Bebeğim sadece oturup oynamak istiyor

O konuda hatalıyım maalesef, o şekilde durmayı hiç sevmiyordu, ağladığı için bende vazgeçiyordum. Sanırım bu hatalı davranışımın etkisi çok büyük oldu.
O net geciktirmiştir diyorum. Yani tabi ki geç değil. Illa her bebek 1 yaşta yürüyecek değil ama bi ortalaması var tabi. Bir tık geç kalır ondan da bi şey olmaz.

Ben de sırtına yastıkları diziyordum arkasına. O devriliyordu tekrar düzeltiyordum. Öyle öyle zamanla alıştı yani :))

Bazı sayfalar takip ediyorum kızım prematüre olduğu için hani hep bir sorun olacakmış gibi endişelenip egzersiz yapmaya gayret ediyorum. Pilates topu çok iş görüyor biliyor musun onun üstüne yuvarlaya yuvarlaya kaslarını geliştirebilirsin. Fizyoterapistlerde o topu görüyordum tabi onlarda 3-4 boy var. Bi de yastıklara bacağını kaldırarak hareket yaptırabilirsin emeklemeyi yürümeyi destekliyor. Gördüğüm kadarıyla temelde bebek gelişimi ne kadar engel gördüğüne bağlı gelişiyor. Önüne engel koya koya o beceriyi kazanıyor. Sırtı geliştireceksen sırtına yastık koyup meyilli durmasını sağlıyorlar mesela. Oyuncağı uzağa koymak onlara engel gibi gelmiyor bence. Hani bildiğimden değil de izlediklerim böyle belki faydası olur

Valla bende çoookk sıkıntı ettim kendime 6 aylık oturdu emeklemesi yoktu ama 7 aylıkken sürünmeye başladı 10 aylıkken dizlerini kullanmayı öğrendi bende tedirgin oldum emeklemiyo diye yaşında emekledi şuan 13 aylık ve adımlıyor baya gidiyor odadan odaya bende rahatladımm bigün buraya umutla yazacağımı tahmin bile edemezdim ama gerçekten 1 gün bile çok farkediyor 1 hafta önce 2 adım atıp düşüyorduu artık baya baya yürüyor inşallah sağlıkla büyür

Normal tabikide 9aylık daha. Benim kızım 1yaşından 15-20gün önce emekleyip tam doğum gününde yürümüştü. Dahada geç yürüyebilir 18aylığa kadar çok normal.

Bazı bebekler öyledir benim oğlumda 9 10 aya kadar hiç emekleme çabasında olmadı sonra yerde sürünmeye başladı en son emekledi ama emeklemesi 1 ay bile sürmedi yürümeye başladı.