Bebeğim uyumuyor ne yapmalıyım?

egeninannesiyim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2023
26
7
1
32
Merhabalar öncelikle anneler bir sorum olucak sizlerin tecrübesine ihtiyacım var bebeğim 5 aylık olmak üzere geceleri rahat uyusun diye anason cayı vs veren var mı ? Deneyimlerinizi anlatırsanız cok sevinirim ..

Bebeğinize doktora danışmadan bitki çayları uyku ilacı damlası vs vermeyin ilk 6 ay sadece anne sütü diyorlar siz anason çayı diyorsunuz ne sonuç doğurur bilemezsiniz lütfen yapmayın böyle şeyler

Bitki cayi falan vermeyin. Bitki cayiyla uyumaya alisan bebek, cayi biraktiginiz zaman daha kotu olacak.
O aylar uyku regulasyonunun yasandigi aylar, sabrederseniz yakinda duzelir.
Ayrica bir bebek uyumuyorsa -ekstra bir rahatsizligi da yoksa- ya actir ya da gazi vardir. Once bunlari kontrol edin.

Bebeğinize doktora danışmadan bitki çayları uyku ilacı damlası vs vermeyin ilk 6 ay sadece anne sütü diyorlar siz anason çayı diyorsunuz ne sonuç doğurur bilemezsiniz lütfen yapmayın böyle şeyler
Vermiyorum veren arkadaşlarım var cevremde ver deyip duruyor anneler özellikle ben vermedim tabi ki sadece anne sütü içiyor şu an uyku problemi var sadece oğlumun ondan sizlere danışmak istedim sanırım bunun başka bir çözümü yok bu arada kendşm içiyorum bir sakıncası olur mu onu da mı içmiyim ?? :)

Uyuyor aslında ama memede uyuyor sürekli emzik yeribe beni kullanıyor olabilir emzikte biberonda tutmayan bir bebek bir de süt artırıcı kullanıyorum doktor verdi solgarın baya etkisinş gördüm sadece danışmak istedim yorumunuz ve öneriniz için teşekkür ederim

Doymuyordur, mama takviyesi yapın bence geceleri. Arkadaşım mahvolmuştu, mama da vermek istemiyordu ama en son verdi ve gece uyuyabildiler.

Ben sütümü sağıp verdim bir süre, mama da verdim. Süt 1 saat tok tutuyorsa mama 3 saat tutuyor

Bu arada aslınsa uyuyor fakat meme de sürekli dalması cok zor oluyor bir arkadaşım geceleri uyusun diye mama veriyormuş ben vermedim denemedim de doktorum da önermedi süt artıcı kullanıyoeum bu randevumuzda anason çayı soracağım e bebekte kimyonlu anasson cayı onu içiyorum humananın bu sayede iki ayımız gazlar dönemi rahat geçti cok şükür bir sorun da olmadı bu arada çayı kendim içiyorum sütten bebeğe etki ediyormuş anne sütü cok önemli ama baskılar sonuçu anneler kafamı karıştırıyor cidden kesinlikle anason verirdik biz size rhata rahat uyurdunuz diyorlar anlamadım gitti vermeyeceğim tabi ki eski de kalmış şeyler hep eskiden şans eseri büyümüş neler yapıyorlarmış bizlere de

Herkes yaptıgını doğru bulup-sanıp öneriyor ama yanlış bi sonuç çıkana kadar anlamıyor vermeyin çok aşırı uykusuz kalıyor uyumakta zorlanıyorsa doktora söyleyin belki başka bi sıkıntısı vardır ya da ona göre bişey önerir. Ama bebekler zaten belli dönemlerde uyku gerilemesi yaşar ilk aylar uyumaz falan çok aşırı bi durum yoksa normal bence vermeyin bişey sizin içmenizde sorun olmaz sanırım ama yine de araştırıp öğrenmek lazım tam bilgisi olmayan kişilerin önerileriyle hareket etmemek gerek

Benim bebegim de emzik ve biberon almadi. Hep benden emiyor

Doktorum süt artıcı verdi solgarın geldiğini de hissediyorum aç kalsa ağlar ama anlamadım meme de uyuyor sürekli emiyor yada yine atak dönemi sanırım meme de duruyor anneden ayrılmak istemiyor demişti doktorum

Zaten uyuyormuş bence böyle şeylere gerek yok herkesi dinlemeyin siz herkesin her yaptığı doğru değil

Kendini güvende hissediyor anneye ihtiyacı var aç olmasa da bebekler memede durmak isteyebiliyor

Evet kesinlikle ben hiç denemedim sizlere sormak istedim bu randevumız de kilo alımına göre bir yol gideceğim solgarı kullancağım doktor cayı benim içmeme bişey demedi sakıncası yok dedi sadece geceleri uyuyor ama meme de uyuması beni de yoruyor yatarak emmeyede alıştı bakalım ne yapacağız muhtemelen uyku gerilemesi bu dönem

Kendini güvende hissediyor anneye ihtiyacı var aç olmasa da bebekler memede durmak isteyebiliyor
Cevrem de cok yapan var ben yapmadım ege de cok huysuz bir bebek değil normal yani bebek uyumuyor işte bazı dönemler ama meme de durması beni yoruyor biraz gündüzde öyleyiz meme de duruyor hiç bir işimi yapamıyırum asla

Yok, o an doyuyordur illa ki de anlatmak istediğim tokluk süresiydi. Mesela ben sütümü verdiğimde 1 saat sonra uyanıyorlardı (ilk 50 gün) mama verdiğimde 2,5 saat sonra falan ben uyandırıp içiriyordum. Bir de sütten sonra uyuduklarında çok mızırdanıyorlardı, mama da mışıl mışıl uyuyorlardı

Evet mama da ağırlık yapıyor diyor doktprum ondan uyuyorlarmış

Sling ve kanguru alıcam ben bu durumlar için ilk 3-4 ay ayrılmak istemediğinde göğsümde durur başta alışmayan bebekler sevmeyebiliyormuş ama denenebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…