Bebeğim sallamadan uyumuyor. Lütfen yardım!!

gns gulu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2022
399
134
33
29
Merhaba arkadaşlar
10 aylık bebeğim var.. 2 aylık olduktan sonra sürekli ayağımızda sallayarak uyutmaya alıştırdık. Fakat şimdi artık bu beni çok zorluyor.. gündüzleri yatmaya sevmeyen bebeğim geceleri de 10-15 defa uyanıyor. Ayağımdan indirince ağlıyor.. ne yapmam lazım lütfen yardım edin. Sallamayı nasıl bıraktırabilirim?

Merhaba arkadaşlar
10 aylık bebeğim var.. 2 aylık olduktan sonra sürekli ayağımızda sallayarak uyutmaya alıştırdık. Fakat şimdi artık bu beni çok zorluyor.. gündüzleri yatmaya sevmeyen bebeğim geceleri de 10-15 defa uyanıyor. Ayağımdan indirince ağlıyor.. ne yapmam lazım lütfen yardım edin. Sallamayı nasıl bıraktırabilirim?
Emiyor mu?
Benim kızda ayakta sallanarak uyuyordu sonra bıraktırdım.
Yanıma aldım masaj yaptım,yüzünü okşadım öyle öyle alıştı bir daha ayak istemedi.

Ben de eve salincak aldım 14 aylik gündüz uykusu hala salincakta ama geceleri yatağına koyup kararatma perde ile 1 saatte anca uyuyor.. gündüzü kesemedim..

Doğum yaptığımda ablamın ilk tavsiyesi olmuştu sakın ayakta sallama diye. Bebekler alışkanlık kazanınca bıraktırmak zor oluyor gerçekten.
Kademeli bıraktırmayi deneyin ve ağlasa, istese de bir iki gün sabırlı olun yeni düzene de alışır, pes etmeyin

Annem kardeşimi 8 yaşına kadar sallamış o kadar bağımlılık yapan bir şey. 2 aylık bebeği sallamasaydınız keşke hani atak dönemi falan da değilmiş. Karanlık sessiz ortam ve az konuşma kucak ve pışpış deneye deneye yapacaksınız birden bırakamazsınız ama bebekler kolay alışkanlık kazanır

Annem kardeşimi 8 yaşına kadar sallamış o kadar bağımlılık yapan bir şey. 2 aylık bebeği sallamasaydınız keşke hani atak dönemi falan da değilmiş. Karanlık sessiz ortam ve az konuşma kucak ve pışpış deneye deneye yapacaksınız birden bırakamazsınız ama bebekler kolay alışkanlık kazanır
🤷🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻 Kızım 29 aylık ve biz hala ayakta sallıyoruz kendi kendine bırakır 3 yaş olunca die dusunurken bu yorumunuzu gördüm korktum şimdi

Merhaba arkadaşlar
Benim kızım 11.5 aylık bende sallayarak uyutuyorum. 4-5 aylıktan beri bu şekilde yapıyoruz. Bir süredir gece uykularına desteksiz geçirmeyi alıştırdım ama gündüzleri hala sallamam gerekiyor çünkü asla uyumuyor. Bebeklerin düzenleri hızlı değişebiliyor biraz sabredip dirayetli durup sallamadan desteksiz bir şekilde uykuya geçirmeyi alıştırmamız lazım. Ama bende o kadar sabır olmadığı için cesaret edemiyorum doğrusu. Konuyu takipteyim.

Benim kızım 11.5 aylık bende sallayarak uyutuyorum. 4-5 aylıktan beri bu şekilde yapıyoruz. Bir süredir gece uykularına desteksiz geçirmeyi alıştırdım ama gündüzleri hala sallamam gerekiyor çünkü asla uyumuyor. Bebeklerin düzenleri hızlı değişebiliyor biraz sabredip dirayetli durup sallamadan desteksiz bir şekilde uykuya geçirmeyi alıştırmamız lazım. Ama bende o kadar sabır olmadığı için cesaret edemiyorum doğrusu. Konuyu takipteyim.
Kesinlikle katılıyorum size ama bende sabır konusunda kendime güvenmiyorum.. gece 3 den beri sallıyorum.. 15 dk da bir uyanıyor. Uykusuzluktan yıkılıyorum resmen :(

Merhaba arkadaşlar
Merhaba sırtına masaj yapmayı deneseniz nasıl olur acaba böyle belini okşasanız rahatlar belki uykuya geçer birde hep yatma saati geldiğinde beslenme alt değiştirme yapın aynı saatlerde oda rutine alışır bizde böyle alıştık şuan 20 aylığız

Kesinlikle katılıyorum size ama bende sabır konusunda kendime güvenmiyorum.. gece 3 den beri sallıyorum.. 15 dk da bir uyanıyor. Uykusuzluktan yıkılıyorum resmen :(
Bebekler babalarıyla daha iyi uyuyor. Bana saatlerce direnen kızım babasında max 10 dk’da desteksiz uykuya geçiyor. Bence babasından destek alın.

Merhaba arkadaşlar
Merhaba benim bebeğim de Beş buçuk aylık sürekli ayağımda sallıyordum Dün ilk defa Farklı bir yöntem denedim beşiğine yatırdım poposuna pış pış yaptım yatağını pat pat yaptım ninnili pış pış sesi açtım huysuzlaşınca ellerine kollarını sıktım masaj yapar gibi. sırtını sıvazladım.çok ağlarsa kucağıma aldım ama kucağımda fazla tutmadım sakinleşince hemen geri yatırdım tekrar tekrar denedim ve 15-20 dakika için uykuya daldı, gece 5-6 defa kalkarken 2-3 defa kalktı ne zaman kalkarsa aynı yöntemi denedim geri uyudu Bugün gündüz uykularına da aynı şekilde geçirdim Şu an ikinci uykusunda ikinci uykusuna da bu şekilde geçirdim sallamadım Dün geceden beri deniyorum Sizinki baya bir şeylerin farkındadır artık on aylık olmuş biraz zorlanabilirsiniz ama bence deneyin Ben ilk defa dün denedim devam etmeyi düşünüyorum

• Beğen
Reactions: Gao
Back