gunaydın hanımlar
benım 11.5 aylık minik bir kızım var ve nerdeyse dogdugundan berı uyku sorunumuz var,ilk zamanlar hele ilk 6 ay normal karşıladım uyumamasını,ama 6.aydan sonra artık bende de problem olmaya basladı bu durum süreklı yorgunluk,uykusuzluk..
diyelım kı 23.00te yatırdım ohh be uyudu dıyemıyorum en fazla 5-10 dk sonra vik vik sesi gelıyo gidip emzırıyorum gerı dalıyo uykuya,yatırıyorum aradan 20-30 dk geçiyo tekrar uyanıyo,sonra öyle böyle derken ben en az gecede 6-7 kere uyanıyorum emzırıyorum,emmeside acıktıgından degil cunku emzık gibi kullanıyo benı gece ve yanımda yatarken uykuya dalsa bile,kendı yatagına koydugumda tekrar uyanıyor..
eylülden beri iş başı yaptım bu uykusuz geceler benı daha da fazla zorlamaya başladı,tüm gün gözkapaklarımı taşımak ayrı bir yük:)
dün akşam saat 21,00 gibi baktım cok uykusu var huzursuzlandı hadi dedim uyutayım bari geceyi beklemeden belkı uyur,21,30da uyuduysa 22,30a kadar yaklasık 4-5 kere uyanarak 1 saat uyudu ve 22,30da uyanıp gece saat 3e kadar ne yaptıysam uyutamadım ve artık sinir sistemım çöktü,3 ile sabah 6,30 arası 3,5 saat uyuduk ama hatırladıgım kadarıyla yıne 3-4 kez uyandık..ve ben bu şekılde işe geldım..
öff cok bunaldım yazayım dedım,tecrübeli anneler,çocugu benımkı gibi uykuyu sevmeyen anneler,belkı bana önerileriniz olur dıye düşündüm..
hersey bir yana büyümesi acısından da bu kadar uykusuzluk olumsuz etki yapacak diye üzülüyorum,gayet mutlu keyıflı bır cocuk ama işte tek derdımız bu uyku sorunu..bu arada diş çıkarıyor sanırım 2 dişimiz yeni çıktı çünkü ama,bu uyku sorunu dönemsel değil,doğumundan beri oldugu için sadece dişe bağlayamıyorum.
uyku eğitimi vermek istiyorum ama nasıl yaparım bılmıyorum
Canım benim bebegim de 4 aylik aynen uyumak bilmeyen bir bebek o kdr yorgunum ki seni cok iyi anlıyorumgunaydın hanımlar
benım 11.5 aylık minik bir kızım var ve nerdeyse dogdugundan berı uyku sorunumuz var,ilk zamanlar hele ilk 6 ay normal karşıladım uyumamasını,ama 6.aydan sonra artık bende de problem olmaya basladı bu durum süreklı yorgunluk,uykusuzluk..
diyelım kı 23.00te yatırdım ohh be uyudu dıyemıyorum en fazla 5-10 dk sonra vik vik sesi gelıyo gidip emzırıyorum gerı dalıyo uykuya,yatırıyorum aradan 20-30 dk geçiyo tekrar uyanıyo,sonra öyle böyle derken ben en az gecede 6-7 kere uyanıyorum emzırıyorum,emmeside acıktıgından degil cunku emzık gibi kullanıyo benı gece ve yanımda yatarken uykuya dalsa bile,kendı yatagına koydugumda tekrar uyanıyor..
eylülden beri iş başı yaptım bu uykusuz geceler benı daha da fazla zorlamaya başladı,tüm gün gözkapaklarımı taşımak ayrı bir yük:)
dün akşam saat 21,00 gibi baktım cok uykusu var huzursuzlandı hadi dedim uyutayım bari geceyi beklemeden belkı uyur,21,30da uyuduysa 22,30a kadar yaklasık 4-5 kere uyanarak 1 saat uyudu ve 22,30da uyanıp gece saat 3e kadar ne yaptıysam uyutamadım ve artık sinir sistemım çöktü,3 ile sabah 6,30 arası 3,5 saat uyuduk ama hatırladıgım kadarıyla yıne 3-4 kez uyandık..ve ben bu şekılde işe geldım..
öff cok bunaldım yazayım dedım,tecrübeli anneler,çocugu benımkı gibi uykuyu sevmeyen anneler,belkı bana önerileriniz olur dıye düşündüm..
hersey bir yana büyümesi acısından da bu kadar uykusuzluk olumsuz etki yapacak diye üzülüyorum,gayet mutlu keyıflı bır cocuk ama işte tek derdımız bu uyku sorunu..bu arada diş çıkarıyor sanırım 2 dişimiz yeni çıktı çünkü ama,bu uyku sorunu dönemsel değil,doğumundan beri oldugu için sadece dişe bağlayamıyorum.
canım gece maması vermeyi denedindi hiç bende ilk kızımda zorlandım baya şimdi ikizlerim var gece kalktıklarında ışıgı felan açmıyorum ağladıklarında sadece pışpışlıyorum kucağıma almıyorum o hatayı yaptım çunkü kucağıma alıp sesi duyduklarında kalkıyolar tamamen ama sessızce pışpışladığımda tekrar uykuya dalıyolarbebeklıgınden beri gece uzun süre uyumadıgından ya da kısa aralıklarla uyudugundan gündüz uykusu bazen 30dk bazen 1 saat bazende beni şoklara sokarak 2 saat olabiliyordu:)
işe basladıktan sonra babannemız devraldı bakım işini ve ogle saatlerınde 1 kere ogleden sonra 1 kere uyutuyor,tabi süreleri dengesiz,değişken ama gün içinde 2 kez uyuyor.teke düşürmeyi denedik bu seferde cok huzursuz oldu ve sinirleri bozuldu çocugumun:)doktorumda 2 ideal gündüz uykusu için 1e düşürme 1 yasından önce dedi..
denemelerımı anlatayım,
iş dönüşünde kızı alıp eve geliyoruz önce emıyor sonra bol bol oyun oynayıp hasret gideriyoruz,yoruldugunu farkettıgımde saat 20-21 gibi denedim asla gece uykusu olmadı mutlaka geri uyandı ve gece uyku saatımız gece 1lere 2lere cekıldı..
akşam oyun ve hasret giderme sürelerini uzatıp gece uyku baslangıcını 23lere 24 lere cektım bu seferde gecelerı daha sık uyandıgını farkettım,artı olarak o saate kadar asırı uykusuz oldugundan huzursuzlandı,
saat 22,00 gibi güzel bir banyo sonrası emzırıp uyutmayı denedım yıne 20-30 dk aralarla hep uyandı..
yani anlayacagınız ben bu işin içinden cıkamıyorum...
bazen kolumda ninni ve sarkı soyleyerek uyutuyorum bu nadir oluyo
genelde arkadaş memede uyumayı seviyo ve sarılarak,memeyi cekınce el yordamıyla geri yakalayıp sıkı sıkı sarılıyor:)
Benim kızım da 16 aylık harfi harfine aynı uykusu 8 9 gibi uyumasi gece uyanma lari emerek uyumasi memeyi araması vs. Sanırım memeden kesilince uyuyabilecegiz. Bu arada şunu da söyleyeyim benim kızim gece emmesi nden dolayi dişleri çürümüş size tavsiyem emzirdikken sonra su icirebiliyorsaniz icirin yoksa sabah dişlerini temizleyinbebeklıgınden beri gece uzun süre uyumadıgından ya da kısa aralıklarla uyudugundan gündüz uykusu bazen 30dk bazen 1 saat bazende beni şoklara sokarak 2 saat olabiliyordu:)
işe basladıktan sonra babannemız devraldı bakım işini ve ogle saatlerınde 1 kere ogleden sonra 1 kere uyutuyor,tabi süreleri dengesiz,değişken ama gün içinde 2 kez uyuyor.teke düşürmeyi denedik bu seferde cok huzursuz oldu ve sinirleri bozuldu çocugumun:)doktorumda 2 ideal gündüz uykusu için 1e düşürme 1 yasından önce dedi..
denemelerımı anlatayım,
iş dönüşünde kızı alıp eve geliyoruz önce emıyor sonra bol bol oyun oynayıp hasret gideriyoruz,yoruldugunu farkettıgımde saat 20-21 gibi denedim asla gece uykusu olmadı mutlaka geri uyandı ve gece uyku saatımız gece 1lere 2lere cekıldı..
akşam oyun ve hasret giderme sürelerini uzatıp gece uyku baslangıcını 23lere 24 lere cektım bu seferde gecelerı daha sık uyandıgını farkettım,artı olarak o saate kadar asırı uykusuz oldugundan huzursuzlandı,
saat 22,00 gibi güzel bir banyo sonrası emzırıp uyutmayı denedım yıne 20-30 dk aralarla hep uyandı..
yani anlayacagınız ben bu işin içinden cıkamıyorum...
bazen kolumda ninni ve sarkı soyleyerek uyutuyorum bu nadir oluyo
genelde arkadaş memede uyumayı seviyo ve sarılarak,memeyi cekınce el yordamıyla geri yakalayıp sıkı sıkı sarılıyor:)
evet bana doyamıyor kuzum gözümün içine bakıyor ilgilen benle diye inanın iş çıkışı alıp eve gittikten sonra uyuyana kadar hiçbir işle ugrasmıyorum,sadece günün telafisini yapmaya çalışıyorum..
akşam bahsettım zaten uykuya yakın koyu kıvamlı birsey mutlaka yedırıyorum,artı günde 400 cc ye yakın suyunu mutlaka içiyor sevıyor su içmeyi..
amaaann ya bu günlerde geçecek ne de olsa,sabah uykusuzlugun verdıgı çaresizlike çok dertlenmiştim ama gün sonu oldu ya deli gibi özledim minnoşumu,öpüşüp koklaşmak için dakıka sayıyorum şimdide:)
ne değişik bişeymiş bu annelik,uykusuzlugunada razıyım allah saglık versın q
canim uyumayan bebek uyumuyo.Sen yine bi egitimi debe istersen nette var bu yontemler.Benimkide 7.5 aylik ne uyur ne durur ne yer.Bende bi lokmayi cigemeden yutarim o derece yani.Cok konu actim burda.Cok zor sabredicez ALLAH onlari bize bagislasingunaydın hanımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?