bebeğim obez mi ?

siyahinmatemi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
355
2
kızlar 4 aylık oğlum var ..65 cm 8200 gr.anne sütü+ mama takviyesiyle besleniyor..kilosu normalden fazla dedi dr.obez olacak diye korkuyorum..sizce kilosu falan normal mi?

geçen ay kilo alımı az oldugu için mama takviyesine başlamıştık..bu ayda mamayla beslendiği halde 800 gr.almış dr. çok abartlıl kilo almamış mamaya devam et dedi..günde 1 yada 2 kere takviye yapıyorum o da öğünde 60 cc. yani günde en fazla 120 cc..

benim bebegim 2aylıkken 5kiloydu 2gün sonra 3aylık olcak aşısında kilosunuda ögrencem bende günde 2 veya 3kere mama veriyorum 120cc içiyor bazen oda yetmiyor beni tekrar emiyo
düşündügümde benimde bebegim 4 aylık oldugunda 8kilo falan olur benimde bebegim obezmi olur acaba şimdi benimde kafamda soru işareti kaldı canım bilemiyorumki

benim büyük oğlum da 4 aylıkken 8 kiloydu,ama sadece anne sütü alıyordu.Anne sütüyle alınan kilodan endişelenmemek gerek ama sizinki mama da alıyormuş.O zaman mama vermeyin,veya miktarı azaltın.

kilo alımı gayet iyi neden mama veriyosunuz ki?
bu doktorları hiç anlamıyorum çok mamacılar yaa...
bir ay az kilo alınca hemen mama başlatıyolar işin kolayına kaçıyolar hep.
her doktor da aynı değil gerçi. benim kızım 5 buçuk aylık 7100 gr kilosu,kilo alımı da hep yavaş gitti ama doktorumuz günde 1 kereden fazla mama önermedi, ek gıda başlayayım dedim 6 aydan önce başlamayalım anne sütü alsın dedi.
tabi bebeğin genetiği de önemli doktorumuz öyle söyledi belli ki sizin kız çok kilo almayacak dedi babamız da zayıf çünkü.
hani siz veya eşiniz de yapılı bünyeye sahipseniz bebiş genetik olarak da iri olabilir...
velhasıl kelam her anne bebeğinin doktorudur biraz da. sütünüzün yettiğini düşünüyosanız mama vermeyin bence.

hakkaten arkadaşın dediği gibi ah bu dr.lar. bebeklerin yaklaşık 1 kilo almaları lazım ayda. 200 gr eksik ya da fazla bir şey değiştirmez ki. kilo alımınız iyi olmasına rağmen mama demiş :KK31: bebeğin kaç kilo doğdu onuda yazmamışsın. eğer benim kızım gibi 2 kilo doğduysa evet tehlikeli gidiyorsunuz diyebilirim :) bence obezlik tanısı için erken. tamam bebeklikten belli oluyor tabiki ama daha 4 aylıksınız. 6. aydan sonra belki daha önce diş çıkarmaya başlayacaksınız. diş çıkarmadan önceki kilodan korkulmaması gerektiğini düşünüyorum. çünkü nice tabiri yerindeyse tosun gibi bebekler gördüm, diş çıkarmaya başladıklarında çok zayıfladılar. kendilerini zayıflatan dönemleri atlattıklarında fazla kilosu olduğunu düşünüyorsanız dr. gözetiminde tedbir alırsınız o ayrı. şimdi kafanızı kurcalamayın derim :KK34:

bebeğim 3700 doğmuştu..geçen aya kadar hep 1000 grama yakın kilo alıyordu..3.ay kontrolunde 320 gram aldıgı için d.r alışkın bir durum dğil,sütün yetmiyor olabilir mama takvyiesi yapalım bakalım dedi..ayın 17 sinde kontrolde 800 gr.almış mama takviyesine rağmen çok abartılı bir kilo almamış mamaya devam et dedi..dün de aşılar için sağlık merkezinde hemşire kilosu yüksek mamayı bırak obez olablir dedi..kafam karıştı..sütüm yetiyor mu inanın bilmiyorum.sıkıntılardan azaldıgını hissediyorum çünkü hiç dolu dolu değil göğüslerim..bir de devamlı ağlıyan bir bebek oldugu için açlıktan mı ağlıyor şımarıklıgından mi onu da bilmiyorum..bu arada 2 dişimiz çıktı geçen hafta..

maaşallah :nazar: dişlerinizde hayırlı olsun erken çıkaranlardanmış. zayıf da doğmamış bebeğin, bence doğduğu kiloya göre şimdiki normal. sütünü sağmayı denedin mi hiç? denemediysen bi dene bakalım ne kadar çıkıyor. doyuracak kadar sa mamayı kesebilirsin.

benim bebegim 2aylıkken 5kiloydu 2gün sonra 3aylık olcak aşısında kilosunuda ögrencem bende günde 2 veya 3kere mama veriyorum 120cc içiyor bazen oda yetmiyor beni tekrar emiyo
düşündügümde benimde bebegim 4 aylık oldugunda 8kilo falan olur benimde bebegim obezmi olur acaba şimdi benimde kafamda soru işareti kaldı canım bilemiyorumki
canım bebeğininin kilosu gayet normal ayrıca 2 ayda 3 kilo olması çok zor bir ihtimal Allah sağlık sıhhat versin

benim ikizlerimden oğlumun da kilosu ne yazık ki bu ay üst sınırı geçmiş :S ne yapacağımı bilmiyorum kilosunun onu rahatsız ettiğini düşünüyorum motor gelişimi vs. normal ama bu kilonun ona çok fazla olduğunu düşünüyorum ve elimden de birşey gelmiyor

benim oğlum da tombik olanlardan 3380 doğmuştu,biz de 8 aylıkken 10 kg olmuştuk, ben ilk 2.5 ay mama veriyodum önce günde 1-2 kere sonra 1 kereye indirdim doymuyo diye, ama sonra dedim bakalım mamasız da olcak mı,çünkü kilosu ve boyu iyi ama verince de yiyor ben de doymadı diye düşünüyorum,neyse ve mamayı kestim bir gece,emzirdim yatırdım deedim en fazla 1 saat sonra acıkıp uyanır ama mamada nasıl uyuduysa aynı uyudu,derken 1 hafta denedim yine aynı ,sadece anne sütünün de yettiğin gördüm ve mamayı bıraktım,doktorum da sağlık ocağı da anne sütü obezite yapmaz ama mama yapar dedi,o nedenle ben mama vermediğim için tombiş de olsa oğlum içim rahat,bence mamayı kes,sütün yetiyo ki kilosu iyi zaten bebeğinin bir de kilo alımı büyüdükçe azalır,eğer emzirdikten sonra açlıktan ağlamıyosa doyuyo demektir,bir de bebekler küçükken çok fazla yediklerinde mideleri genişlermiş ve daha fazla yerlermiş,bence 6 ay anne sütü ver sadece,mamayı boşver,zaten içindekileri okuyunca ne kadar yapay olduğunu anlıyosun mamaların ,şanslısın sütün var,mama verdiğin öğünü de anne sütüne çevir

kızlar 4 aylık oğlum var ..65 cm 8200 gr.anne sütü+ mama takviyesiyle besleniyor..kilosu normalden fazla dedi dr.obez olacak diye korkuyorum..sizce kilosu falan normal mi?

şuan bbeğim kocaman bi adam oldu; 18 aylık. 3740 gr doğdu, ilk bir aylıkken 6 kg'dı. tostopalak bi bebekti her ay sonrasın da 1 kg 1200 kilo civarı aldı bazen 1500-1700 aldığı da oluyordu. 56 günlükken işe başladım sütümü sağarak verdiler, 6 aya kadar hiç mama almadık 6 aydan sonra mamaya geçtik çocuğumun nevri dönü 8 aylıkken anne sütünü öldüm geberdim veremedim. mama bence çocuklara yapılan en büyük kötülük. anne sütü varken mama niye? biz ek gıdayı daha az verelim zaten kilolu bi bebek diye mama öneren doktorumuza uymuştuk, doğru yada yanlış yaptık. şimdi 18 aylık 13,500 artık çok kilolu değil 90 cm civarı da boyu var çok iri kemikli ama asla şişman denmez. bebeğine obez şişman diyenler halt etmiş ama anne sütüyle kilo almışsa bu ayrımı hiç unutma. inş. mamaya gerek kalmaz da sütlerin bol bol akar arkadaşım anne sütü ve emzirme başka hiç bişiye değişilmez hevesimi alamadım. o yüzden derdim!

kilosu fazla sadece anne sütüyle böyle olsa obez olma gibi bi durumu kesinlikle olmazdı ama siz mamada veriyomuşsunuz o yüzden obez olabilir mamayı kesin bence hem anne sütü en sağlıklı olanı ve sütünüz gayet ii yetiyor bence 4 aylık bebek artık ayda 800 gr almaz sırf mamadan dolayı almış sadece anne sütüyle 400-500 dr alması yeterlidir bu drları anlamıyorum nasıl mamaya yönlendirebilir hatta sadece anne sütü verin biraz yoğurt ve elma püresi tattırabilirsiniz ama mama kesinlikle vermeyin sütünüz yetiyor buna emin olun hem obez olma riskide ortadan kalkar şunuda ekliyim 1 yaşında 10 kilo oldumu normal sınırlara giriyor sizinki 4 aylık 8 kilo siz düşünün artıkkimse kilosu normal demesin lütfen şişman bebek sağlıklı demek değil

ben çocuk gelişimciyim, kilo üst sınırına dayanmış bebeğiniz. mamayı bırakın derim.:KK50:

benim ikizlerimden oğlumun da kilosu ne yazık ki bu ay üst sınırı geçmiş :S ne yapacağımı bilmiyorum kilosunun onu rahatsız ettiğini düşünüyorum motor gelişimi vs. normal ama bu kilonun ona çok fazla olduğunu düşünüyorum ve elimden de birşey gelmiyor

doğum kilosu ve şu anki kilosu nedir

Benim kızım da 4 aylık ve sadece anne sütü almasına rağmen 8500 gr olmuş bu ay. 3640 gr doğmuştu. Bence için rahat olsun anne sütü alıyorsa sorun yok.zaten diş çıkarma evresinde almayacak o kadar kilo. Mamayı kes derim ben de. Kilo alımı iyiyse gerek yok zaten. Doktorun da önereceği gibi bir öğün bir fincn kadar meyve suyu ver( elma, havuç suyu da olabilir) bu arada smmm arkadaşım anne sütüyle o kadar kilo almaz demiş ama kızım maaşallah ayda 1 kg dan az almıyor..

Bence hiç takılma kilo olayına. Çünkü yürümeye Başladığı Zaman Gidiyor o Kilolar. Benim kızım 8 kilo Iken Bir arkadaşımın Oğlu 16 Kilo Idi. Aralarında Sadece 20 Gün Vardı. Erkek bebekleri Iri Gidiyor Genelde. Ek Gıdaya başladığı Zamanda pek Sorun Çıkarmıyorlar ne Bulurlarsa Götürüyorlar. Ne Tontişler Gördüm Ben Yürümeye Başladığı Zaman Iğne Iplik Gibi Kalmış :))

cnm benım oğlum 4 aylıkken 8500 gr 65 cm dı hıc obez korkusu sarmadı benı
gercı ebe ve dr 500 gr fazlası var demıstı anne sutu aldıgından sorun olmadıgını soyledı
hareketlenınce verıyorlar cnm kızımda aynıydı

4 aylık kontrolumzde 8500
5 aylık kontrolmuzde 9100
yanı buyudukce kg alımı azalıyo
5 aya gore 9100 de fazla ama sadece annesutu alıyo ıcım rahat

X