• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim televizyon izlemek istiyor!!!!

kelebek_83

annesinin canısı...
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
445
12
98
İstanbul
Arkadaşlar 4.5 aylık oğluşum sürekli televizyona bakıyor. bebekler ve çocuklar için televizyon zararlı die okumuştum. izlerken yakalayınca kapatıyorum yada önüne geçiyorum başlıyor ağlamaya:( ne yapabilirim televizyon zararlı mı? oysaki annem bana yemeği televizyon karşısında reklamlarda yedirebilirmiş:):sm_confused:

alıştırmayla ilgili bir durum bu..
ilerde sende aynı sorunu yaşamak istiyorsan buyur izlet canım..
o tv ye tv olduğu için değil renkler,geçişler dikkatini çektiği için bakıyor.
benim kzım 8.5 aylık nerdeyse daha bir kere oturupda tv izletmedim ben..
tv kullanarak mama yedirebildiğim,ilerde istediğimi izlicem diye tutturan bir çocuk istemiyorum..
kontrol bende olmalı;en azından bu konuda..

1 yaşına kadar çocuğun odasında tvnin açık olması dahi sakıncalıymış ama hopla zıpla çocuk durmayınca canım sıkılınca bende açıyorum o pek bakmıyor ama insan sıkılıyor hep evin içinde sonunda gidip açıyor.

benim oğlumda 4,5 aylık. ama televizyona ya arkasını döndürüyorum yada yatay pozisyonda oluyor ben oyuncaklarıyla onu oynatıp ona şarkı falan söylerken ben izliyorum.

sende öyle yapsan daha iyi olur canım. direk izlemesin arada gözucuyla baksın. zaten onun direk bakacağı açıda olmassa ve sen ona o anda başka altarnatifler sunarsan, kendini zorlayıp illede tvye bakmaz...

arkadaşım;
oğluşunun aklı erdikçe zaten onu tvden uzak tutman zorlaşacak, sen kontrol elindeyken onu nekadar uzak tutsan o kadar iyi şuan için zaten onun hareketleri ve renkleri ilgisini çekiyor sen ilgisini başka şeye çekebilirsin onunla daha çok vakit geçirip oyunlar oyna.

1 yaşına kadar tv ye hiç bakıtmdım desem yeridir ama oğlum şimdi 3 yaşında ve kontrol etmekte zorlanıyorum otoritemi koruyor kapatıyorum dediğim zaman ağlasada kapatıyorum ama bide içime sor.

izlemek istedigi zaman farkli seylerle ilgisini çek bence onunla ilgilen oyun oynatabilirsin Oyuncakla oyalayabilirsin yada sarki soyle :)

1 yaşına kadar çocuğun odasında tvnin açık olması dahi sakıncalıymış ama hopla zıpla çocuk durmayınca canım sıkılınca bende açıyorum o pek bakmıyor ama insan sıkılıyor hep evin içinde sonunda gidip açıyor.

benim oğlumda 4,5 aylık. ama televizyona ya arkasını döndürüyorum yada yatay pozisyonda oluyor ben oyuncaklarıyla onu oynatıp ona şarkı falan söylerken ben izliyorum.

sende öyle yapsan daha iyi olur canım. direk izlemesin arada gözucuyla baksın. zaten onun direk bakacağı açıda olmassa ve sen ona o anda başka altarnatifler sunarsan, kendini zorlayıp illede tvye bakmaz...

ewet dediğin gibi ben de bu şekilde oyalamaya çalışıyorum ama ben de artık akşama doğru şöle tv ye bakiim diorum.sesin geldiği yeri buluyo boynunu bedenin çeviriyo da çeviriyo yine tv yi buluyor:)

benim oğlum 3,5 aylık tv izlemeyi çok seviyor ama sakıncalı olduğunu biliyorum dokrotum tv izlemek istediği zaman radyo aç sese bakıyor kıpırtılardan çok ses dikkatini çekiyor diyor.Annem bakıyor oğluma ben çalışmak zorundayım annem de ağlamasın diye izletiyorum diyor sonumuz ne olacak hayırlısı:):olmaz::olmaz:

canım maalesef tv dikkatlerini çekiyor.bizim doktorumuz da izletme dedi. valla eskilerin yaptıkları ve dedikleri her zaman doğru çıkıyor ama doktor böle diyince kafam çok karıştı. ben de izinliyim işe başlıcam ve bebeğimi mecburen bakıcıya bırakıcam o da kesin izletir:(

merhabalar
ben yeni üyeyim belki yanlış yere yazıyor olabilirim
benim oğlum 3,5 aylık ve televizyona bayılıyor ama sara hastalığını (epilepsi) tetikliyormuş o yüzden izletmiyorum

benim doktorum reklamlar her bebegin ilgisini ceker izlemesinde sakınca yok dedi asırı olmamak sartıyla...

kesinlikle tv ile bebek 3 yaşa kadar açıkkken aynı odada olmamalı dedi prof.drumuz...bakın uzman değil prof...
hem manyetik ışınların bebeğin beyne zararı hemde ilerde zeka geriliği ve söz dinlememeye ve aşırı bön olmaya kadra ileri gidebiliyormuş...bilginize...

benimde 7 aylık oğlum var ben yalnızım ailem başka şehirde sıkılsamda patlasamda açmıyorum tvyi daha hiç izlemedi tv izlemeyen bebekler başka şeylerlerle ilgileniyor araştırmacı oluyo bide tvdeki hızlı yaşam bebeklerde algılama bozukluğu yaratıyormuş
bakalım nekadar izletmesek kardır diyoruz

benim kızım reklam hastası çoğu zaman yemeği ve uyumayıda öyle yapıyoruz nasıl ayırabilirim bilmiyorum çoğu zamanda işime geliyor

Back