Bebegim meme emmiyor

Biberonu bırakıp kaşığa geçmelisin bende silikon başlık kullandım silikondna memeye geçişte zor. Bizimkine mama verdik bienronal memeyi bıraktı. Sonra bienronu bıraktık. Emzik veridm yine memeyi bıraktı zaten silikondan memeye geçiş zordu bi günde geçtim. Bebişi sakinleştir iki dk tutuyorsa iki dk sonra kaldır bi dikelt sonra birdaha ver. Memeyi agzını açar açmaz değil agzını tamamen açınca vermelisinki iyi otırsun. Ben memeyi agzına sokunca arkadan kafasını tutuyorumki kaçamasın aglarken agzına süt damlıyo hemen tutuyo. Bi rde önce ayakata seke seke geziyorum o arada memeyi tutmaya çalışıyor hemen tutturuyorum.

Dudak veya dil bağı varmı bir kontrol ettirin. Kbb doktoru daha iyi anlıyor. Mutlaka bir nedeni vardır. Yoksa iç güdüsel olarak beslenmek ister bebekler.
Bakıldı da dil bağına. Emiyor ama memeyi fark edene kadar. Şimdi kalktı 10 dk emdi doydu. Bidaha açıklığında emmez mesela

Ben de aynı şeyi yaşadım. O kadar emzirme desteği aldım yok. Emmeyen bebek emmiyor. Çevremde zorla emzir sen beceremiyorsun diyen kim varsa boğazına yapıştım desem yeridir. Neyse 11 aydır sütü sağarak veriyorum ve yeni konu açtım bırakmalı mıyım diye Allahım çok zor süreçler Rabbim yardımcınız olsun

11 ay boyunca yetti mi sütünüz. Hep sağlığınız sütle mi beslediniz. Benim bebeğim de emmiyor. Şuan evde olduğum için gün içinde hep sağarak veriyorum ama evde birinin olması gerekiyor bebişi tutması lazım çünkü yatmayı da sevmiyor. Gün içinde sağlığım sütler yetiyor mamaya gerek kalmıyor. Ama işa başlıycam 20 güne ve iş yerinde düzenli sağmaya çalışsam da yeterli gelir mi bilmiyorum veya zamanla bebek kendi emmediği için sütte azalma olur mu merak ediyorum. Birde sağdınız sütü hemen içiriyormusunuz yoksa stoklu gidip dolaptan çıkarıp mı ısıtıyorsunuz

Evet anne sütü çok önemli belki amaaaaaa emmeyen bebek asla emmiyor. Kızıma başlarda ne emzik ne biberon kullanmadım. Ona rağmen iki ay sonrası kendisi red etmeye başladı. Bı süreçte kendime de eziyet edip anne olamadığımı düşünüp her gün gece gündüz ağladım. Ama sonra baktım bebeğim büyütüyor mama ile de besleniyor ve gayet sağlıklı dedim ne yapıyorum ben. Hala içim cız etsede bu kadar kendimi yıprattığına değmedi. Neler denedim neler eds denedim şırınga kaşık biberon silikon uç ama yok olmadı. En son üzüntüden sütüm azaldı. Sonra bitti. Sağmaya bile vaktim kalmadı. Kısacası hiç üzülmeyin stres yapmayın. Emmiyorsa her gün emiyor gibi sağım yapın. Göğüs ucunuza bebeğinizin salyasından sürün hem süt kalitesi artıyor hem de sütünüz artıyor.

Evet hep yetti sutum. Ben dogum yapar yapmaz iki gogusume de makineyi takip sagdigim icin hemsirenin dedigine gore ikiz bebek kadar salgilamis memelerim. 11 ay boyunca 2 saate bir sagdigim icin hic azalmadi hep bol bol vardi. Ama artik yoruldum. Dolaba atiyorum cikarip isitip veriyorum. Bazen hemen iciriyorum. Degisiyor. Sagmayi azaltirsaniz sut azalir maalesef o yuzden duzenli sagim şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…