Bebeğim ve işe dönme

Maddi açıdan zora girmicekseniz şu salgın ortamında başlamayın bence ama çalışmanız gerekiyosa eşinizin teklifi mantıklı.

Onu izin konusunda yetkili birine sormalısın.
Devlet memurlarına tanınan haklar çok fazla ama benim bildiğim süt izni değişmez.
Onu da katıp çalışayım dersen yüksek ihtimal yarım gün çalışırsın.

ilk öncelık maddi imkanlar

eğer o para olmadan geçinebiliyorsanız çalışmayın derim

ama zorlanacaksanız , işe döner süt iznimi alır yarın gün çalışır evime dönerim ,

Eşim 10 bin kazanıyor. Ben de 6 bin 500 civarı. Acil bir ihtiyacımız yada borcumuz yok. Birikim yapmak için fırsat olabilir diye. Açıkçası benim işe dönmeye çok niyetim yok ama eşim arada acaba dönsen çocuğa da dönüşümlü baksak dediği için soruyorum size.
Bence bekleyin derim geliriniz iyiymiş borcunuz da yok açıkcası işe git gel sütü biberonla alıyor mu biz aldıramadık mesela hatta şırınga hepsini denedik almadı 10 aylıktı başladığımda Allahtan ek gıdaya ağırlık verdik öyle süt almadan akşamı buldu sabah akşam gece emiyor :KK45: Bebekle geçirilen zamanların geri dönüşü yok tadını çıkarın 10 aylık bile bırakıp gelmek öyle zor geldi ki başka ücretsiz izin haklarım olsaydı kullanırdım. İşe başlamak güzel insan kendine geliyor ama çoğu şey eksik yarımmış gibi hissediliyor bakan olsa da anneyle hiç bir zaman aynı olmaz kanaatindeyim.

Bir hafta iki gün bir hafta üç gün şeklinde çalışılıyormuş şu an. Sormak istediğim birşey var. Esnek çalışma olduğu için süt iznini kullanabilir miyim. Yani gittiğim günlerde yarım gün mü çalışacağım ben?
Süt izni diğer konuları bağlamaz. Şu an çalışma şartı ne ise siz ona süt izinli olarak devam edeceksiniz. Mesela 3 yarım gün yerine müdürünüz uygun görürse 1,5 günde gidebilirsiniz. Güzellik yaparsa diyeyim. Bağlı bulunduğunuz kurumun personel daire başkanlığını arayın bence.

Erkekler bu konularda daha maddiyat odaklı düşünüyorlar halbuki dört aylık bebeğin ihtiyacı olan tek şey annesi. Benim oğlum 20 aylık ücretsiz izindeyim, inanın para her zaman kazanılıyor ama o ayların telafisi yok. Bizimkiler de sizin gibi çalışıyor haftada üç gün yine de dönmüyorum.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Patronum hocam artık büyüdü mu oğlunuz dönmeyi düşünüyor msnz dedgnde geçen hafta ( evimin hemen karşısında isyerim) biranda aşırı üzüldüm sanki mecbrmsm gibi.
Oğlum 15 aylık ve aşırı süt seviyor. Annem hariç asla kimseye de birakamm annem de yazlıkta derken. Yaza kadar Yarim gün de olsa gelin deyince patton bilemedm. Hala vicdan yapyrm da hayırlısı

Anne degilim ama cocugum oldugunda ücretsiz izin hakkini sonuna kadar kullanmayi düşünüyorum tabii o zaman esimin maas durumuna da bagli olur. Ama şu anki kosullarda bile idari izinde olduğum halde ufak tefek bahanelerle bile cagrildigim icin ücretsiz izni düşünüyorum ek bir gelirim olmamasina rağmen. Bebegin en büyük ihtiyacı annesinin güvenli kollari bence. Para yine kazanilir

Ben başlardım, esnek çalışma saatleri ve bebeğe eşinizle dönüşümlü bakacak olmak büyük nimet. Bebeğiniz haftada iki gün belirli saatlerde babasında kalsa bir şey olmaz yani.

Eşim 10 bin kazanıyor. Ben de 6 bin 500 civarı. Acil bir ihtiyacımız yada borcumuz yok. Birikim yapmak için fırsat olabilir diye. Açıkçası benim işe dönmeye çok niyetim yok ama eşim arada acaba dönsen çocuğa da dönüşümlü baksak dediği için soruyorum size.
Evet esinizin dedigi gayet mantikli olabilecek birsey ama suan gerekli mi ya i deger mi buna ? Ben sizin yerinizde olsam calismam, bebegi 6 aylikken mecburi ise baslamis biri olarak soyluyorum bunu...bu yaslarinz bu zamanlarinz geri gelmeyecek, ve inanin hem calisip hem de anne olmak cok zor asiri yorulacaksinz siz de esiniz de...yani ne bileyim bence degmez biraz evde kalin kendinize zaman ayirin baktiniz evde sıkldinz bos zamanda cok biraz girer ise denersinz, nasil olsa istediginiz zaman baslayip birakabiliyorsunuz

İmkan varsa dönmezdim ben. Şu an esnek çalışma ama ne kadar sürecek bu, 2 ay sonra tam çalışmaya dönülürse ne yapacaksınız mesela?

Tam zamanlıya geçince işyerleri ne yapacaksınız? Normal zaman olsa başlayın derdim ama çok karışık zamanlardayız. Bir de eşiniz 4 aylık bebeğe haftada 2-3 gün bakabilir mi? En azından yaza kadar durun derim.

Süt izni kullanabilirsiniz, bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar günde en çok 7,5 saat çalışabilirsiniz 1,5 saat de süt izni hakkınız var. Bizim iş yerinde bu durumda olanlar 1 gün tüm gün gelmeyip diğer günler de 1,5 saat erken çıkıyorlar. En kötü kısmi zamanlıya geçebilirsiniz onda da maaşınızın yarısını gene alırsınız.

Ben bebek ile annenin imkanlar dahilinde kesinlikle bir arada olması taraftarıyım. Anne kokusu, çocuğun kendini güvende hissetmesi, bağlanma, sevgi şefkat gibi hislerinin yara almadan gelişmesi, temel ihtiyaçlarının (emzirme, kucaklama, temizlik vb ) anne gözleminde gerçekleşmesi için anne bebek bir olmalı. Para her zaman kazanılır, ama bir daha bu günler gelmeyecek. Günümüz 30 yaşına gelmiş hala bebeklik- çoxukluk dönemi çeşitli açlıklardan dolayı psikolojik sorun yaşayan insanlarla dolu. Belki biraz eski kafalıyım doğru ama imkan varsa bir bebeğin anne koynunda olması gerektiğini düşünüyorum.
Sizin için hayırlısı olsun🙏

X