Çocuk Hastalıkları Bebeğim polikistik böbrek hastası

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

guLzari

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2008
32
4
86
37
Antalya
merhaba,

ben şu an 8 aylık hamileyim.bebeğimin 2 böbreği de polikistik-multikistik.
biz de akraba evliliği ,ilaç kullanımı yok.bizim hormon testleri de temiz çıktı.tahlillerde bi problemim yok.

doktorlar bebeğin doğunca öleceğini söyledi.akciğerleri az gelişmiş,böbrekler çalışmıyor.sebebi de gendeki bir bozukluktandır dedi. ölünce otopsi yaptırıp sebebi araştırılsın dedi.henüz bir gen testi yaptırmadık.şu an amnion sıvısı çok az.min.

sorum şu:
bebeğim (ilk gebelik) doğum yöntemi nasıl olmalı?normal-sezeryan-normal epudrl???
bebeğim yaşamazsa da yine bi dahaki gebelikte aynı sorunlar oluşur mu?
tüp bebek yöntemiyle seçilen iyi genlerle bu risk ortadan kalkar mı?

(not: konuyu başka yerde de açmıştım.buradakilerin de görüşlerini almak istedim)

canım çok geçmiş olsun.benim bir bilgim yok fakat bir iki doktorda kalmayın başka 3 4 doktorunda fikirlerini alın.hatta netten de bir çok doktora ulaşıp bilgi alabilirsin.
Rabbim hakkında hayırlısını versin canım..

canım önce çok geçmiş olsun.bizim ailemizde genetik olarak var bu hastalık.babannemi bu hastalıktan kaybettik.babam ve erkek kardeşimde de aynı hastalık var.gerçekten çok zor bir hastalık sizinki daha ileri safhada herhalde.erkek kardeşimde çocukları yokken hastalığını öğrendiği için araştırdı.evet tüp bebek yöntemiyle risk ortadan kalkıyor.ama ondan farklı olarak gen ayıklama uygulanıyor ve bu yurt dışına gönderilerek yapılıyor.fiyatıda tabi daha maliyetli oluyor.25-30 bin civarında bir fiyat ve döllenme garantiside yok tabi .

merhaba askvesen bu hastalık hakkında bende birşeyler sormak istiyorum ailenizde olduğunu genetik mi çıkardı ortaya bu hastalık olan kişilerin bütün çocuklarındada çıkıyormu abinizde de olduğunu söylediniz tüp bebek yaptırmaları gerektiğini hangi drdan öğrendiniz yardımcı olursan sevinirim bebeğim polikistik böbrek hastalığından kaybettim tek çözüm bu tüp bebek mi acaba??

öncelikle geçmiş olsun
benim kızım da da bu hastalıkdan var doguşdan genelrden gelen ama biz 4. yaşında tesadufen fark ettik hatta boyutlarıda oldukca buyuk kisterin genetik bi hastalık oldugundan hemen anne babanın böbreklerine bakıldı ve bende çıkdı ama kızımın kistboyutları daha fazla uzun suredir tedavi göruyor 2.bebegimde olma ihtimalı %50 denildi ama çok şükür ondan bişey yok kızım içinde surekli kontrol altında ama neden size böyle bi cevap verdielr anlamış degilim daha anne karnındaki bebegin ölecegini söylemek mantıksız kızımda buhastalıkal dogdu ama çok şükür şuan 10 yaşında bencede bu konunun üzerine durun ve araştırın daha başka doktorlara hastanelere göturun

buarada konuyu açan kişiyi çok merak ediyorum acaba ne durumda bebegi dogdumu bişey varmı diye? ben özel yazmak istedim ama mesaj sayımın yeterli olmadıgından yazamıyorum bi ulaşan varsa haber versin

buarada konuyu açan kişiyi çok merak ediyorum acaba ne durumda bebegi dogdumu bişey varmı diye? ben özel yazmak istedim ama mesaj sayımın yeterli olmadıgından yazamıyorum bi ulaşan varsa haber versin

buraya mesaj yazan kişi gülzari buraya yakın zamanda girmiş ama benimde mesaj sayım yeterli gelmedi arkadaş olarak ekledim ama bu konuları okumamış forumda yazdıklarına göre ikinci bebeğine hamileymiş. benimde bu konuyu araştırma sebebim iki bebeğimi kaybettim ve iki defa sezeryan oldum Rabbim nasip edermi bilmiyorum ama üçüncü ve son şansım bu hastalık bendemi eşimdemi onu bi şekilde öğrenip sağlıklı bir bebek dünyaya getirip dokunamadığım iki bebeğimin hasretini gidermek

teşekkür ederiz Rabbim kimseyi sağlığıyla evlat acısıyla sınamasın

çok üzücü gercekden yaşadıkalrınız gebeliginizdemi kaybettiniz bebekelrinizi doktorların bi açıklaması olmadımı?

çok üzücü gercekden yaşadıkalrınız gebeliginizdemi kaybettiniz bebekelrinizi doktorların bi açıklaması olmadımı?

ilk gebeliğimde 34haftalıkken sezeryana alındım ikinci gebeliğimde böbrek sıkıntısı olduğu anlaşıldı 28haftalıkken sezeryan oldum. böbrek kaynaklı sıkıntıya bağlı amniyon sıvı azalması ve sızı azlığına bağlı akciğer yetmezliği gelişiyor. genetik araştırma yapılacak ama önce bebekten alınan patoloji sonucu bekleniyor henüz çıkmadı. iclal yiğit galiba bizlerden bir genetik geçiş söz konusu bunu anlamak için siz genetik test yada böbreklerinize nerede hangi bölüm doktorlarına göründünüz ?

arkadaşım mesajını yeni gördüm,ailemizde olduğunu genetik çıkarmadı ilk 30 yıl önce babaannemizi kaybettik bu hastalıktan tabi o zamanlar genetik bir hastalık olduğunu bilmiyorduk.15 sene öncede babamda çıkınca anladık genetik olduğunu.halamda ve erkek kardeşimde var.eğer sizde yada eşinizde bu hastalık varsa sadece ultrason ve kan tahliliyle anlaşılır.bütün çocuklarda olacak diye birşey yok tabi.babamlar 6 kardeş ama ikisinde var.bizde 3 kardeşiz ama sadece erkek kardeşimde var.eğer siz yada eşinizde bu hastalık varsa çocuğunuzda olma riski yüzde elli.zaten hastalık sizden birinde yoksa çocuğunuzdada olmuyor dominant karakterli gen diyorlar buna yani sizde varsa çocuktada var sizde yoksa çocuktada yok genetik taşıyıcılık yok anlayacağınız.tüp bebek konusuna gelince genetik ayıklama yöntemini kardeşimin doktorundan öğrendik.2 yıldır uğraşmalarına rağmen henüz bir sonuç alınamadı.türkiyede bu hastalığın gen ayıklaması hiç yapılmamış ilk kez kardeşimde yapılacak,o yüzden bir türlü sonuç alınamıyor.zaten hastalıklı gen türkiyede değil amerikada bulunuyor sonuçlar oradan buraya geliyor.burada tüp bebek merkezinde ayıklama yapıldıktan sonra normal tüp bebek işlemlerine başlanıyor.allah sizede sabırlar versin yaşadıklarınız hiçte kolay şeyler değil inşallah birdahaki bebeğinizde bu sorunları yaşamazsınız.

çok üzüldüm yaşadıklarınıza 34 haftalık oldukca ilerlemiş bi gebelik miş aslında bebegin saglık durumu nasıldı dogdugunda ?
benim kızımda 32haftalık dunyaya gelecekdi 1ay hastanede yatarak durdurabilmişlerdi 35 haftalık dunyaya geldi akiciger yetmezligi ile savaşdık bi sure ama çok şükür kızımın yaşayacak ömru varmış demekki
bana genetik test uygulanmadı aslına bakarsanız sadece bi ultroson dan bakılarak kistler görundu okadar özel bi hastanenin üroloji bölümünde bakdırmışdım sizin rahatsızlık kimde vardı bakıldımı daha öncede sordummu bu soruyu hatırlamıyorum sorduysam afedersin

bebeğim doğduğunda akciğerleri sıkıntlıydı amniyon sıvısının az olması çok etkilemişti nasip olmayınca olmuyor yavrum sadece birgün dayanabildi. rahatsızlık kimde henüz belli değil normaldegebeliğe bağlı böyle bi problem olmasa ailemizde böbrek hastalığı olan kimse olduunu bile bilmiyoruz artık bebekten alınan patoloji sonucunu bekliyoruz hastalık tanısını kesinleştirdikten sonra ona göre muayene olacağız

benim bebeğimde polikistik böbrek var bu hadtalığ araştırıorum bildiklerini paylaşırmısın...

benim bebeğimde polikistik böbrek var bu hadtalığ araştırıorum bildiklerini paylaşırmısın...

merhaba çok geçmiş olsun İclal&yiğit yazan arkadaşımıza bir mesaj atın galiba onun yazdıklarını okumuşsunuz

bana hamileliğimde ultrasonla bakıldığında hep polikistik böbrek hastalığı var denilmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…