Bebeğim neden emeklemiyor

Hanzadehan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
38
28
37
Merhaba. 10 buçuk aylık bir kizim var. Cok onceden beri yuz üstü yatmayı sevmedi. Basini cok erken tuttu oturması da cok guzel ama emekleme çabası hic yok. Bir yerlere tutunup kalma çabası da yok. Dönmesi yuvarlanması da cok iyi. Enerjik te bir bebek. Hatta bacaklarini 180 derece açıp yuz üstü yattığı yerden kalkabiliyor.ama neden emeklemiyor neden bir yerlere tutunup sıralama yapmıyor cok kafamı karıştırıyor. Doktorumuz herşeyin normal olduğunu söyledi ama benim içim hic rahat degil. Cok mu evham yapıyorum bilmiyorum

Doktorunuz normal dediyse hiç takılmayın. Bir anda yürür belki. Doktor anormallik seziyor olsa hemen söyler. Evham yapmayı bırakabiliyorsanız bırakın ve bebeğinizle keyifli vakit geçirin. Zaman geçiyor insan kendini yediğiyle kalıyor

Merhaba. 10 buçuk aylık bir kizim var. Cok onceden beri yuz üstü yatmayı sevmedi. Basini cok erken tuttu oturması da cok guzel ama emekleme çabası hic yok. Bir yerlere tutunup kalma çabası da yok. Dönmesi yuvarlanması da cok iyi. Enerjik te bir bebek. Hatta bacaklarini 180 derece açıp yuz üstü yattığı yerden kalkabiliyor.ama neden emeklemiyor neden bir yerlere tutunup sıralama yapmıyor cok kafamı karıştırıyor. Doktorumuz herşeyin normal olduğunu söyledi ama benim içim hic rahat degil. Cok mu evham yapıyorum bilmiyorum
Emeklemek nörolojik gelişim basamağı değil. Karın üstü egzersiz hakikaten önrmli. Benim bebeğimle ilk 4 ay alerji kusma derken pek karın üstü zaman geçirememiştik. O yüzden 9/10 aylıkken ittire ittire sürünmeyi öğrettim ancak 😅 doktorumuz 8 aylıkken ayağa kalkma refleksi var mı diye kontrol etmişti. Onu sorabilirsiniz doktorunuza. Sıralamak konusunda da onu teşvik etmeye çalışın. Ayakta durabiliyorsa koltuğa ilgisini çekecek bir oyuncak koyun, onu almaya çalışsın. Bazı bebekler hakikaten hareketli bazıları zamanı gelince yapıyor yapacağını.

Benim bebeğim de 10,5 aylıkken bir anda emekledi . 13.5 aylıkken yürüdü. Emekleme gelişim basamağı sayılmıyor emeklemeden direkt yürüyen çok bebek var . Sıkmayın bu sebeple canınızı.

Doğru diyorsunuz hepiniz haklısınız. Ayakta bir süre duruyor kollarından tutunca adımlamada yapıyor biraz biraz. yinede iyi bir doktora goturucem. Biraz pinpirikli biriyim bunun farkındayım ama engel olamıyorum.

Canım doktor sorun yok dediyse için rahat olsun , benim oğlum da emeklemeden yürüdü geri geri gitmeye başladı 10 aylıkken tam yaşında yürüdü . Siz elinden tuttuğunda adım yada ileri kendini atoyor mu

Oğlum 8 aylıkken oturdu 12 aylıkken emekledi 18 aylıkken yürüdü. Korkmayın bazı çocuklar geç yürüyor.

Canım doktor sorun yok dediyse için rahat olsun , benim oğlum da emeklemeden yürüdü geri geri gitmeye başladı 10 aylıkken tam yaşında yürüdü . Siz elinden tuttuğunda adım yada ileri kendini atoyor mu
Evet elinden tuttugumda adımlamada yapıyor. Bir süre koltuğun kenarinda dik de duruyor ama siralamiyor kendini birakiveriyor

Evet elinden tuttugumda adımlamada yapıyor. Bir süre koltuğun kenarinda dik de duruyor ama siralamiyor kendini birakiveriyor
Oğlum 15 aylıkken sıraladı 😅 Boşa telaş yapıyorsunuz. Doktorumuz bu ayda 5 sn oturabilmesi gerek dediği ayda bile 3 sn anca oturuyordu.

Benim kız 6. aydan beri kendi kendine dakikalarca desteksiz oturabiliyordu. Hatta herkes erken yürür derken öyle oturdu ☺️
Korkmayın demekki daha hazır değil. Her bebeğin gelişimi bir değil. Herkes tahmin yapmış benim oğluma bile erken yürür diyen oldu düşünün 😅

Kızım geldi aklıma :) o da böyleydi hiç emeklemedi çok dert ettim sonra direkt kalktı tutundu yürüdü :) yani emeklemedi 😁

Yaşını 2 hafta geçinceye kadar kızım emeklemedi hatta ben oturtursam asla düşmez oturur ama yatar pozisyondan kendi oturur vaziyete bile geçmezdi, ayağının üstünde durma sıralama tutunma kalkma zaten yok, tüm teoriler beynimden bir bir geçti doktor doktor da gezdim kalça, omurga vs sorunsuz 😅sonra bir kez fizyoterapiste gittik bize evde o kadar basit hareketler gösterdi ki aman kesin beni başından savdı dedim hareketler öyle basit🤣bana sen belki bin kez bunu yaptıracaksın o 1001. De yapacak dedi dediği de oldu 2 hafta sonra bizim kız emekledi emekleyince kendi oturur oldu yattığı yerden ve arka arkaya tutunma kalkma, sıralama geldi şuan 14 aylık bakalım muhtemelen 18. Ayına anca yürüyecek ama olsun önemli olan sağlıkla yürümesi 😇

Bu hesaptan da faydalanabilirsiniz aynı hareketler, bazı çocukların eline dizine ağırlık aktarmaya biraz desteğe ihtiyacı oluyor demekki sonrası çorap söküğü zaten 😇

8 bucuk aylįkkan sürünmeye kara verdi kızım 14bucuk aylıkkende emeklemeden yürüdü🤭 12 aylık oglum herşeyini gayet ayında yaptı süründe şuan turunup kanepelerden yan gidiyor ayakta dengesinide turbiliyor ama yürümeye pek niyetli deil. Yani birden bakmissiniz olmus hersey doktor normal dediyse normaldir

X