Bebeğim sadece oturup oynamak istiyor

cileklipasta95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2022
1.727
4.603
29
Merhaba sevgili anneler,

Bebeğim iki hafta sonra 9 aylık olacak ve hiç hareket etmek istemiyor. Yüzüstü koyuyorum hemen kendini geri çevirip sırtüstüne yatıyor. Ileriye doğru sürünme falan yok. Emekleme pozisyonuna getiriyorum, destekleyerek durduruyorum ama biraz sonra salıyor kendini. Bi yerden tutunup kendini doğrultmuyor. Hareketli bi bebek değil, harekete dair hiçbir ilgisi yok. Sadece kucağımıza oturtup ellerini tuttuğumuzda kendini aşağı doğru kaydırıyor, yürümek istiyor. Doktoru şuanda kendi başına oturabiliyorsa yeterli dedi ama benim içim huzursuz. Normal mi sizce bu durum ve bebeğime nasıl destek olabilirim?

10 saniye dahi durabiliyorsa desteksiz, sorun yoktur kuzum. Benim kızım da öyleydi. Her seyi geç oldu yani. Şöyle ki yapmak istememekle, yapamamak ayrı. Yatmak istiyordur yatıyordur. Olabilir yani. Oturmasında fizyolojik bir sorun varsa sıkıntı. O da dediğim gibi 10 saniye bile durabiliyorsa sorun yoktur. Bebek yapmak istemediği için yapmıyordur. Benim kızım da 1 yasında. Yasına kadar emeklemedi bile. Oturmak istemiyordu, oturmuyordu. 8-9 aylıktı ben de hala oturma minderi kullanıyordum dusun. Devriliyordu, duramıyordu… yasında cocukların hepsi bir yere tutunup kalkınır, rahat emekler, kimisi yürür bile. Benimki yasına 1 hafta kala anca emeklemeye başladı… ben de sen gibi endişendim her şeyinden ama yavas bebek yani. Muhtemelen yürümesi de geç olacak benimkinin. Yapısı o cunku. Sakin bir bebek yani…. Doktor bir ara norolojiye göndermek istedi. 1 ay daha bekleyelim olmazsa o da bir görsün dedi. 1 ay sonra gittiğimizde yook dedi cin gibi bir bebek. Hiçbir seyi yok. Kof, totosu kıymetli annesi. Yapamadığından değil yapmak istemediğinden yapmıyor hiçbir şeyi yok bunun korkma dedi… ben de öylelikle saldım benimkini

Bırakın öyle seviyorsa öyle olsun. Doktor sağlıklı dediği sürece bir problem yok demektir. Bebekler karakterleriyle doğuyorlar. Durağan bir bebektir sadece. Nasıl oynamak isterse öyle oynasın

8 aylıkta bizde var oturmayı bile sevmiyor, yatar pozisyonda doğmuş resmen dünyaya.
Babası ve tüm sülalesi tembel olduğu için bana normal geliyor, çocuğum tembel kısacası belki sizin de öyledir diye yazdım

Çok uzun vadeli değil ama keşif etmesini kolaylaştırması açısından yurutec ya da yürüme arkadaşı denediniz mi ?

Çok uzun vadeli değil ama keşif etmesini kolaylaştırması açısından yurutec ya da yürüme arkadaşı denediniz mi ?
7 aylıkken örümceğe koydum, sırf onda hareket etmek isteyecek mi görmek için, bir ay boyunca bir adım atmadı onda da. Bir ay sonra onu almam için ağladı bende almamak için direndim ve ne oldu dersiniz? Sinirinden ağlayarak odanın bir ucundan diğer ucuna koşarak gitti :) Şaşkınlık geçirdim. Şimdi yürüme arkadaşını denedim bikaç defa ama bi yere tutunup kalmayı bilmiyor, öğretmem gerekiyor sanırım.

Yani bizde annesi babası olarak rahat insanlarız, o yüzden mi acaba? Gece yatırıyorum mesela öylece kalkıyor, uykusunda dönmüyor neredeyse hiç. Uyumuyorken dönebiliyor.

Oturabiliyor ama bende dediginiz gibi yastık koyuyorum çünkü bi şeye uzanırken devriliyor geri de doğrulamıyor.. Teşvik etmek için ilgisini çeken şeyleri az öteye koyuyorum, baktı ulaşamıyor hiç çaba yok bırakıyor umrunda değil :)

Yani bizde annesi babası olarak rahat insanlarız, o yüzden mi acaba? Gece yatırıyorum mesela öylece kalkıyor, uykusunda dönmüyor neredeyse hiç. Uyumuyorken dönebiliyor.
Bizimki de altı yedi aylıkken bir iki dönmeye yeltendi daha da dönmedi. Dr kasları zayıf egzersiz yaptırın dedi hadi gel de yaptır bakalım yattığı yerden ayağı ile oyuncak iteleyen bebeye
Babası evlendik evleneli spora gidecek, babannesi ne gezmek sever ne yürümek ne ev işi, halası ekmek almaya ben gitmem kavgası eder, dedesi bilgisayar oyunu oynamaktan ayakları uyusur... Sülale böyle torunları da bu
Ben de arı maya durdugum yerde duramam otururken bile elli kere pozisyon değiştirir kanepe kanepe gezerim en dinlenmiş halinde bile ahhh
Şapı kaynatmakla olur mu şeker cinsini sevdiğim cinsine çeker demiş bir düşünür

Allahım çok zor sıfırdan bi insan yetiştirmek

benım oglum emeklemeyı bılmıyordu olmadı basaramadık komando gb surundu. sonra da yurudu zaten :)))

Biraz sabır işi :) sevdiği şeyleri uzağa koyarak ona ulaşmasını sağlayın.