• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim sadece uyurken emiyor :)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benim bebeğim 3. Ayında 560 gr almıştı. Dr az buldu ve daha çok emzirmemi, 15 gün sonra tekrar kontrole gelmemi, kilo alımına göre mama verebileceğini söylemişti. Tam bunun üzerine Bebek memeyi reddedince bizi afakanlar bastı. Neler denedim neler...

Dr u aradım. Bunu geçici olacağını, meme vermeye çalışmamı, ama almıyorsa da bebeği bir şekilde beslememiz gerektiğinden sağıp biberonla vermemi söyledi. Çünkü Bebek açlıktan ağlıyordu ama yine de emmiyordu. Bigün biberonu verdim, 100cc yi içti. Demekki açmış yavrum...

Dr 3 saati geçirmememi söylemişti. Sen de baktın olmuyor, pompan varsa pompayla veya elle sağıp verebilirsin..

Veya bir hafta sonra kilo alımına bak, azsa kilo alımı kesin sağıp ver derim ben

Himm insallah oyle bisi olmaz cunku ayda 800 900 gr aliyordu bu ay bakalim ne olacak ay bitmeden tartirdim 600 gr almisti 10 nunda tam 4 ayliga giriyor 10 nuna kadar bakalim ne olacak zor zamanlar ilk 1 ayda biberona alisikti emmiyordu zor tutturduk biraksin istemiyorum bende sagip veriyordum ama hem bebek icin hem anne ocin cok zor ya

600 iyi yine. 10 una kadar 200gr daha alırsa inş yine 800 gr eder. Ben bu ay sağdım vs tüm gün nerdeyse uğraştım 15 günde 340 gr aldırabildim. Kalan 15 günde de o kadar alsa iyi olur. Doğum kilomuz iyiydi ama iştahımız çok değil

Insallah istahlari artar da guzel kilo alirlar bebisler bizlerinde piskolojisi bozulmaz. Insan kotu hissediyor kendini

Benim bebeğim de 3. Ayına girerken emmeyi reddetti, 4. Ayı bitiriyoruz sadece uykuda emiyor, uyanık denediğimde çırpınıyor geriliyor:(( çok yorucu gerçekten, kimse çözememiş:(;

Benim bebeğim de 3. Ayına girerken emmeyi reddetti, 4. Ayı bitiriyoruz sadece uykuda emiyor, uyanık denediğimde çırpınıyor geriliyor:KK43:( çok yorucu gerçekten, kimse çözememiş:KK43:;
Biz kurtardık çok şükür. Emiyor ama ilk aylardaki gibi ben istediğimde emmiyor o isterse emiyor

Bizde 5. Aya girdik ara ara yapiyor yine ama sanirim gazdan emzirmeden once gazini cikartmasini saglayin ben once karnini ovaliyorum sonra iki elimle tutup havaya kaldiriyorum baski yapiyor sanirim pirtliyo biraz rahatliyo kuzum oyle devam ediyorum birde karnina mendillerinden isitip koyuyorum aksamlarida ayaklarina sicak su torbasi koyuyorum gecer insallah kilosunu takip edin benim emmiyo dedigim zaman bike sukur 850 gr almisti damaklarida kuvetleniyo 5 dk emse yetiyo demekki

Bn de aylarca aynı sorunlrı yaşadım bebeğim 3 aydan sonra emmeyi reddeti emerken kendini geriyor ve ağlıyordu 3-4 dk emip bırakıyordu. Bu konuyu çok araştırdım yabancı sitelerden bile sütün fazlalığından olduğu sonucuna vardım ayrıca bebeğimin kakasından da kan geliyordu bütün bunların sütün fazlalığından olduğu yazıyordu bi kaynakta. Ön sütteki laktozun sindirlenilmesi için son sütteki yağa ihtiyaç varmiş bebeğim sadece ön sütü alıyordu son süte gelmeden sancısı başlayıp kendini geriyordu tüm bu sorunlar sütümün azalmasıyla son buldu oğlum şuan 9 aylık gayet güzel emiyor. Hatta yemek yemek istemiyor. Geçiyor hepsi biraz sabır

600 iyi yine. 10 una kadar 200gr daha alırsa inş yine 800 gr eder. Ben bu ay sağdım vs tüm gün nerdeyse uğraştım 15 günde 340 gr aldırabildim. Kalan 15 günde de o kadar alsa iyi olur. Doğum kilomuz iyiydi ama iştahımız çok değil
Sizi çok iyi anlıyorum o kilo hesaplarını cc hesaplarını o kadar çok yaptım ki kafayı yemek üzereydim pisikolojim bozuldu. Böyle böyle aylar geçti ve bebeğim 9 aylık oldu.
Aynı durumları yaşadım bebeğim 4.65 gr doğdu ilk ay 5.450 gram oldu ikinci ay 6.750 gram herşey mükemmel gidiyordu ne olduysa 3. Ayda oldu bebeğim sadece 400 gram aldı emmeyi reddetti sonraki aylar da 200-300 gram aldı doktor doktor gezdik kakasında kan da vardı çok yıprandık siz yıpratmayın kendinizi derim

Bizde 6. ayimiza giriyoruz sukur gecti 400 gr almis dr az dedi demekki 3. ayda alerjik durumlar cikiyor kakasinda kan varsa inek sutune alerjisi olabilir benimde teysemin kizi oyleydi dr teyzeme peyniri sutu yogurdu yasakladi kan gelmesi durdu simdi 2 yasina girecek daha yeni yeni basladilar inek urunlerine keci peyniri ve yogurdu yiyordu o durumlarda evet kendimizi yipratmamak gerekiyor ama insaninda ici gidiyo emmeyince heleki boyle meme canavari gibi emen sonra redden bebisler olunca

Sizi çok iyi anlıyorum o kilo hesaplarını cc hesaplarını o kadar çok yaptım ki kafayı yemek üzereydim pisikolojim bozuldu. Böyle böyle aylar geçti ve bebeğim 9 aylık oldu.
Aynı durumları yaşadım bebeğim 4.65 gr doğdu ilk ay 5.450 gram oldu ikinci ay 6.750 gram herşey mükemmel gidiyordu ne olduysa 3. Ayda oldu bebeğim sadece 400 gram aldı emmeyi reddetti sonraki aylar da 200-300 gram aldı doktor doktor gezdik kakasında kan da vardı çok yıprandık siz yıpratmayın kendinizi derim
Sonra Nasıl çözdünüz durumu? Mama Vera ek gıda Nasıl yol izlediniz. Bnm bebeğim de son ayda 260gr almış(5.ay)

Sonra Nasıl çözdünüz durumu? Mama Vera ek gıda Nasıl yol izlediniz. Bnm bebeğim de son ayda 260gr almış(5.ay)
Ben bebelac kasik mamaya gectim oglum sut mamayi yemiyor cogunu denedim bakalim 6. ayimiza 10nunda girices kac kilo alacak 2 ogun veriyorum kahvalti ve gece kasik mamada 5-36 ay dr da onerdi

Bizim de on gündür bu durumda.üç ay dört günlüğüz.sadece uykuya dalarken besleyebiliyorum.gündüz ise ayakta zorla iki ölçek filan.huzursuz bi bebek değil bu durum yaşansa bile.sabirla bekliyorum dört aylik kontrolündeki kilosunu.geçen ay 600 gram almisti kilosu boyu iyi bir bebek.ama bakalim bu ay nasıl olacak yoksa dr a götürücem.idrar yolunda sorun olsa hiç içmez değilmu

Konu açılalı ve son cevaplar yazılalı epeyce olmuş ancak, benim de bebeğim dört buçuk aylık ve iki ayı dokduktan sonra emmek istemedi ben de hem emzirdim hem sağıp verdim sonra tamamen sağıp verdim bugüne kadar. Dördüncü ayında sadece uyurken anne sütümü içti ve şu anda da öyle. Esasında uyurken emzirebiliyorum da fakat kilo alımı zar zor yarım kilo olunca görerek vermeyi tercih ediyorum. Uyanıkken çok açsa az bir miktar içiyor. Değilse bir yudum içtiğinde kusuyor aşırı miktarda.kan testleri yapıldı, batın usg bakıldı, bir şey çıkmıyor. Beşinci aydayız şu anda ve bugüne kadar resmen ortalama üç buçuksalar uykuyla duruyorum. Pediyatrik gastroentoroloji çocuk doktorları proflar baya bir dolandım ama elle tutulur bir çözüm Yok. Sizler yazalı baya olmuş durumu nasıl çözmüştünüz? Gerçekten zor durumdayım. Alerji veya reflü olabilir dendi, bebeğim uyanıkkenkeakin aromalı şurubu bile anne sütü gibi saniyede bir yudum(bir damla) alıp kusuyor, ne zaman içti ne zaman mideden kana karıştı da alerji yaptı bilemiyorum. Bu durumun psikolojik bir yönü mü var diye de şüpheleniyorum. Bu arada inek sütü ve ürünlerini neredeyse hiç tüketmiyorum, ama çok değişen bir şey yok uykuda içme konusunda. Piyasadaki tüm mamaları bir aylık olduğundan beri kusuyor denemediği mama kalmadı diyebilirim sadece AR formül süt verebiliyorum sadece bir öğün çünkü kabız yapıyor fazlası. Kısacası çok zor durumdayım, bunca zaman, bunca emek...sağım, bebeği uyutma, sütü içirme saatlerimi alıyor resmen..artık tükeniyorum anneler..çok üzgünüm:(

Benimde bebeğim iki aylık ve şuan bu durumu yaşıyorum uykuya dalarken yada uykudan yeni uyanırken içiyor başkada aç bile olsa içmiyor aç olduğu için uyumuyorda uykusunda kıskıalıyor başını sağa sola çeviriyor kendini uyandırıyor

Back