• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim polikistik böbrek

guLzari

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2008
32
4
86
37
Antalya
merhaba,

ben şu an 8 aylık hamileyim.bebeğimin 2 böbreği de polikistik-multikistik.
biz de akraba evliliği ,ilaç kullanımı yok.bizim hormon testleri de temiz çıktı.tahlillerde bi problemim yok.

doktorlar bebeğin doğunca öleceğini söyledi.akciğerleri az gelişmiş,böbrekler çalışmıyor.sebebi de gendeki bir bozukluktandır dedi. ölünce otopsi yaptırıp sebebi araştırılsın dedi.henüz bir gen testi yaptırmadık.şu an amnion sıvısı çok az.min.

sorum şu:
bebeğim (ilk gebelik) doğum yöntemi nasıl olmalı?normal-sezeryan-normal epudrl???
bebeğim yaşamazsa da yine bi dahaki gebelikte aynı sorunlar oluşur mu?
tüp bebek yöntemiyle seçilen iyi genlerle bu risk ortadan kalkar mı?

gulzari benim anlamadığım canım bu sorunlar niye şimdi görülüyorda bundan aylar önce yapılan 20 haftalıkken yani ayrıntılı ultrasonda filan görmedi doktorun keşke daha önce teşhis edilseymiş belki bir çare bulunurdu bence bu doktorunun hatası canım genetik bir sorunsa akraba evliliği olmasada olabiliyor canım milyonda bir de olsa bu şans var evet bir dahaki bebeğinde de bu ihtimal var benim başıma geldiği için çok araştırdım canım benim bildiklerim bunlar geçmiş olsun allah yardımcın olsun

gulzari benim anlamadığım canım bu sorunlar niye şimdi görülüyorda bundan aylar önce yapılan 20 haftalıkken yani ayrıntılı ultrasonda filan görmedi doktorun keşke daha önce teşhis edilseymiş belki bir çare bulunurdu bence bu doktorunun hatası canım genetik bir sorunsa akraba evliliği olmasada olabiliyor canım milyonda bir de olsa bu şans var evet bir dahaki bebeğinde de bu ihtimal var benim başıma geldiği için çok araştırdım canım benim bildiklerim bunlar geçmiş olsun allah yardımcın olsun

14 haftalıkken cinsiyetini öğrenmeye gidene kadar hiç bi problem yoktu. 14. haftada mesane de 4 cm lik bir kistle ortaya çıktı. hem özel hastanamdeki doktorum hem doçent ir doktor alınmasını söyledi. 7 milyonda bir gözüküyormuş. yaşamla bağdaşmaz dediler. hatta 7 aylıkken ölecekti karnımda. 7. ay geçti . hala kımıldıyor.doğumdan sonra ölür diyorlar. tedavisi yokmuş. o kadar çok doktora ve sık kontroole gittimki..
üstelik eşim de askerde şu an...

tüylerim ürperdi...hala kımıldıyor yazmışsın yaaa...allah yardım eder inşallah da ölmez ve iyileşir...genetik sorunlar her bebekte olacak diye bir şey yok bildiğim..tüp bebek öncesi de genetik sıkıntılı emriyolar eleniyor sanırım. bir sonraki gebeliği onun yönlendireceği şekilde bir dr.a danışarak yap istersen...çok geçmiş olsun, çok üzüldüm.

Back