bebeğim uyumuyor,haliyle benide uyutmuyor,çok yorgunum:(

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.425
3.144
373
gunaydın hanımlar
benım 11.5 aylık minik bir kızım var ve nerdeyse dogdugundan berı uyku sorunumuz var,ilk zamanlar hele ilk 6 ay normal karşıladım uyumamasını,ama 6.aydan sonra artık bende de problem olmaya basladı bu durum süreklı yorgunluk,uykusuzluk..
diyelım kı 23.00te yatırdım ohh be uyudu dıyemıyorum en fazla 5-10 dk sonra vik vik sesi gelıyo gidip emzırıyorum gerı dalıyo uykuya,yatırıyorum aradan 20-30 dk geçiyo tekrar uyanıyo,sonra öyle böyle derken ben en az gecede 6-7 kere uyanıyorum emzırıyorum,emmeside acıktıgından degil cunku emzık gibi kullanıyo benı gece ve yanımda yatarken uykuya dalsa bile,kendı yatagına koydugumda tekrar uyanıyor..
eylülden beri iş başı yaptım bu uykusuz geceler benı daha da fazla zorlamaya başladı,tüm gün gözkapaklarımı taşımak ayrı bir yük:)
dün akşam saat 21,00 gibi baktım cok uykusu var huzursuzlandı hadi dedim uyutayım bari geceyi beklemeden belkı uyur,21,30da uyuduysa 22,30a kadar yaklasık 4-5 kere uyanarak 1 saat uyudu ve 22,30da uyanıp gece saat 3e kadar ne yaptıysam uyutamadım ve artık sinir sistemım çöktü,3 ile sabah 6,30 arası 3,5 saat uyuduk ama hatırladıgım kadarıyla yıne 3-4 kez uyandık..ve ben bu şekılde işe geldım..
öff cok bunaldım yazayım dedım,tecrübeli anneler,çocugu benımkı gibi uykuyu sevmeyen anneler,belkı bana önerileriniz olur dıye düşündüm..
hersey bir yana büyümesi acısından da bu kadar uykusuzluk olumsuz etki yapacak diye üzülüyorum,gayet mutlu keyıflı bır cocuk ama işte tek derdımız bu uyku sorunu..bu arada diş çıkarıyor sanırım 2 dişimiz yeni çıktı çünkü ama,bu uyku sorunu dönemsel değil,doğumundan beri oldugu için sadece dişe bağlayamıyorum.
uyku eğitimi vermek istiyorum ama nasıl yaparım bılmıyorum

her çocuğun uyku düzeni farklıdır elbette.
ama o kadar küçük bir bebek için 23:00 geç bir saat gibi geliyor bana.

20:00 gibi yatırmaya çalışsanız.
çalışan kadınlar bazen çocukla vakit geçireyim diyerek bebekleri geç yatırmayı tercih edebiliyorlar ama bu da işte çocuğun huysuzlanmasına sebep oluyor.
bir de gece emzirme sayısını azaltmalısınız, çok fazla 6-7 kere. ağlasa bile emzirmemeyi düşünmelisiniz. en faz 3 kez emzirseniz zmanla alışabilir.
of zor zamanlar, Allah kolaylık versin.

ah canım ...benım kızım 27 aylık..ve ben daha bırkaç haftadır uyuyorum ....bebekliğinden beri uyku sorunumuz hep vardı....ne zaman memeden kestım 2 yasını doldurana kadar sabrettım tabıkı....o zaman duzeldı....
yalnız benımkı gecede 5-6 kere uyanırdı emıp uyurdu...dahada fazla uyanıyorsa bebekte reflude olabılırmış dıye duymustum....hanı aklında olsun doktoruna sormak ısyebılırsın
ama boyle bır sorun yoksa tamamen alışkanlıktan kalkıyorlar....2 sene kesıntısız uyumayan bır anne olarak yazıyorum...gercekten sabır ısteyen bır surec

Ah ahhh konuyu ben açmışım gibi adeta..
Aynı sorun bende de var hatta bizim de 11.ayımız
Doğdu doğalı düzenli uyuyan bi bebek değildi
Şimdi bi de diş olayı çıktı, gece uyuyabilene aşk olsun
İşteyim ve elimde kahvem ayılmaya çalışırken kk yı okuyorum hala..
Konuyu takip etsem fena olmaz.

doktorumuzla sürekli iletişim halindeyiz,uyku duzensizliğinin fiziksel bir nedeni varmı diye araştırdık ama yok allaha şükür gayet saglıklı ve aslında neşeli bir bebek..uyuttuktan 10dk sonra uyansa bile kendınce uykusunu almış oluyo,yani uyuklama hali hiç yok direk haydı oyun oynayalım modunda:)
ben aynı saatlerde yatırmayada çalıştım,arkadaş demiş aksam 20,00 gibi uyutmayı dene diye ama işte dün 21,00de denedım geri dönüşü bana gece 3,5 oldu:)uyku araları cok fazla yani:)

Bnmde oglum 10aylik ve uyku sorunu vardi su 1haftadir duzeldi cok sukur ama sizinki zormus gercekten. Bencede 23:00 cok gec ben 20:00 da yatiriyorum sabah 5ekadar uyuyor sonra 6da geri yatiriyorum 8ekadar yatiyor saaatlerini degistirmeyi deneyin ise yariyor. Allah kolaylik versin.

Uyumayinca uyumuyor. Bende 2 senedir yari uykusuz geziyorum. Gunu gununu tutmuyor. ben duzen tam oturdu diyorum ertesi gece aniden uyanip 3-4 saat oyun oynuyoruz.asla uyumuyor ugrassamda.
Geceleri 3 kere den fazla emzirmeyin. Mesela normalde nasil uyutuyorsaniz oyle deneyin. Cunku doymak icin degil emzik gibi kullaniyr diyorsunuz. Allah yardimcimiz olsun

Gunduz uykusu nasil peki? Gunduz uzun uyuyup dinleniyor mu acaba?

bebeklıgınden beri gece uzun süre uyumadıgından ya da kısa aralıklarla uyudugundan gündüz uykusu bazen 30dk bazen 1 saat bazende beni şoklara sokarak 2 saat olabiliyordu:)
işe basladıktan sonra babannemız devraldı bakım işini ve ogle saatlerınde 1 kere ogleden sonra 1 kere uyutuyor,tabi süreleri dengesiz,değişken ama gün içinde 2 kez uyuyor.teke düşürmeyi denedik bu seferde cok huzursuz oldu ve sinirleri bozuldu çocugumun:)doktorumda 2 ideal gündüz uykusu için 1e düşürme 1 yasından önce dedi..
denemelerımı anlatayım,
iş dönüşünde kızı alıp eve geliyoruz önce emıyor sonra bol bol oyun oynayıp hasret gideriyoruz,yoruldugunu farkettıgımde saat 20-21 gibi denedim asla gece uykusu olmadı mutlaka geri uyandı ve gece uyku saatımız gece 1lere 2lere cekıldı..
akşam oyun ve hasret giderme sürelerini uzatıp gece uyku baslangıcını 23lere 24 lere cektım bu seferde gecelerı daha sık uyandıgını farkettım,artı olarak o saate kadar asırı uykusuz oldugundan huzursuzlandı,
saat 22,00 gibi güzel bir banyo sonrası emzırıp uyutmayı denedım yıne 20-30 dk aralarla hep uyandı..
yani anlayacagınız ben bu işin içinden cıkamıyorum...
bazen kolumda ninni ve sarkı soyleyerek uyutuyorum bu nadir oluyo
genelde arkadaş memede uyumayı seviyo ve sarılarak,memeyi cekınce el yordamıyla geri yakalayıp sıkı sıkı sarılıyor:)

uyku problemı olan cocugun uyku duzenını saglamak ıcın ne yapılabılınır pek bır bılgım yok ama sunu soyleyebılırım kendınız ıcın gecelerı esınız de sıze destek olsun, bır seferınde sız kalkıyorsanız bır seferınde esınız kalksın, emmek ıcın degıl emzık gıbı memeyı alıyor dıyorsunuz o zaman emzıge alıstırın ya da gece mama verın emzırmek yerıne.. benım aklıma gelen nacızane cozumler bunlar...

Aaa bizimki de öyle
Ben bile hop diye ayılamıyorum bizim kız nasıl böyle cin gibi uyanıyo da hobaa emekliyo bi tarafa hemen diyorum

Qarden sanki seni hatırlıyorum
Eşinle biraz sorunlarınız vardı giyim ve gezme konularında. Çözdünüz sanırım, sevindim
Hayırlı olsun bebeğiniz de

Bebegim 11 aylik.Dun sabaha karsi 5 te uyuduk.Tam yatagima dogru kosuyordum buyuk oglum uykusunu almis kalkti.Uyumak yalan oldu tabi.Sonuc dun geceyi migren kabusuyla gecirdim.Buyuk oglumu aksam 9 da yatirirdim sabaha kadar 2 ya da 3 kere kalkar emer uyurdu.Yarabbim kucugum ise anlatilmaz yasanir.Sen nasil bebeksin ? Hic mi uykun gelmiyor ?Enerjin hic mi bitmez?Ne diyeyim Allah yardimcimiz olsun...

Bu saydiginiz secenkeleri ne kadar sureyle uyguladiniz. Ise yarayip yaramadigini anlamak icin en az 10 gun ayni yintemi denemek gerekiyor diye biliyorum ben

Canım benim oğlumda öyleydi ve uyku eğitimi verdim çok şükür en fazla iki kere kalkıyor oda ya su istiyor yada biraz süt veriyorum. Ben çok ağlatmadan verdim eğitimi ve haftada sorun çözüldü. Laptopla ninni açtım beşiğinde iken izleye izleye uyumaya başladı, önce biraz ağladı tabi ama asla pes etmedim. Sadece bir 1 hafta dayan ama kararlı ol. Her istediğinde meme verirseniz size yalancı meme gibi görür çok akıllılar bıdıklar..gece uyandığında biberona az bir su koy eline ver hemen uyur..Bilirim uykusuzluğu gecede 10 kere abartısız kalkıyordum ve sinir yapıyordu bende. biirde akşam 8,30 en ideal uyuma saati çok geç yatıyor sizin bıdık. hergün aynı saatte uyutuyorum ben ve kesinlikle kararlı olmanız lazım bu saatte...

White noise uygulamasını yapandan allah razı olsun. Açıyorum bebeğin yanına koyuyorum mışıl mışıl uyuyo. Geceleri kalktığında meme verme emzik ver ağzına.

uyku egıtımındekı en onemlı durum istikrardır.yanı bebegınızı aldınız mesela 21,00 gıbı odasına gıttınız o odadan onu uyutmadan cıkmayacagınızı bılmelı.yanı ay bu uyumuyor dıyıp gerı salona gecersenız o zaman o egıtımıvermenız ımksansızlasır.oglen uykularındada hep aynı satte aynı odada aynı kısıyle uyumayı mesela babannesi her oglen 1 de alıp odaya gecmelı ve uyuyanakadarda o odadan cıkmamalı.
2. ise bı rıtuel olusturak mesela ben daha buyuk oldugu ıcın gecelerı mama verıyorum şöyleki once mamasını yapıyorum o odada oynarken sonra evdekı tum ısıkları ve tv kapatıyoruz babada uyuyor dıyoruz sonra odasına gecıp orda altını degıstrıyorum uyku tulumunu gıydrıyorum her gece aynı ninniyi açıyorum mamasını elıne verıyorum yanına uzanıyorum uyuyor sonra yatagına alıyorum.bu sekılde yada benzer sekılde sızde bır rıtuel olusturun her gece aynı seylerı yapın aynı saatte ınanın 1,2 hafta ıcerısınde o saat geldıgınde kendısı gozlerını kasımaya baslıyor uykusu gelıyor esnıyor cunku vucut saatı o saate gore ayarlanmıs oluyor.1,2 hafta sektırmeden bunları yaparsanız sonrasında cok rahat edersınız.

benım mınık bıberonda almıyor ya alıstırma bardagı ya ben:)
valla benım gıbı dertlılewrı gorunce yalnız olmadıgımı anladım en azından gecenin bilmem kacında benım gibi ayakta olan ve uyusun dıye bebegının gözünün içine bakan başka analarda varmış:)
nasipse büyüyüpte okula gittigi zamanlar anneee 5 dk daha uyuycam dedıgınde gösterıcem ben sana ahh ahaaa:)

bu haftasonu dogumgünü yapıcam kısmetse,ve ayın 14ünde izne cıkıyorum o hafta bu işi mutlaka çözücem.
kimbilir belki bir yaşından sonra sihirli değnek değerde uyur benım bızdık:)

Emen ve emerek uykuya dalan bebeklerin annelerinin kaderi bu bence, biz de oyleydik ta kii 18 aylik iken bir gece saatlerce emmesine ragmen memeyi cektigimde yine aglamasi ve cin gibi kalkmasi ile ben de artik olay isyan boyutuna dönüştü yeterrr dedim
Ufaktan kesmeyi dusunuyordum zaten,bir baslangic noktasi oldu benim icin,o geceden itibaren bir daha vermedim
2 gun icinde alisti yeni duruma,sadece bir kez agladi vermedigim icin ama surekli anlattim konustum kolayca kabullendi
Su an 22 aylik yani emmeyi birakali 4 ay oldu ve hastalik vs durumu yoksa geceleri en fazla bir kez uyaniyor onda da uykuya tekrar gecme fasli kisa sürüyor
Sizin bebeğiniz daha kucuk emmeyi biraktirma durumunuz çok olamaz ama en azindan bu surecin bi gun gececegini ilelebet surmeyecegini bilmek iyi geliyor,bunu soylemek isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…