Çocuk Hastalıkları bebeğim skolyoz lütfen yardım edin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

melansu

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
387
63
37
bebeğim 21 aylık ve 3 ay önce doktora gittik
çok fazla eğriliği olmadığını sadece %15 olduğunu
söyledi.bebeğimin sadece bel kemiğinde sırt tarafında
yok çok üzgünüm bu konu hakkında bilgisi olan varmı
lütfen yardım edin

Geçmiş olsun canım neden olurmuşki okadar küçük bebekde ağır birşey taşımıyorlar.Benimde kızım çok dik oturmazdı 1.5 yaşında falan bende kafaya takmışdım bir ara bir ortapediste sormuşdum kışın doğan bebeklerin kasları daha zayıf olur gibi birşey söylemişdi şimdi hatırlamıyorum tam kullandığı cümleyi ama sanırım ameliyat ediliyor ama sebebini merak ettim .Çok geçmiş olsun acil şifalar

merhaba canım geçmiş olsun bebişine.sanırım mersin de oturuyorsunuz.kime götürdün acaba bebeği.biz de mersin deyiz de.inşallah zannetitğiniz gibi değildir.

öncelikle sizede geçmiş olsun.mersin üni.tıp fakültesine
gidiyorum.sanırım abdullah beydi.sizin önerebileceğiniz
doktor varmı

öncelikle sizede geçmiş olsun.mersin üni.tıp fakültesine
gidiyorum.sanırım abdullah beydi.sizin önerebileceğiniz
doktor varmı

geçmiş olsun öncelikle... benimde kardeşimde çıkmıştı bir anda hemde.. ama 14 yaşındayken ortaya çıkmıştı normalde doğuştan olurmş ama ergenlik döneminde ortaya çıkarmış, sizinki daha bebekken belli olmuş.. ama korkmayın aksine bence sevinmelisiniz, çünkü yaşı ne kadar küçükse tedaviside o kadar kolay oluyor, kemikler daha tam gelişmediğinden çok kolay bir şekilde çözülecektir. benim kardeşim geçen sene ameliyat oldu, ensesinden kalça kemiğine kadar açıp titanyum plaka taktılar, ve vidalarla tutturdular, çok şükür ki ameliyatı iyi geçti şu an hiç bir problemi yok top oynayabiliyor, yüzebiliyor herşeyi yapabiliyor, sadece sırtında dikiş izleri var. Ankarada bu ameliyatı çok iyi yapan bir doktora gittik biz, sorularınız olursa yardımcı olurum.

söyledikleriniz için teşekkür ederim.inşallah sizin söylediğiniz gibi
kolay olur herşey.ankar
ada hangi hastane ve hangi doktora gittiniz.

aynı problem bende de var 25 yaşımdayım 22 derece kalçamla kürek kemiklerinin arasında eğrilik var.. benim de ergenik döneminde ortaya çıktı ama hiç rahatsızlık hissetmediğim için doktora gitmedik.. malesef ben geç kalmışım.. 22 derece ameliyat edilecek bir derece değilmiş spor egzersiz gibi yöntemlerle ise daha geç yaşta sonuç alınıyormuş.. doktorum yine de yüzmem gerektiğini ve plates yapmamı söyledi ..

ben yine de şanslıyım çünkü daha fazla eğilmez durmuş diyorlar.. Sizde şanslısınız bebeğiniz küçücük kemikleri düzelmeye müsait.. Siz iyi bir doktora gidin tedavisini aksatmayın ilerde de spora yönlendirin..

Allah acil şifalar versin..

tekrar merhaba canım.Abdullah bey iyi bir doktormuş hatta Türkiye çapında..korkma inşallah düzelir.benim de 3 oğlumun kuyruk sokumlarında eğrilik var ama şimdilik bi önemi yok diyorlar.Allah korusun bebişlerimizi doktorunuz ne diyor ilerisi için

benim oğlumun sırtının aşağı tarafında belinin biraz üstünde
duruyor.doktor çok fazla eğrilik yok %10 veya%15 dedi
bende sürekli kontrol ediyorum hiç ilerleme yok gibi geliyor.doktor 6 ay sonra getir dedi
acaba daha fazla artarmı eğrilik diye korkuyorum.doktor hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.
Desteklerinize ihtiyacım var

gözle kontrol olmaz, bence daha iyi bir doktor bulup film çektirin, o filmlerde tam olarak yüzde kaç eğrilik olduğunu bulurlar, sonra 3 ay veya 6ay sonra gibi tekrar gelmenizi söylerler ve tekrar aynı şekilde film çekip eğrilikte ilerleme var mı yokmu o şekilde anlarlar. çok ama çok az da olsa ilerleme olabilir, ve ameliyatsız düzelme imkanı yok sadece verecekleri hareketleri devamlı yaparak eğilmeyi durdurabilirsiniz..

zaten önce röntgen cektirdik.doktor baktı ve dediki
bunda ben eğrilik göremiyorum %10 veya %15 dedi
boyu uzadıkça eğrilik düzelebilir dedi.6 ay sonra getirin dedi

benim kardeşim Ankara eğitim ve araştırma hastanesinde ameliyat oldu doktoru Doç.Dr.H.Mustafa ÖZDEMİR, Ortopedi ve travmotoloji kliniği şefi.. aynı zamanda bu doktor skolyoz hastalığı üzerine uzman bir doktor, sadece skolyoz ameliyatını bile yüzlerce defa yapmış.. benim kardeşimin eğriliği bir tarafı %35 alt kısımlar, yani diğer tarafa olan eğriliği %50den fazlaydı.. ve 15 yaşına kadar dümdüz olan sırtı iki-üç ay içerisinde bir anda bu kadar eğrilmişti, ilk gördüğümüzde şok olduk, annem babam günlerce uyuyamadı, hiçbir tanıdığımızda falan görmemiştik ilk defa başımıza geldi ve hastaneye gidene kadar aklımıza bin tane şey geldi, iki büklüm bi şekildeydi nerdeyse.. göğüs kafesi iç organlara batma yapmaya başlamıştı.. birde iki-üç ay gibi kısa bir sürede o derecede eğilip daha sonra durmuştu.. okulunun tatile girmesini bekledik ve hastalığını farkettikten 3-4 ay sonrasında da ameliyat oldu, o süre boyunca eğilme devam etmemişti, ameliyat şart değildi isterse hareketleri yaparak eğilmeyi durdurabilir ve bu şekilde yaşayabilir demişti doktorlar.. ama tamda ergenlik döneminde olan kardeşim ameliyat olmak o şekilde kalmak istemedi.. riskli bir ameliyattı ama çok şükürki 1 haftada ayağa kalktı, şimdide çok sağlıklı binlerce şükür.. yüzüyor, basketbol, futbol oynuyor...

bence sizde şimdilik bulunduğunuz şehirdeki doktorlara muayenelerini kontrollerini falan yaptırın eğer ameliyatlık bir durumu olursa bu doktoru tavsiye ederim. geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda sağlığına kavuşur ve daha fazla eğilme olmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…