Bebegim meme emmiyor

Wolf25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2021
116
42
48
25
benim bebegim memeyi tutmuyor tutsada 2 dk hem gogus ucundan dolayı kücük hmde biberona alıstı 48 günlük silikon baslık alsam işe yarar mı sizce sizin basınıza geldimi ne yapmam gerekiyor
Zorla emzir diyenler cok oluyor ama kesinlikle yapamıyorum bebek aglamaktan nefesi gidiyor bnde dayanamıyorum mecbur nefesi flan gidince veremiyorum

Silikon deneyin tabi.

Bende de aynı sorun vardı silikonla emzirdim. Philips 15 mm en küçük olanı aldım. Her emzirmede mutlaka göğsümü de sundum. Arada bi eme eme süreler arttı silikonu bıraktık. Ancak biberonu kesin bırakın başka yöntemle besleyin

Biberonu çöpe atıp kaşık biberonla verin . Biberon üst üstte verilirse redde neden oluyor. Memeyide tam bosaltamaz dolayisıyla sütun azalmasina neden olmuştur. Sağım yapmalısınız sanki emiyormuş gibi sık sık azalmasına engel olmak için sutunuzun. Sık sık deneme yapın memenizi duşta arabada giderken yada anne karnı sesleriyle beyaz gurultuyle .döndürebilirsiniz geri Fakat biberonu unutmalı kardeşim döndürdü bu dediklerimi yaparak geri memeye. Oda biberon yüzünden red yaşadı uzun süre düşündü biberonla vereyim sağıp diye bir hafta sonra karar degistirdi denemelere başladı ve başardı 3,5 yaşında bıraktı memeyi üstelik tek meme emzirdi .Meme ucu işine girisirseniz oda tam anlamıyla sütünüzü bosaltamaz he hep silikonla emzirende var fakat silikon uca alışırsa onuda bıraktırması ayrı dert.

Elle sagım yapılan pompadan aldım ondada sütüm akımıyor elle sıkınca akıyor fakat pompa işe yaramadı

Yeterki emsin silikonla emsin lazm degil mama yrmrkten iyidir

Elle sagım yapılan pompadan aldım ondada sütüm akımıyor elle sıkınca akıyor fakat pompa işe yaramadı
Öyle hemen gelmez sağıma alışkıncaya dek meme düzenli sağımla artacaktır. Manuel değil . Hastane tipi kiralayabilirsiniz sütünüzü arttirmasina katkıda bulunur. Yada süt sağma makinası almalısınız. Eller serbest takip her işini yapilecegin sağım makinaları bile çıktı . Mutlaka emiyormus gibi gece gündüz 2-3 saatte bir ya sağım yapmalı ya da emzirmelisiniz azalma olur sütte ve kesilir.

Ben doğduğundan beri silikon uçla emziriyorum çünkü hiç meme ucum yok sadece şöyle bir hata yaptım büyük silikon uçla başladım şimdi küçükleri kabul etmiyor hep büyük uç istiyor. emzirdikçe çıkar meme ucun diyenler olmuştu ama hiç çıkmadı meme ucumda o yüzden ben memeden kesilene kadar silikon uçla emziricem silikon uç kullanmasına rağmen benim ki biberon verdiğimizde öğürüyor emzikte tutmuyor. Küçük silikon uçla başlayıp ilerledikçe büyütmeniz daha iyi olur. Sütünüzün artması için de sağmanız lazım sağmadan önce bebeğin tükürüğünü memeye sürerseniz özellikle daha çok uyaran gidiyormuş ve masaj özellikli otomatik göğüs pompaları daha iyi olur öncesinde masaj yaptırıp sonra sağarsanız daha çok sağabilirsiniz.

Silikoj basliga alistirmayin onu da birakmaniz gerekecek sonrasinda cunku.Mamayi memede vermeyi deneyin eds ile. Medikallerden 5 numara sonda alin mamayi gogsunuzden sonda ile verin.Hem gogus ucunuz cikar hem bebek memeyi birakmaz hem de sutunuz artar.

Bebeğim 3 ay 12 günlük. Doğduğu ilk gün harici asla memeyi silikon başlık olmadan almadı ağzına. Feryat figan oldu her denemem. İki ay bitince ara ara uyku sersemi verdiğimde bazen ağzına alıp 2 3 dakika emip silikon olmadığını fark edene kadar emip sonra ağlama moduna geçiyordu. Ara ara deniyordum ama ağlayınca geri silikon takıyordum. Bazen açken denedim almadı emerken çıkardım almadı her süreçte başta sonda hırpalamadan denedim. Üçüncü ayda birden kendiliğinden silikonsız daha çok geldiğini fark etti ve bıraktı. 1 hafta sonra meme reddi başladı akşamları. Doktorum biraz acıksın hemen verme sessiz gerekiyorsa loş ortama geç öyle emzir dedi. Şimdilik işe yarıyor. Silikon başlık dene istersen
Ben hiç mama biberon vermedim sadece anne sütü aldı

Artık cok geç dunden beri elle sıkınca bile bir damla zor geliyor sutum kesildi galiba

Sütüm kesildi galiba dunden beri elle sıkınca bile bir damla zorla geldi duşa flan girdim masaj yaptım aynı

Artık cok geç dunden beri elle sıkınca bile bir damla zor geliyor sutum kesildi galiba
Sen gene sag çoğalır kardeşimin de öyle idi 3 aya geldimi iki çocukta emmeyi bıraktı sağıp devam etti sütü çoğaldı bir de caylar ve ek olarak kuru dut ye sütü çoğalriyor ablamda kardesimde bunlari kullandi sağıma devam et

Sütüm kesildi galiba dunden beri elle sıkınca bile bir damla zorla geldi duşa flan girdim masaj yaptım aynı
Gelir sen stres yapma, bebişi aç bırakma sakin ol. Üzüntü kaygı bebeğin az emmesi etkilemiştir.
Bebişe hava da çok sıcak biberon veya kaşık ne kullanıyorsan ondan uygun ölçüde ver. Huyunu bilirsin memede 15-20 dakika durmasını sağla hatta ikisi de olur arkasına veya öncesinde mamasını takviyesini ver. Aç olsa iyi olur güçlü emer huysuzsa az doyur öyle ver. Mutlaka tuttur memeni sürekli. Pompa ile de süt gelmese de sağ 3 saate bir idi heralde bak kılavuzuna her iki memeyi de sağ. Uyarılsın sürekli.

Bolca dere otu marul su yeşil biber ye. Su çok önemli. Hatta bestlak damla ve promalt lactamil vs var onlar da işe yarar

Silikon meme baslıgıda aldım yine emmiyor
Beslenmem yerinde her gün 2 sefer rezene çayı içiyorum pompalamaya calısıyorum her gün ama bir damla bile düşmüyor pompaya üstünde kalıyor 2 ayrı pompa aldım elektronik olanlar hariç oda işe yaramadı

Merhaba benim bebeğim de 2 aylık. Doğduğunda 25 gün hiç emmedi. Göğüs ucum da vardı. Boşluğuna geldi 1-2 defa tuttu göğsümü. Hep sağdım verdim. 15 gün sonra göğüs ucu taktım silikon o şekilde bi 15 gün anca emdi. Sonrasında kendiliğinden tekrar bıraktı emmeyi. Hala sağarak veriyorum. Günde 1-2 defa tutuyor silikonla. Tuttuğunda da 5-6 dk anca ekiyor ağzından sürekli çıkarıyor ben geri sokuyorum öyleleriyle 5-6 dk anca oluyor. Sonrasında sağıyorum göğsümü çıkan sütü veriyorum. Bi çözüm bulamadım. Açken de verdim tok da verdim biraz sağdım süt çoğalınca da verdim. Hiçbir türlü bebeğim istekli emmedi. Hep kucağıma yatırdığımda emzircem diye ağlıyor

E bebekin kendi marka elektrikli pompası var tavsiye ederim 2-3saatte bir mutlaka sağın

Biberon veriyorsaniz bastan beri bebek bu yüzden tutmuyor. Malesef hem biberon hem meme olmuyor. Bebek akışı kolay olani seciyor. Biberondan emmeyle meme aynı değil. Memeyi nasıl emeceginide unutuyor. Bu yüzden biberon Hariç yöntemlerle takviyenizi verip kaşık biberon, şırınga ,eds, kadeh yöntemleriyle bebeğin emme refleksini bozmadan sık sık emzirip emzirme sonrası sağımda yaparsanız hem sütünüz artar hemde bebek emdikçe çoğalır ve alışır.

İlk günde dahil o emmediği 15 gün şırıngayla verdik. Göğsüme de şırıngayla süt akıta akıta emzirmeye çalıştım ama maalesef emmedi. Bu çocuktan kaynaklanıyor bence. Çünkü biberonla vermediğim 15 gün boyunca hiç emmedi.

Dudak veya dil bağı varmı bir kontrol ettirin. Kbb doktoru daha iyi anlıyor. Mutlaka bir nedeni vardır. Yoksa iç güdüsel olarak beslenmek ister bebekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…