• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim sarılık 🙁

3. Gün kontrolünde benim bebegimin de sarilik oranı 14 cikmisti 7. Gün kontrolünde doktor gozlerindeki ve yuzundeki sarilik gectigi icin sariligi gerilemis diyip tekrardan test yapmaya gerek duymamıştı. Yeni dogan bebekler de ödem atmadan kaynaklı zayıflama oluyor bnm bebegim 3700 kg dogdu 3.gün 3.400 7. Güm 3.760 kg cikti. Bol bol besleyin. Doymazsa mama takviyesi de yapın mutlaka. Ne kadar cok iyi beslenip doyarlarsa sariliklari da o denli hızli gidiyor.
Allah razı olsun rahatladım kesge bendede öyle olsa iki gün sora deseki azalmış bidaha test olmasın bebgimin yapanları delik deşik oldu ya 😭

4. Gun gibi duzelmisti bizde. Doktor tekrar test yapmaya gerek bile duymamisti.

Ama her seyden once aglamayin lutfen. :KK43: Siz iyi olacaksiniz ki kuzunuz da iyi olsun. Bakin bu isin tek bir yolu var kuzunuzun beslenmesi. Emzirebildiginiz kadar emzirin. Bunun icin de moralinizi yuksek tutun. İyilesecek Allah’in izniyle. Annesiniz zaten hissedersiniz, en ufak bir degisim gosterdiginde hemen hastaneye gidersiniz. 🌸
Benim huyum boyel başkasında be eğimi böyle görsem o duzelinceye kadar aglamagim gecmiyo kendime gelemiyorum 😭 bana iki gün sonra gel dedi o yüzden düzelmez diye korkuyorum daha bu cuma bebek bir haftalık olacak

Sütüm var akınb gidiyo hep sutden şükür problem.yok ama her emdiyinde dayandım oksuruyo boğazına süt kaciyo ondan sonra biraz bekliyorum yine ayiltamiyorum.

Biberonla versem acaba dahami iyi memeden emince hep boguluyo sonunda uykulu olduğu icinmi yoksa sutmu çok godiyo dünden hem emdi durdu oksuryo boğazına kaciyo
Bebeğinizi dik emzirmeniz veya memenize elinizle makas gibi yapmanız sutun tazyikli gelmesini azaltır
Deneyebilirsiniz

Bide sağ memeyi emerken sol memeyi sagin.bi sonraki emmede sagdiginiz memeyi bebeğe verin. Sütünüz daha az gelecektir ♥️bebek için yeterli tazyik bakımından az ♥️

Bebeğinizi dik emzirmeniz veya memenize elinizle makas gibi yapmanız sutun tazyikli gelmesini azaltır
Deneyebilirsiniz

Bide sağ memeyi emerken sol memeyi sagin.bi sonraki emmede sagdiginiz memeyi bebeğe verin. Sütünüz daha az gelecektir ♥️bebek için yeterli tazyik bakımından az ♥️
Elimle.tutuyorum.ama yinede olmuyo önce sütüm azdı olmadı iki gün ama son iki günde hep öyle oluyo sagmam çözüm olacak qaliba az Helsinki eme bilsin

Sakin olun sarılık atlatılamaycak bir durum değil önce iyi dğşünün. Daha dünyaya geleli beş gün olmuş hala uyuyor geldiğinin farkında bile değil reflekslerle hareket ediyor. Emzirin bol bol biberon vermeyin enkektörle veya çay kaşığıyla iki çay kaşığı kadar verseniz emmediğinde yeter. 2 güne tam geçmesede değeri düşmüş olabilir en azından. Sütünüz varken mama vermeyin anne sütü daha değerli.

Sakin olun sarılık atlatılamaycak bir durum değil önce iyi dğşünün. Daha dünyaya geleli beş gün olmuş hala uyuyor geldiğinin farkında bile değil reflekslerle hareket ediyor. Emzirin bol bol biberon vermeyin enkektörle veya çay kaşığıyla iki çay kaşığı kadar verseniz emmediğinde yeter. 2 güne tam geçmesede değeri düşmüş olabilir en azından. Sütünüz varken mama vermeyin anne sütü daha değerli.
Yok mama vermiyorum anne sütü tabi deyerli. İnşallah dediyiniz gibi olur değeri aşağı düşsün basqa bişey isdemem 🙁

Ayrıca sağımı düzenli kontrollü yeterli seviyelerde yapmazsanız süt yine artar sıcak duş arttırır. Elinizle tazyikle gelen sütü sağabilirsiniz🌸

Bizde de 5 ve 10. Günlerde sarılık yükseldi. İki kere fototerapi aldı. Bende mama biberon emzik kullanmam diyordum hepsini mecbur kullandım. Philips avent cam biberonla bol bol besledim. Sağabildiğim kadar sağıp sütümü de verdim şimdi iyi çok şükür. Kilo aldı. 10. Gün bizimde kilomuz doğum kilosuydu. Bebekler 10. Gün doğum kilosuna gelirlermiş 15den sonra kilo alırlarmış doktor söyledi

Merhaba bebeğim beş günlük çok halsiz uykudan uyandıramiyodum dün çok kötüydü ne yapsam çok halsiz çok yorgun kolinu bile.kipirdatmaz haldeydi. daha sonra sabaha karşı kendine geldi emizdire bildim doktora götürdüm sarılık 14.5 cikdi 🙁 dahada arta bilir dedi doktor iki güne napiyim ben yani iki güne azalma ola bilirmi 😔 200 qramda zayıflamış bebeğim.boyle.olub iki güne durumu iyiye giden oldumu hiç 🙁
Öncelikle geçmiş olsun. Benim oğlum da sarılık olmuştu. 14,6 ydı. Dr Paranox isimli fitil verdi. Günde yarım kullandık. Bir de biz bebeğin beşiğinin üzerine 2 tane floresan lamba yerleştirdik. 4+4 saat hergün beyaz ışık verdik. Oğlumu sadece bezi ile beşiğin içinde yatırdık , gözlerine göz bandı taktık. 1 saatte bir de emzirdim, mama da içirdim. 3. Gün doktora tekrar gittik.sarılık değeri 8,4 e düşmüştü. Sonra da zaten yavrum kendine geldi

Öncelikle geçmiş olsun. Benim oğlum da sarılık olmuştu. 14,6 ydı. Dr Paranox isimli fitil verdi. Günde yarım kullandık. Bir de biz bebeğin beşiğinin üzerine 2 tane floresan lamba yerleştirdik. 4+4 saat hergün beyaz ışık verdik. Oğlumu sadece bezi ile beşiğin içinde yatırdık , gözlerine göz bandı taktık. 1 saatte bir de emzirdim, mama da içirdim. 3. Gün doktora tekrar gittik.sarılık değeri 8,4 e düşmüştü. Sonra da zaten yavrum kendine geldi
Doktor hicbisey vermedi dedi yapacağın hicbisey yok sadece emizirmeye devam et iki gün sonra yine gel bakalim dahada yuksele bilir 😒 bebeğim emiyo ne zaman versem emiyo dün çok kötüydü bugün uyandırmakda çok kolay kucağıma aldım mi gözlerini aciyo saatda iki kere emiziriyorum hastaneden geleli 8 saat oldu beş kere kaka yapmış iyice emiyo dimi yoksa yapmaz o kadar inşallah düşer cuma günü sabaha kadar uğraşacağım rabbim yardım etsin

Biz de sarilik yasiyoruz su an. İlk basta 14.5 cikti ama doktor bekleyelim ama surekli takip edelim siz de bol bol emzirin dedi. 18. Gunumuzdeyiz bugun 11 e dusmus. Dusuyor yani 1,5-2 aya gececekmis. Kilo alimi da gayet iyi hatta hic kaybetmedi. İlk gunden beri kilo aldi sadece. Surekli de cis kaka yapti.Onemli olan bol besleme ve takip. Ben zorla cocugu cimcirerek uyandirdim ilk iki gun hastanede o kadar korkuyordum Sariliktan ama noldu gene sarilik oldu cocuk :KK43:

Back