Bebek Beslenmesi Bebeğim sürekli emmek istiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
15 günlük bebegim sürekli emmek istiyor. Bazen 12 saat boyunca emiyor 10 dak uyuyor sonra başlıyor ağlamaya... katılırcasına ağlıyor. Altını zor değiştiriyorum, çıldırıyor. Oyalamaya çalışıyorum mümkün değil oyalanmıyor.... göğsüm mahvoldu; emdirirken gözyaşı döküyorum. Sut var mı yok mu bilmiyorum ana olusnadi icin arada zaman hic yok. Yemeğimi bile ya annem ya eşim yediriyor.Sinirlerim harap durumda lütfen yardım edin. Belim kopuyor uyku desen zaten yok zombi gibiyim... Bugün resmen çaresizlikten ağladım. Yalancı emzik almıyor. Tecrübeli anneler yardım
Bebeğinizin gazı var gibime geldi gaz sancısı icin elma yağı kullanın topuklarına surun birde her banyodan sonra güzelce masaj yapın karın kısmına ayaklarını karnına dogru çektirin birde mümkünse annenin ayakları üşümemesi lazım gaz lı yiyecek ve içecek den uzak durulması lazım. Uyku problemimde 4 ay çekersin cnm bebeğin ne zaman uyursa sende hemen uyumaya çalış ayriyetten ne guzel annen yardım ediyor bebeğin surekli meme istemesi bebek memede güvende hissediyor uzun yoldan geldi annesi korkuyor alışması lazım annelik sabır ister artık bi 4ay cekiceksin

ayy birgün bana deselerdi bir lohusaya "aç bu çocuk aç ondan ağlıyor" diyeceksin "ölürüm de öyle bişey demem" derdim. kınadığını görmeden ölmüyorsun hakikaten :KK66:
ben yine de öyle demeyeyim de şöyle diyeyim: göğüs uçlarının yara olmasının en büyük nedeni bebeğin memeyi doğru kavrayamamasından kaynaklanıyormuş bu da tabi ki karnı doymayan bir bebek ve üretilmeyen süt demek...
emzirme konusunda bütün olanaklar değerlendirilmeden mama vermeyi doğru bulmuyorum. internetten "doğru emzirme teknikleri" diye bir araştırın resimli anlatımı var ben çok faydasını görmüştüm.
sağlıklı bir ömür diliyorum bebişinize, size de güç kuvvet ve güzel uykular bol süt :KK36:

Ablam da aynı durumda idi ilk ay böyle geçti yorgunluktan delirmek üzereydi.
Şimdi maşallah 4 aylık yeğenim çok da güzel düzeni oturdu.
Mama vermenizi gerektiren bi durum varsa doktorunuz söyler. Acele etmeyin.

emzik verin
12 saat boyunca sut içmiyor bebek, siizi emzik niyetine kullaniyor
sut varsa hardal renginde civik kaka yapar bol boll ... kilo alimi iyi olur
, çoik içerse sut gibi kusar
gazi varsa keisik kesik kusar, hiçkirik tutar ve altdan yellenir

aç, kalirsa da top top kaka yapr ( senin bebeginin aç oldugunu sanmiyorum

çok emerse kakasi yesil olur, eger çok yedigiu için hazimsizlik sancisi olursa çok aglar

Öncelikle bebeğin hayırlı ömürlü olsun. Çok çok normal ben de yedi yirmi dört memede gezdiriyordum oğlumu. Biliyorum çok zor ama sadece aç olduğu için memede durmaz o. Senin kokun ona güven verecek. Sütünün yetip yetmediğini de çişli bez sayısından anlarsın. Dolu dolu altı yedi bez değiştiriyorsan çişli duyuyordur. Ayrıca sütün olmasa susuz kalır ve bezinde pembe veya kırmızı leke görürsün.
6 7 bez degistiriyorum 3 4 kez de kakali bez oluyor. Demek ki doyuyor

emzik verin
12 saat boyunca sut içmiyor bebek, siizi emzik niyetine kullaniyor
sut varsa hardal renginde civik kaka yapar bol boll ... kilo alimi iyi olur
, çoik içerse sut gibi kusar
gazi varsa keisik kesik kusar, hiçkirik tutar ve altdan yellenir

aç, kalirsa da top top kaka yapr ( senin bebeginin aç oldugunu sanmiyorum

çok emerse kakasi yesil olur, eger çok yedigiu için hazimsizlik sancisi olursa çok aglar
Hickirik tutuyor alttan yelkeniyor muhtemelen gazini cikaramiyorum... defiklerinize gore doyuyor. Beni emzik niyetine kullaniyor sanirim. Emzik kullanmak istemiyordum ama mecbur denicem

Bebeğinizin gazı var gibime geldi gaz sancısı icin elma yağı kullanın topuklarına surun birde her banyodan sonra güzelce masaj yapın karın kısmına ayaklarını karnına dogru çektirin birde mümkünse annenin ayakları üşümemesi lazım gaz lı yiyecek ve içecek den uzak durulması lazım. Uyku problemimde 4 ay çekersin cnm bebeğin ne zaman uyursa sende hemen uyumaya çalış ayriyetten ne guzel annen yardım ediyor bebeğin surekli meme istemesi bebek memede güvende hissediyor uzun yoldan geldi annesi korkuyor alışması lazım annelik sabır ister artık bi 4ay cekiceksin
Daha cok başındayim yanlis bir seyler yapmak istemiyorum... yapacak bir sey yolsa mecbur cekicem

Evde basit bir emzik vardi bugun onu denedim ama cok da ugrasmadim. Emiyor sut gelmeyince atiyor ve daha da fazla ağlıyor

Valla ben çok istedim emzik alsın. Ne verdiysem almadı. Almadı mı almaz. Boşver sen emzir her fırsatta. Gazını çıkar öyle yatır. Emzirir emzirmez yatırma. Hafif yan yatır. Biberon kullanma hiçbir şekilde. Sütün de var maaşallah. O uyursa sen de uyu. Ben ilk üç ay oğlum uyuduğunda uyuyordum. Gece de iki üç saatte bir emziriyordum. Daha çok küçük. Acıktığını anlayamaz. Kan şekeri düşer bu da uyku yapar aç kalırsa. Sen içini ferah tut.

Cevap veren herkeze çok teşekkür ederim... önerilerinizi degerlendirecegim. Sadece buraya yazmak ve cevapları okumak bile moralimi duzeltti. Tesekkurler....

Ayrıca buraya yazarken bebis uyudu 11 saatlik emzirme maratonundan sonra (nihayet)

Simdi ben de uyuyacağım.

Tekrar tesekkurler...

Doymadigini zamnetmiyorum gunde 2 3 kez kaka yapiyor. Beni emzik niyetine kullaniyor olabilir ama cork cork da emiyor yani karnindan gurultular geliyor emerken
Sorun şu; emerken uyuyor ama dalamıyor bir türlü
Öncelikle Allah analı babalı büyütsün bebisini canim su mesajında sonra bebeğinin gazı olduğu için öyle olduğunu düşünüyorum
Çünkü gaxi var hala emmek istemesinin nedeni aç oldugundan değil bildiği tek rahatlama yönteminin emmek olduğu için karnından gurultular gelir emerken memeyle kavga eder sinirlenir ve tam uykuya dalmaz
Sen kendine dikkat et ayaklarını sıcak tut usutme gaz yapacak şeyler yeme bunlara dikkat etmeliyiz benimde oğlum gaz oluyor bazen
Doktor oğluna nurse harvey diye bi şurup verdi devlet karsilamiyor zaten yirmi günlüktü verdiğinde günde 3 -4 çay kaşığı ise yarıyor sende kimyon rezene çayı iç sütünden geçsin
Saglikla buyut bebeğini
Sormak istediğin varsa sorabilirsin canim

benimde öyleydi canım 3 aydan sonrada zorla emziriyodum niye acıkmiyo bu çocuk diye :) yarım sa bi saat bırakmadan emiyodu sonra dalıyor 3-5dk sonra tekrar emiyodu.bi tek geceleri 5-6 saat uyuyodu 2kere falan uyaniyodu geri kalan zamanda hep böyleydik emzirerek yemek yiyodum emzirerek yürüyodum hiç ayrılmiyoduk.sütümde çok değildi galiba ayda 1 kilo alıyodu yine.ama bebekler günde 8-10 kerede kaka yapabilir doydugunu ordan anlayamazsin.bezini günde 4-5 kere dolu dolu ıslatıyosa doyuyodur.bide kilo takibi var her hafta gidiyodum ben sağlık ocağına çok paniktim mama vermek istemiyodum. ama şimdi anlıyorumda çok kasmaya gerek yokmuş günde bi kere verilebilir.

gunde bir veya iki kere devam sutu ver. yeni dogum yaptigin icin sutun yetmiyor olabilir. mama verirsen araliksiz uyuyacaktir.o ara sen dinlenirsin. dinlenincede suyun olur.

Allah anali babali buyutsun
bence sut gelmiyor olabilir cunku oglumda boleydi cork Cork ses gelirdi bende emiyor doydu saniyordum meyersem sutum yokmus.
Mama verdim misil misil uyudu dakikasinda.

Anormal bi durum yokki canim boyle boyle buyuyolar iki kizimda kolikti ilk 4 ay gecmek bilmedi gunde iki saat ya uyurdum ya uyuyamazdim memede uyurdu memeye yapisikti yalanci emzik tutmaz mememi yalanci emzik gibi agzinda bekletirdi yorulsam geri cekilsem baslardi aglamaya..yani her anne ilk 4 ay cok zorlanir gecici bi durum sabretcen esinden annenden yardim alicaksin sakin olacaksin allah saglik versin hep oyle kalmayacak merak etme

Uykuya dolması için elektrik süpürgesi sesi ya da fön sesi çok etkili. Ama fonun kendisini açmayın, aşırı radyasyon yayar.
Doyup duymadığı da idrarın çokluğu ile belli olur. Kaka tek başına bir şey ifade etmez. Emzik olarak da benimkiler sadece avent aldılar. Denemenizi tavsiye ederim

15 günlük bebegim sürekli emmek istiyor. Bazen 12 saat boyunca emiyor 10 dak uyuyor sonra başlıyor ağlamaya... katılırcasına ağlıyor. Altını zor değiştiriyorum, çıldırıyor. Oyalamaya çalışıyorum mümkün değil oyalanmıyor.... göğsüm mahvoldu; emdirirken gözyaşı döküyorum. Sut var mı yok mu bilmiyorum ana olusnadi icin arada zaman hic yok. Yemeğimi bile ya annem ya eşim yediriyor.Sinirlerim harap durumda lütfen yardım edin. Belim kopuyor uyku desen zaten yok zombi gibiyim... Bugün resmen çaresizlikten ağladım. Yalancı emzik almıyor. Tecrübeli anneler yardım
Allah yardımcın olsun bence en zor zamanları yaşıyosun, bebeğin doymuyor olabilir. Bazen anne sütünün yağ oranı düşük olduğu için bebek doymaz ve sürekli emmek ister, bi arkadaşımın başına gelmişti onun bebeği de seninki gibi sürekli emmek istiyodu meğer sütü yağsız olduğu için doymuyomuş yavrum, mama vermeye başladı arkadaşım çocuk günler sonra ilk kez deliksiz uyudu arkadaşım da rahat etti.

Memeyi yanlış veriyor olmayasınız? Kahverengi bölümü tamamen bebeğin Ağzına gidecek. Memenin tek ucunu veriyorsanız süt çok az sızıntı şeklinde gider. Memeyi yani kahverengi bölümü komple ağzına sokun ucu damağına gelsin bebeğin. Karnı doymuyordur ondan ağlıyordur belki ve memeden ayrılmak istemiyordur

X