benim kardeşim Ankara eğitim ve araştırma hastanesinde ameliyat oldu doktoru Doç.Dr.H.Mustafa ÖZDEMİR, Ortopedi ve travmotoloji kliniği şefi.. aynı zamanda bu doktor skolyoz hastalığı üzerine uzman bir doktor, sadece skolyoz ameliyatını bile yüzlerce defa yapmış.. benim kardeşimin eğriliği bir tarafı %35 alt kısımlar, yani diğer tarafa olan eğriliği %50den fazlaydı.. ve 15 yaşına kadar dümdüz olan sırtı iki-üç ay içerisinde bir anda bu kadar eğrilmişti, ilk gördüğümüzde şok olduk, annem babam günlerce uyuyamadı, hiçbir tanıdığımızda falan görmemiştik ilk defa başımıza geldi ve hastaneye gidene kadar aklımıza bin tane şey geldi, iki büklüm bi şekildeydi nerdeyse.. göğüs kafesi iç organlara batma yapmaya başlamıştı.. birde iki-üç ay gibi kısa bir sürede o derecede eğilip daha sonra durmuştu.. okulunun tatile girmesini bekledik ve hastalığını farkettikten 3-4 ay sonrasında da ameliyat oldu, o süre boyunca eğilme devam etmemişti, ameliyat şart değildi isterse hareketleri yaparak eğilmeyi durdurabilir ve bu şekilde yaşayabilir demişti doktorlar.. ama tamda ergenlik döneminde olan kardeşim ameliyat olmak o şekilde kalmak istemedi.. riskli bir ameliyattı ama çok şükürki 1 haftada ayağa kalktı, şimdide çok sağlıklı binlerce şükür.. yüzüyor, basketbol, futbol oynuyor...
bence sizde şimdilik bulunduğunuz şehirdeki doktorlara muayenelerini kontrollerini falan yaptırın eğer ameliyatlık bir durumu olursa bu doktoru tavsiye ederim. geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda sağlığına kavuşur ve daha fazla eğilme olmaz..