 4 aylık bir bebeğim var. Ücretsiz izne ayrılmak üzereyim. Çalıştığım kurumda haftada üç gün çalışılıyor esnek çalışmadan dolayı. Eşim de farklı bir kurumda dönüşümlü çalışıyor. Eşimin teklifi çocuğumuza birlikte bakmamızdan yana. Yani o evde olduğu günler bebeğimize o bakacak ben işe gideceğim o işe gittiğinde de ben evde kalacağım. İşe gittiğim günler süt sağıp bırakmam gerekiyor sadece anne sütüyle besleniyor bebeğim. Bu arada kalabalık bir odada çalışıyorum. 3 ile 5 kişi arasında değişecektir yoğunluk durumu. Covid den de korkuyorum açıkçası. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız. Fikirleriniz benim için çok kıymetli.
Edit:Bir hafta iki gün bir hafta üç gün şeklinde çalışılıyormuş şu an. Sormak istediğim birşey var. Esnek çalışma olduğu için süt iznini kullanabilir miyim. Yani gittiğim günlerde yarım gün mü çalışacağım ben?