• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim sadece uyurken emiyor :)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

hadeng

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
19
0
86
İzmir
MERHABA.
4.5 aylık bi bebeğim var.emmeye karşı çok soğudu beni emmektense parmaklarını emiyor.gece uyku arasında emiyor.gündüz de uykuya dalmak üzereyken.
normal zamanlarda mümkün değil bağırıyor ağlıyor.idrar yolu iltihabı geçiriyor şu an.ama yaklaşık 15 20 gündür isteksizliği.benneyaptımki
bu durum mu etkiledi ki.sağıp veriyorum gündüzleri kaşıkla.ne yapsam bilemiyorum.
aynı durumu yaşamış olan var mı?

MERHABA.
4.5 aylık bi bebeğim var.emmeye karşı çok soğudu beni emmektense parmaklarını emiyor.gece uyku arasında emiyor.gündüz de uykuya dalmak üzereyken.
normal zamanlarda mümkün değil bağırıyor ağlıyor.idrar yolu iltihabı geçiriyor şu an.ama yaklaşık 15 20 gündür isteksizliği.benneyaptımki
bu durum mu etkiledi ki.sağıp veriyorum gündüzleri kaşıkla.ne yapsam bilemiyorum.
aynı durumu yaşamış olan var mı?
benim bebeğimde 4.5 aylık aynısını yapıyor.uykuya dalerken yada uyanmaya yakın ben veriyorum öyle emiyor.banyo yaptığında tek istekle uyanık emiyor.1 haftadırda mememi emerken parmağını sokup onu emiyor. sebebini bende merak ediyorum.

çok zor bi durum canım yarın doktora gidicez.bakalım yazarım ne dediğini.
gündüz nasıl besliyorsun sağıyor musun

zor bir durum,yaşadığım için biliyorum
ben de 8 ay kadar sadece uykuda emzirdim,derdim beni emsin değildi kimse bunu anlamadı,uyanıkken yada uykuda biberon da kabul etmediği için uykuda emzirmeye mecburdum,uyumadığındaysa açlıktan ağlıyor ve aç olduğu için uykuya da dalamıyordu,çok kötü zamanlar yaşadım inan,şırıngayla bile sağdığım sütü vermeye çalıştım uyumadığı zamanlarda,çok yıprandım hala izlerini taşıyorum
ama büyüyorlar bi şekilde,şimdi 1 yaşında falan hala iştahsız hala her öğün geriliyorum,öneriler yada doktor tavsiyeleri hikaye,yemeyen çocuk yemiyor,yiyen yiyor
bebeği iyi beslenen annelerin bir kısmı da bunu kendi becerilerine bağlıyor ya en çok buna sinir oluyorum

evet canım zor gerçekten.
belki de idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklamdı diye düşğnüyorum.hala sağarak veriyorum sütü.emmeyi tamamen bırakmasından endişeleniyorum.
zayıf mı senin bebeğin.benimkinin kilosu şimdilik normal ama bakalım

evet canım zor gerçekten.
belki de idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklamdı diye düşğnüyorum.hala sağarak veriyorum sütü.emmeyi tamamen bırakmasından endişeleniyorum.
zayıf mı senin bebeğin.benimkinin kilosu şimdilik normal ama bakalım
bana soruyorsun sanırım,bebeğimin kilosu ortalama,seninkinin döneminde bebekler memeye biraz ilgisiz kalabiliyor,neden bilmiyorum ama öyle,biraz zaman geçince üzerinden daha sonra müptela olanlar da çıkıyor aralarından :) ama benimkisi her zaman istemeyenlerden oldu.
ama hava sıcak anne sıcak kucak sıcak bebek de bunalıyordur,sabret bakalım belki iyi olur herşey ikiniz için de.Allah yardım etsin...

benim oğlum da 6.5 aylık 3-5 ay aralarında biz de aynı sorunu yaşadık. dediğiniz gibi bende sallıyodum tam uykuya dalarken emziriyordum. tabi bu süre bazen 3 saate çıkıyodu ya da babası poposundan pışpışlıyodu öyle emziriyordum. çok şükür kilo sorunumuz olmadı. sonra 5 aydan sonra yavaş yavaş ek gıda vereyim dedim ilk zamanlar iyi yiyordu sonra acayip memeye düşkün oldu bişey yemek istemedi. nerdeyse saat başı üzerime atılıyodu. kendisi memeyi buluyodu ağzı açık bekliyordu. oğluma nazar değdi galiba:) üç dört gündür hafif ishal acayip huysuzluk mızlanma var. dişten diye düşündük. dün geceden beri emmek de istemiyo. göysüme yaklaşınca kendini itiyo çığlık atıyo. önceki gibi uykuda veriyorum ama uykuda bile anlıyo kafasını çevirip ağlıyo. şimdiki durum daha zor. uykuda bile emse bana yeter. mecburen sağıp biberonla veriyorum. ama beni bırakır biberona alışır diye de çok korkuyorum. inşallah en kısa zamanda çözülür:(

ben de aynı sorunu yaşıyorum arkadaşlar.kızımı önce uyutmaya çalışıp sonra emziriyorum.ama o kadar yorucu ki,hele bu sıcak havalarda.doktora söylediğimde "bu da yeni moda mı?" dedi ama,ne dersiniz yeni moda mı?bu duruma bir çare bulan arkadaş var mı?

galiba yeni moda canım.aynı sorun benim kızımdada var.6 aylık ve yaklaşık 2 aydır sizin sorunlarınızın aynısını yaşıyorum.uykuya dalmadan emzireyim diyorum bu seferde uykusu kaçıyor.düzenimiz sıfır yani.ek gıdayada geçemiyoruz bir türlü hiç bişeyi kabul etmiyor hemen kusuyor.mecburen sağıp veriyorum onuda kaşıkla,biberonuda emmiyor.şaşkınım valla.

Ben gündüzleri emmemesini kabullenmiş durumdayım. 8 aylık olduk. İllaki uykusu gelecek öyle emecek. Onun dışında kazara emse hayırdır diyorum. Zaten gündüz uykumuz da 1 kere. Bazen hiç uyumuyor. Ya da uyur gibi oluyor emiyor sonra uyanıyor ancak öyle emiyor. Bir de bazen sanki dalga geçer gibi bir emip bir bırakıyor. O da 1-2 dk. Su niyetine mi kullanıyor diyorum kendi kendime. Zaten 6.aydan sonra bebekler doymak için emmezlermiş, öyle dedi doktor :)

benim de sorunum buydu.şimdi bu sorunu kökten çözdü benim oğlum. tamamen bıraktı emmeyi :( 1 aydır sağarak veriyorum. şimdi 6 ay 10 günlük oldu. ne yaptıysam tekrar emmesini sağlayamadım.çok yıpratıcı bi durum. allah yardımcı olsun bu sorunla uğraşan annelere.

slm;
benim oğluşumda 3 ayını bitirdi.yaklaşık 1 aydır emmek istemiyordu.mama ve biberonuda almadı.Sütümü sağıp kaşıkla verdim bikaçgün.Onuda kustu.Kafayı yemek üzereydim.Uyurken emiyor ama.Bende 1 haftadır tam uykuya dalarken veriyorum.emiyor.
Dr. hiçbi sorun bulamadı.Ek gıdaya başla diyo.Biraz kilomuz az.bende emsin anne sütü alsın istiyorum.Çarşamba kilo için gideceğim dr.a.Bakalım ne durumdayız.
Walla büyük oğlum 4 yaşında.Onda hiç böyle bişey olmadı.Süper emdi ve tombiş tombişti.
bunda kafayı yiyeceğim.

kızlar aynı durum bendede var hepınızı cok ıyı anlıyorum benım kızımda 6 aylık 3 aydır bende uyutup emzırıyorum ve sutumun son damlasına kadarda emzırıcem vazgecmek yok.

konunun üzerinden çok zaman geçmiş ama
benimde 4 aylık bebeğim var 1 aydır uyanmasına yakın emiyordu sadece
şimdi gündüzleride emmeyi bıraktı sadece gece uykusunda emiyor anca
çözüm bulan yada bebeği tekrar düzenli emmeye başlayan varmı delirmek üzereyim
aç olduğunu biliyorum ama emmiyor doktoru mamaya başlattı ama
mamada yemiyor tek bir öğünde en az 120 cc yemesi lazım ama 60 cc zorla yediriyorum
sütümde azalmış durumda emmediği için
kabızlığı, reflüsü bide üstüne iştahsızlık hangisine üzüleceğimi şaşırdım
bugünde gözleri akmaya başladı uyuyup uyandığında çapaklanma oluyo
bendemi bi sorun var bütün günüm onunla ilgilenmekle geçiyor ama bir sürü sıkıntısı var yavrumun iyi bakamıyorum diye düşünmeye başladım artık :14:

slm;
benim oğluşumda 3 ayını bitirdi.yaklaşık 1 aydır emmek istemiyordu.mama ve biberonuda almadı.Sütümü sağıp kaşıkla verdim bikaçgün.Onuda kustu.Kafayı yemek üzereydim.Uyurken emiyor ama.Bende 1 haftadır tam uykuya dalarken veriyorum.emiyor.
Dr. hiçbi sorun bulamadı.Ek gıdaya başla diyo.Biraz kilomuz az.bende emsin anne sütü alsın istiyorum.Çarşamba kilo için gideceğim dr.a.Bakalım ne durumdayız.
Walla büyük oğlum 4 yaşında.Onda hiç böyle bişey olmadı.Süper emdi ve tombiş tombişti.
bunda kafayı yiyeceğim.

Şimdi aynı sorunu ben yaşıyorum, çok çaresizim, 2 ay çok iyi emen oğlum 1 aydır emmiyor, göğsüme yatırdığım an ağlamaya başlıyor sadece uyurken emzirebiliyorum, dediğiniz gibi bizim doktor da birşey bulamadı. siz ne yaptınız, sonrasında emmeye başladı mı tekrar, şimdiden teşekkür ediyorum iyi günler

ben de aynı sorunu yaşıyorum arkadaşlar.kızımı önce uyutmaya çalışıp sonra emziriyorum.ama o kadar yorucu ki,hele bu sıcak havalarda.doktora söylediğimde "bu da yeni moda mı?" dedi ama,ne dersiniz yeni moda mı?bu duruma bir çare bulan arkadaş var mı?

Şimdi aynı sorunu ben yaşıyorum, çok çaresizim, 2 ay çok iyi emen oğlum 1 aydır emmiyor, göğsüme yatırdığım an ağlamaya başlıyor sadece uyurken emzirebiliyorum, siz ne yaptınız, sonrasında emmeye başladı mı tekrar kızınız cevap yazarsanız çok sevinirim

benim oğlum da 6.5 aylık 3-5 ay aralarında biz de aynı sorunu yaşadık. dediğiniz gibi bende sallıyodum tam uykuya dalarken emziriyordum. tabi bu süre bazen 3 saate çıkıyodu ya da babası poposundan pışpışlıyodu öyle emziriyordum. çok şükür kilo sorunumuz olmadı. sonra 5 aydan sonra yavaş yavaş ek gıda vereyim dedim ilk zamanlar iyi yiyordu sonra acayip memeye düşkün oldu bişey yemek istemedi. nerdeyse saat başı üzerime atılıyodu. kendisi memeyi buluyodu ağzı açık bekliyordu. oğluma nazar değdi galiba:) üç dört gündür hafif ishal acayip huysuzluk mızlanma var. dişten diye düşündük. dün geceden beri emmek de istemiyo. göysüme yaklaşınca kendini itiyo çığlık atıyo. önceki gibi uykuda veriyorum ama uykuda bile anlıyo kafasını çevirip ağlıyo. şimdiki durum daha zor. uykuda bile emse bana yeter. mecburen sağıp biberonla veriyorum. ama beni bırakır biberona alışır diye de çok korkuyorum. inşallah en kısa zamanda çözülür:KK43:
Yarın bu mesajınızı internette araştırırken buldum acaba bebeğiniz tekrar emmeye basladimi sizinle aynı durumu yaşıyorum

Yarın bu mesajınızı internette araştırırken buldum acaba bebeğiniz tekrar emmeye basladimi sizinle aynı durumu yaşıyorum
Ben de sizinle aynı durumdayım çözüm bulabilen oldu mu acaba. Çok zor bi durum. Oğlumun kilo alımı da yavaşladı. Acaba geceleri uyandırıp emzirmekten mi oldu diye düşünüyorum siz de geceleri bebeğiniz istemden de üç saat doldu diye emzirdiniz mi ?

Back