bebeğim su içmiyor:(

minta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2007
157
2
96
43
İzmir
yarkadaşlar 8,5aylık bir kızım var.emziriyorum ondan mı su ihtiyacı olmuyor acaba.. suyu ağzına alıyor ve püskürtüyor.su olduğunu anladığı an ağzında tutmuyor.meyve sularıyla tatlandırıp vermeyi denedim yine içmedi.biberonu sevmiyor zaten.kaşıkla yemek arasında 1-2 yemek kaşığı ancak içiyor.sizin bebişler nasıl suya alıştı mı ya da benim gibi zorluk çekiyor musunuz?
nasıl alıştırcam su içmeye ben ya resmen oyun yapıyor..:uhm:

canım ben 2 aylıktan berı verıyorum ,oncelerı sevmıyordu ,sımdı bı bıberon dolusu bıtırıyor gun ıcınde
belkıde sutun karsılıyordur su ıhtıyacını,zorlamayın dıyor doktorlar,ıhtıyacı oldugu kadar alırmıs

doktoruna sordum istediği kadar içsin dedi ama ara ara dene vermeyi dedi..bende hep vermeye çalışıyorum.içecek gibi ağzına alıyor suyu sonra foşşş.. zorlamıyorum ama içim rahat etmiyor su içmiyor diye.inşallah su içmeye alışır.

Ben doğumdan beri veriyorum su.ilk başlarda oğlumda hiç sevmezdi.ama alıştı ve şimdi çok seviyor.....

benim kızım da hiç sevmiyordu 4 aya girdiğimizde başladık su vermeye. doktor içine biraz pekmez koy dedi. çokta tatlı yapmadan bende öyle yaptım tatlımsı olunca alıştı dene istersen. yada reçelde olabilir. çok az tabi tadını kırsın diye.

bende kızıma 1 aylıkken başladım vermeye suyu çook seviyor 1 kere verdimmi devamını istiyor keşke başatan dogdugunda başlasaydın canım a.s.

ben de 15 günlükten beri veriyorum
severek içiyor
bıraksam sürekli içecek zararı olur mu diye korkuyorum ben de

evet kızlar ya hata ettim erkenden alıştırmadım.kayınbabamda doktor oda hep soruyordu ilk aylarda su verdin mi diye.. sonra der geçiştirirdim.nasıl olsa sütten suyunu alıyor diye önemsemedim.nezaman alışcak bakalım

ben doğduğu günden itibaren su verdim kızıma...suyu çok seviyor..sürekli ver sürekli içiyor..bide bardakla içirmeyi dene..yanında önce kendin iç sonra ona ver malum bebekler taklit etmeyi çok seviyor...

benim kızım da hiç sevmiyordu 4 aya girdiğimizde başladık su vermeye. doktor içine biraz pekmez koy dedi. çokta tatlı yapmadan bende öyle yaptım tatlımsı olunca alıştı dene istersen. yada reçelde olabilir. çok az tabi tadını kırsın diye.

benimkide önce sevmiyordu ama açken verdim mama sanıp içiyor.pekmez ne zaman başlanıyor muş araştırdım ama bulamadım bende vermek istiyorum nasıl olurki?çünki ferrum vermiyorum henüz

canım oğlumda biberondan yada alıştırma bardağından içmedi suyu bizde bardakla vermeyi denedik ve içti sende bardakla vermeyi dene

bende ilk aydan itibaren vermeye basladim sadece anne sütüyle beslenenlerde gerek yokmus ama benimki mamada iciyordu verdim bu yüzden ilk zamanlar kizimda hic sevmemisti kasikla veriyordum damla damla sonra biraz alisti kasik kasik icmeye basladi simdi ise biberonla iciyor severek yavas yavas alisir canim ver sen su bence cok gerekli böbrekler icin...

benım oglumda dogdugundan berı verıyorum 15 20 gunluktu basladım sımdı bayılıyo lokur lokur ıcıyo heyecanlanıyo gorunce suyu ne kadar verme deselerde verdım ben suyu cok sevıyorum bunyenın suya ıhtıyacı oldugunu dusunuyorum suttte varmıs falan hıkaye eskıden herkez verıyodu sımdı yenı yenı adetler cıkarıyolar kac tane susuzluktan olen bebek var su bobreklerın dostu umarım alısır canım sureklı her fırsatta agzına daya bıberonu

chicconun alıştırma bardağını emmeyince su çıkmıyor onu istemedi. weenin küçük sulukları var ondan alıyor benim kızımda su içmesi artık gerekiyor çünkü ek gıda alıyor.

bugün ona uygun bardak alıcam..yemeğinide bol sulu yapıyorum
biberonu hiç sevmedi bende kaşıkla yemek arasında veriyorum
bardakla umarım sever suyu
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar

ben ogluma bardakla ıcırıyorum suyu gunde 2-3 bardak ıcıyor daha fazla ıstıyor ama vermıyorum sısıyor bu sefer yemek yemıyo cok sevıyo suyu valla lokur lokur ıcıyo

Benım kızım da 7 aylık oldu .ıŞe baŞladıktan sonra sÜtÜm Çok azaldı .Çorba meyve pÜresı vermeye baŞladık .benım sıkıntım kızım benı memeyle ÖzdeŞleŞtırmıŞ ve benden mama yemıyor.zaten bıberonu da almıyor. Bakıcı ablamız kaŞıkla beslıyor. AkŞamları ve hafta sonları ben bebıŞımı besleyemıyorum .aÇlıĞını artık geÇtım susuz kaldıĞı ıÇın ıdrarından Çok az kan da gelıyor.(bezınde pembemsı akıntı oluyor)Çocuk doktoruna sordum susuz kaldıĞı ıÇın krıstal dÖktÜĞÜnÜ sÖyledı.su da ıÇıremıyorum .ne yapacaĞımı ŞaŞırmıŞ vazıyetteyım.bazen ÜzÜntÜden aĞlıyorum.ıyı bır fıkrı olan varsa lÜtfen sÖylesın.Çok zor durumdayım...........

Back