Çocuk Hastalıkları Bebeğim sarilik. Nasil düşürebilirim? Tecrübeli anneler yardim, lütfen.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

carpediem33

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2021
84
-67
16
43
Kızlar bebeğim 15 günlük. Bebeğimin kani ile benim kanım farklı olduğu için sarılık yaşıyorum. 15 gündür geçmedi. ilk 3 ~5 günlük fototerapi aldik. Şuan 7.3 değeri. Sürekli uyku hali yaşıyor özellikle gündüzleri. 2 saatte bir 15 dakika bir mememi emziriyorum geçsin diye. Hâlâ düzelmedi. Siz neler yaptınız geçmesi icin? Ne kadar sürmüştü. Çok endişeliyim. Lütfen desteklerinizi bekliyorum.

Saat başı emzirin hem sütünüz de artar.

Tek çaresi bol bol emzirmek

Geçmiş olsun. Benim bebeğimde de hafif değer yüksekti saat başı emzirdim. Emmeye gücü yoktu başlarda sütüm de vardı ama mama da verelim dedi doktor.(erken doğmuştu) Günde 3 kez de mama verdim. Çok şükür değer düştü.sonra mamayı bıraktık tamamen memeye geçtik

Mama vermedim çünkü emziriyorum

Canım. Sürekli. Emzir benimde 8 lerdeydi emzirerek geçti merak etme

sureklı emzırmek yapabıldıgım tek seydı. 1 saatte 1 bıle uyandırdıgım oldu dr tavsıyesıyle uykudan cok bsıne ıhtıyacı var sekerı dusmemelı demişti. sukur atlattık:)10. gun tekrar baktı 8 e düşmüş gerılemeye basladı dıye takıbı kestı ama aynı tempo emzırdım

Canını sıkma emzir düzenli saatini kur geceleri zorlanırsan sütün emzirdikce çoğalır zaten mama da takviye et için rahat etmezse ama benimkilerin yuzundeki sarimsilik 40 çıkana kadar anca duzelmisti ben sadece emzirmistim mamayi hiç kabul etmediler

Tek çaresi emzirmek sütun geliyor anladığım kadarıyla mama vermezsin o halde. ayak burun oynamak yetmediğinde geceleri soydum tekrar giydirdim öyle uyandirabilyordum. Yeni doğan bebeğin cilvesi sanirim

Gün kurusu hoşafı kaynatın bir kaç çay kaşığı içirin bebeğe sizde için tabiki sütten ona geçsin bir kaç çay kaşığı şekerli şunda verebilirsin ara ara

Uyandırmak çok zor oluyor ama uyandıracaksınız başka çaresi yok...Çenesine parmağınızla hafif hafif dokundurcaksınız sürekli sürekli...Saatimi kurup o uykusuz, bedbaht halimle kafamda tek düşünce vardı..Herşey senin iyileşmen için uyanmak zorundasın..Allah'a şükür bu şekilde atlatmıştık

Uyandırmanız gerekiyor, saatte 1 şekilde yoksa çok zor.
Bağırsağı delinsin diye mi?
Bir iki çay kaşığından bişi olmaz bizzat kendi çocuğumda verdim kaka yoluyla sarılığı kolay attı. Birdaha da olmadı. Neyse uzatmak istemiyorum konu sahibi fikir istemiş ben kendi denemiş olduğum yöntemi belirttim ama isterse bebeğe vermesin kendisi içsin süt yoluyla anneden bebeğe geçer zaten.

Gün kurusu hoşafı kaynatın bir kaç çay kaşığı içirin bebeğe sizde için tabiki sütten ona geçsin bir kaç çay kaşığı şekerli şunda verebilirsin ara ara
Söylediğiniz şeyin bilimsel hiç bir açıklaması yok, sizinki geçmiştir tesadüftür. Önce sarılığın neden olduğunu bi araştırın ve böyle tehlikeli tavsiyeler vermeyin burda.

Söylediğiniz şeyin bilimsel hiç bir açıklaması yok, sizinki geçmiştir tesadüftür. Önce sarılığın neden olduğunu bi araştırın ve böyle tehlikeli tavsiyeler vermeyin burda.
Haklısınız bana da başkası söylemişti belki bende yaradı başkasında yaramaz koca karı yöntemi netice de konu sahibi kusura bakmayın siz denemeyiniz.

Bir çay kaşığından birşey olmaz lafınız hangi tıbbi gerçeğe dayanıyor? Siz çocuğunuza verdiniz birşey olmadı diye diğer çocuklara da birşey olmayacağının garantisini nasıl verebiliyorsunuz? Ne cesaret! Sizin verdiğiniz tavsiyeyle bir bebeğin sağlığına canına zarar gelse telafi edebilecek misiniz?
Bunu tavsiye eden doktorlar var ama önce çocuğu muayene ediyorlar, bedenini inceliyorlar, kar zarar hesabı yapıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…