arkadaşlar 42 günlük bir bebeğim var uyku problemi yaşıyoruz.bir gün çok güzel uyuyor ertesi gün hiç uyumuyor belli bir süre sonra uykusu olduğu halde uyuyamıyor sabah başlıyor gece 2 ye kadar sadece 2 -2,5 saat uykuyla duruyor ve akşam 19:00 dan sonra ağlama ya başlıyor taki uyuyana kadar ne yapacağımı bilmiyorum dr götürsem mi aceba yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
Cnm öncelikle Allah kolaylık versin... 42 günlük bi bebek günün çoğunu uyuyarak geçirir, eğer uyuyamıyorsa bir derdi vardır diye düşünüyorum. Karnı tok, altı temiz, gazı çıkmış ve yinede uzun zaman uyumuyorsa doktoruna bir danış derim. Belki gaz sorunu vardır, en büyük problem o oluyor bu dönemde.
karnı tok altı temiz ama uyumuyor gaz sancısı da yok yani hiçbir sıkıntısı olmadığı halde uyumuyor
bende uyuması gerekir diye sürekli uyutmaya çalışıyorum sallıyorum çocuk ne uyuyabiliyor ne uyanık kalabiliyor aceba hata mı yaptım diye düşünmeye başladım artık kendi haline bırakmayı düşünüyorum sürekli sallamaktan serseme döndü yavrum herhalde ?? ???
acaba gerçekten karnı tok mu emziriyomusn belki sütün az geliyordur birde bu zamanlarda bu gibi şeyler yaşana biliyor benimkide öyledi 2. 3. aylarından sonra biraz daha düzelir ama tok olduğundan emin ol en önemlisi bu
öncelikle anneliğin hayırlı olsun :)
benimde 11 aylık bir kızım var.eğer bebeğin 1 gün gayet güzel uyuyor diğer gün de uyumuyorsa o uyumadığı gün değişik ne yiyorsun ya da hangi saatlerde yatırıyorsun ona bak bence.Çünkü 42 günlük bebekte sen her ne kadar gaz yok desen de eğer emziriyorsan yediğin şeylerle alakalı gaz olma ihtimali yüksek(örn çiğ sebze çok tüketiyorsan gaz yapar bebeğe,salata vs.)
Bir de sana şunu söyleyebilirim bebeğin çok küçük ve uykuya çok ihtiyacı var eğer sallıyorsan ve uyumuyorsa pes edip hemen kucağına alıyorsan aradan bir zaman geçince tekrar sallıyorsan çocuğun dengesi bozulur ve sürekli ağlar pes etmeden bir şekilde uyutmaya çalışırsan uyku uykuyu getirir ve bebişin daha huzurlu olur(söylemesi kolay tabi ama,uygulamada Allah yardımcın olsun canım)