bebeğim uyumuyor,haliyle benide uyutmuyor,çok yorgunum:(

bende emzırmeyı yaza dogru oretalama 18 ay donemınde düşünüyorum acıkcası
tabı süt olursa ve memeden kesılınce bıraz daha uyuyan bı bebek olacagını düşünüyorum,

Aynen benim kızımda öyleydi ne zaman kendi kendine uyumayı öğrendi o zaman rahat ettim.Beşiğine yatırıp elini tutuyorum göz teması kurmamaya özen gösteriyorum 10 dakikaya uyuyo ve bütün gece uyanmıyo.Bir yaşından beri yöntemimiz bu gece uyanmaları çok nadir artık.Senin dediğin gibi uyutup yatırırdım 10 dakika geçmeden ağlayarak uyanırdı çok zor bişey gerçekten.süper dadı diye bi program var ordan öğrendim bu metodu ve çok işe yarıyor gerçekten mutlaka dene

Allah kolaylık versin öncelikle. Benimde 13 aylık bir kızım var. Bende nacizane bir kaç fikir paylaşmak isterim. Bir kere bilmeniz gereken şey şudur ki "bebekler düzeni sever"...Her zaman aynı şeyleri, aynı saatte ,aynı sırayla yapacaksınız. Ona uykuyu hatırlatan bazı şeyler belirlemekte fayda var. Örneğin ben kızımı her akşam yıkarım. Doğduğu günden beri her akşam aynı saatte yıkanır. Sonra pijamalar giyilir, babaya iyi geceler denir, karanlık odaya geçilir. Asla bizim yatağımızda değil, kendi yatağında yatar. Bu doğdu doğalı bu şekildedir, hatta 7 aylıkken odasını da ayırdım. Pes etmeden o karanlık oda da duracaksınız. Ağlayacak,bağıracak duymayacaksınız. Şu an 1 yaşına az kalmış, muhtemelen doktorunuz gece beslenmesini de kesmenizi söyleyecektir. İleride diş çürüklerine,kulak problemleri ve mide rahatsızlıklarına sebep olduğu için. Siz istikrarlı olacaksınız, vazgeçmeyeceksiniz. Benim kızım artık biliyor ki banyo demek uyku demek. Ve ayrıca saat 23 oldukça geç bir saat bu yaşta ki bir bebek için. Bebeğinizi mutlaka karanlık oda da uyutun,gece lambası kullanmayın. Büyüme hormonu ışık sevmez çünkü.

O kadar iyi anlıyorum ki sizi.40ı çıksın düzelir dedim olmadı.3. Ayda gaz sancıları azalınca uyur dedim olmadı.6 aylık olunca uyuyacak dedim olmadı.Diştendir,çıkınca uyur dedim olmadı.Denemediğim yöntem kalmadı.Ağlatarak uyutma,yatır kaldır...vb.Yatmadan banyo yaptırdım hergün.Başka bebek olsa pert olur sabaha kadar banyo benimkinin uykusunu daha açardı.Uyutuyorum,kendim de yatıyorum,az sonra beşikten mıkırdanmalar gelmeye başlayınca iliklerimin çekildiğini hissediyorum artikGötürmedİğim doktor da kalmadı.Reflü mü,bağırsak paraziti mi,orta kulak iltihabı mı,internetten okuyup okuyup soluğu doktorda aldım.Off anlatmakla bitiremicem.11 aylık bu arada benim de bebeğim.Sanki 20 yaşına geldiğinde bile ben uyutacakmışım gibi geliyo.

Canım benim bebegim de 4 aylik aynen uyumak bilmeyen bir bebek o kdr yorgunum ki seni cok iyi anlıyorum
Ben ücretsiz izindeyim bittiginde kuzumu kimlere bırakırım diye düsunurken iki kat düşünmete basladım gercekten sabır isteyen bir bebegim var
Artik dayanamadim 3.5 aylık gibiyken Tracy hoggun kitabı var onu okudum biraz bir rutin olusturmam gerektiginin farkına vardım olusturdum ama cok direndi perisan oldugum günler oldu gece uyanmaları bitmedi bi türlü kesintisiz 1 saat uyusam yeter diyordum artık meme olayı ayrı zaten agliyor memeyi emzik gb kullanıyor yara oldu gecen hafta
Yine perisandık.Bi kitap almıstım cocuklarda uyku sorunları ve çözümleri Dr.richard ferberin
Hatta Ferber yöntemi diye geciyor netten aratin.Arastırırken burda bir arkadas her cocugaer yöntem uymaz demis
O zaman birde Ferberi uygulayayim dedim
Rutini zaten oturttum uyku sorunum fenaydi.Dün karar verdim ögleyin uykuya yatırirken basladım .cok zorlandım cok agladı , vicdanim elvermedi bırakayim akısina dedim agladım perisan oldum amanereye baksam 5.ayin icinde olan bir bebek 4 saatte bir beslenebilir,gece kesintisiz 6 saat kadar uyur diyordu
Kitabı iyice okudum doktor bu yöntemi uyguladiginiz icin bebeginiz elbette sizi daha az sevmeyecek yazmıs
Bunu aklıma iyice kazıdim.günduz iki uyksunu bu sekilde uyuttum
Aksam 9 da eşimle yatagina biraktık biraz agladi sızlandı iyi geceker dedik kapiyi kapatıp cıktık
Telsizden dinledik mırıldandı homurdandı uyudu evet kendi kendine uyudu burda maşallah diyin lütfen
Arada kendi uyandi gece hic yanina gitmedim yine uyudu 5 e kadar 4.5 aydir ilk kez uyudu bu kadar ben de hatta aralarda noluyoz yahu diye hep uyandim alıskanlik olmuş :) az önce de ögle uykusuna yatırdım nasıl agladı ama düne göre kısasürede uyudu.
Uzun yazdim kusura bakmayjn uykusuzluktan artık bambaska biri oluyodum cok iyi anlıyorum bütün anneleri
Sizde uygun bir yöntem secin deneyin benim icin de dua edin daha 2. Gün hep böyle gitsin inşallah

Ayrıca bu ben dahil yaptigimiz herseyle uykuyu iliskilendirebiliyolar bu minnoslar
Biberonu , emzigi , ellerini tutmamı, şşslememi hepsini kodlamis zor birakiyo , banyo olayıda olmadı bizde bas bas bagiriyo
Yataga yatirip konusup ustunu örtmek yeterli
Yeni egitim verecek arkadaslar neyle iliskilendireceklerine dikkat etsinler birde onları bıraktırmak zorunda kalınıyo meme yerine biberonda com gazlı oluyor diye nurse hayvey veriyordum ama o bunu iliskilendirmis meme yerine onu vermeyince uyumuyodu çocuk gaz şurubundan kafayi bulacaktı :)

cok guzel bılgıelr yazmıssınız arkadaslar cok tesekkur ederım hepınıze
dedıgım gıbı onumuzdekı haftalarda ızne cıkacagım,dolayısıyla ertesı gün işe gitme derdi olmayacagından isterse sabaha kadar sürsün,tek tek yontemlerı deneyecegım,
banyo ile uyutma olayına gelınce ben gün aşırı yıkıyorum bazen cin gibi oluyo uykusu açılıyo
bazen dalıp uyuyo ama en derini 30 dk,basıyo sonra çığlıgı
acaba uyanıp agladıgında dokunmasam o uyku sersemliğiyle tekrar dalar mı ki?
bu arada emzik emıyo,ama emzıgı atıp memeyi istiyo uyanık:)

Cennet annelerin ayağı altındadır deyip sabır edicen :)
Emziriyormusun gece mama vermeyi denedin mi.
Emzik kullanıyormusun ona alıştırmaya çalışabilirsin.
Uyku eğitimi için sinirlerin sağlamsa dene derim. İşe yarayanda var yaramayanda

aayyy eski günlerimi hatırladım.çocuk büyütmeyi sevmiyorum.soğuttu benim çocuklar beni çocuklardan.ben gece uykusuzluğundan gündüzleri saçma sapan konuştuğumu bilirim rüyada gibi.aptal saptal utanacağım sözler etmişliğim var.sayıklama gibi narkoz almış içmiş gibi.3 yaşına geldiklerinde uyudum.şimdi büyüdüler akşama kadar uyusam öldünmü anne ne uykusu demezler.geçicek sabır.

canım gece maması vermeyi denedindi hiç bende ilk kızımda zorlandım baya şimdi ikizlerim var gece kalktıklarında ışıgı felan açmıyorum ağladıklarında sadece pışpışlıyorum kucağıma almıyorum o hatayı yaptım çunkü kucağıma alıp sesi duyduklarında kalkıyolar tamamen ama sessızce pışpışladığımda tekrar uykuya dalıyolar

:) bıde ben ıkıncı bebegı düşünüyorum acıkcası:)
kızım 2 yasına gelınce korunmayı bırakırım dıyodum ama sil baştan hersey tekrar yaşanacak diye düşününce,çıtamı 3 yaşına çektım..nasip olur yada olmaz bılmıyorum ama kardeşsiz büyümesini istemıyorum,ama en azından 3 yaşını görmeden denemem dıyorum:)3 yaşına gelince de uyur heralde,yok artık!!!!:)

mama olayını denedim,uyutmadan 1 saat once falan ya muhallebı ya hazır kaşık maması yedırıyorum tok olursa uyanmaz diye ama ı ıhhh:)en fazla 30 dk sonra yıne uyanıp emmek istiyor..
emzik kullanıyoruz ama ayırt edıyo,emzik kar etmiyo yani:)
bıberonla denıyım dedım kesınlıkle biberon almıyor tarzı değil:)
kucagıma almadan yada bızım yataga yatırıp emzırmeden kendı yatagındayken pışpışlamayı denedim ama volume arttırıyo,hatta bildiginiz bas bas bağırıyo,

Aynı benim oğlum. Şu anda 25 aylık. 22 aylıkken emmeyi bıraktı ve ben ancak uyumaya başladım. Sizinle aynı durumdaydık. İş,uykusuzluk hepsi bir arada.
Memeyi kesmeden zor.Çünkü benim oğlum emzik,biberon filanda kullanmamıştı. Meme onun için bir çeşit emzikti.
Şimdide eğer akşamları arabada uyumamışsa uyuması çok geçi buluyor. Uyuduktan sonra sıkıntı kalmadı şükür.
Allah yardımcınız olsun

cocugunuz size doyamiyor bu yuzden cok sIk uyanip sizi yanina istiyor.
yanina uzanip uyutun,hatta bi sure bebeginizle uyuyun,inanin o zaman daha az uyanacak ve sizde o da bu kadar yorulmayacaksiniz.belli ki size biraz kaygili baglanmis,uyku problemleri genelde guven kaynakli sIkintilardan olusur.
aksamlari ne yedirip yatiriyorsunuz? koyu muhallebi yedirip oyle yatirin,bi suru markanin gece mamalari mevcut,acliktan da uyaniyor olabilir belkide susuzluktan..ozellikle ek gidalara gecince aslinda bizim dusundugumuzden daha cok suya ihtiyac duyuyorlar.
her meme istediginde gece vermeyin,su verin arada,yavas yavas emzirme araligini acin.
ve son uykusunu en gec aksamustu 3 gibi bitirmis olsun,en gec..
gece 11 bi bebek icin cok gec,9 civari yatirin,uyanirsa yanina uzanip sizde uyuyun..korkmayin,2 yasina kadar bebeklerin anneyle yatmasi zaten onerilen bisey.

İlk kızımda yaptığım hataları asla tekrarlamayı düşünmüyorum.O yüzden doktorumuzdan hiç kimsenin lafına kulak asmayıp 6 Aydan sonra gece emzirme olayını kesmeyi düşünüyorum.

evet bana doyamıyor kuzum gözümün içine bakıyor ilgilen benle diye inanın iş çıkışı alıp eve gittikten sonra uyuyana kadar hiçbir işle ugrasmıyorum,sadece günün telafisini yapmaya çalışıyorum..
akşam bahsettım zaten uykuya yakın koyu kıvamlı birsey mutlaka yedırıyorum,artı günde 400 cc ye yakın suyunu mutlaka içiyor sevıyor su içmeyi..
amaaann ya bu günlerde geçecek ne de olsa,sabah uykusuzlugun verdıgı çaresizlike çok dertlenmiştim ama gün sonu oldu ya deli gibi özledim minnoşumu,öpüşüp koklaşmak için dakıka sayıyorum şimdide:)
ne değişik bişeymiş bu annelik,uykusuzlugunada razıyım allah saglık versın yavruma,hepımızın yavrularına inşallah:)

Benim kızım da 16 aylık harfi harfine aynı uykusu 8 9 gibi uyumasi gece uyanma lari emerek uyumasi memeyi araması vs. Sanırım memeden kesilince uyuyabilecegiz. Bu arada şunu da söyleyeyim benim kızim gece emmesi nden dolayi dişleri çürümüş size tavsiyem emzirdikken sonra su icirebiliyorsaniz icirin yoksa sabah dişlerini temizleyin

Qarden merhaba, bebeğinizin uyku durumu düzeldi mi, düzeldiyse nasıl başardınız. 8,5 aylik kızım dogdugundan beri uymuyor uyutmuyor. Kolik zamanlarinda battaniyede sallayarak uyumaya alistigi için geceleri 10 kez bile kalksa hep o şekilde uyuyordu. 10 günden beri de gündüz ve gece memede uyumaya alıştı. Geceleri her 30-45 dk da bir emerek tekrar uyuyor.1 saat kesintisiz uyursa uyuyorum sayıyorum. Uykusunu alamadığı için de sürekli huysuz ve mutsuz. Ne yapsak yapalım uzun süreli memnun olduğunu görmedim. Her şeyden çabuk sıkılıp mizirdanmaya ve ardından ağlamaya başlıyor. Bu arada gece memede avunmadigi zaman yine eşimle battaniyede sallamaya devam ediyoruz. Ya meme ya battaniyede sallanarak susar, kucağa alsak da pis pislasak da nafile direkt yirtinircasina ağlıyor. Çok zor durumdayım yardımcı fikirlerinizi bekliyorum..

Ca
canim uyumayan bebek uyumuyo.Sen yine bi egitimi debe istersen nette var bu yontemler.Benimkide 7.5 aylik ne uyur ne durur ne yer.Bende bi lokmayi cigemeden yutarim o derece yani.Cok konu actim burda.Cok zor sabredicez ALLAH onlari bize bagislasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…