Bebek Beslenmesi Bebeğim mamayı yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Asya1994

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2020
523
202
23
30
Merhaba kızlar. Gecen sefer konu açmıştım.4 ay 12 günlük bebeğim doymuyor.sütüm azalmış galiba.ne yediysem ağzı arıyor ağlıyor.hırçınlaşmaya başladı.ek gıdaya da erken yazmıştı herkes. Doktorumuza söyledik. Mama ismi verdi. İlk mamayı yedikten 3 saat sonra kustu. Değiştik ikinci mamayı kusmadı ama dün yedi,bugun asla yemiyor. Böyle bir durum kimin başına geldi? Ne yaptılar. Doktor cevap verene kadar sorayım dedim

Sutunuzun yetmediğini doktor mu soyledi?
Her şeyi anlattık. Doktor mama verin dedi. 3 gündür böyle diye kilosundan da bilinmez dedi.
Çocuk ağlıyor ağzı açık duruyor. Memeyi ağzına alıyor biraz yedikten sonra çıkarıp ağlıyor.bir daha alıyor bir şey gelmiyor diye yine ve yine aynı şey

Bebeginizin kilosunu takip edin. Surekli emmek istemesi refleks, surekli agzindan cikarmasi da gazindan kaynaklaniyor olabilir. Emdigi sure boyunca surekli sut gelmez. Belli aralıklarla gelir. Zaten kilo alimi normalse sutunuz yetiyordur. Aile sagligi merkezinde kilo takibi yapiliyor, oradaki hemsireler size birsey soylemedi mi?

Dediğim gibi bu gün 3 gündür böyle.Önceden her şey yolundaydı.kilosu normal, doğulduğundan beri rahat bir bebek. Gaz sancısı fazla çekmedik.yalnız aç olursa hırçınlaşıyor. Dün mamayı yedikten sora sadece kendi kendine agu falan yapıyordu. Yani 4 aydır az çok biliyorsun neye ağlıyor,nasıl rahat oluyor.sürekli isteme şekli her zaman oluyordu ama böyle değildi yani.
Kilo takibi ayda 3 kez falan gidildiğinde yapılıyor. Şimdiki krizden nasıl çıka biliriz onu bilmiyorum. Mama yememesi durumunda başka ne yapıla bilirki(
19 na randevu aldık bakalım hayırlısı

Geçen sefer ek gıda başlığında baya bagirip cagirdiniz sinirlendiniz ama ben yine de yazmak istedim size.Sutun yetip yetmediğini en iyi anne bilir.Sutunuzun yetip yetmediği bilgisini doktor mu verdi demiş bazı üyeler ama dediğim gibi bunu doktor da değil en iyi siz bilirsiniz ve anlarsınız.Yetmiyo diyosaniz yetmiodur ve tabiki bebeği doyurmak için mama vermek durumundasınız.Benim bebeğim çok obur bı bebek.Yalnizca meme alırken de bı haftada 470 küsur gram almıştı.Sonra anneme bıraktık,çok doymadı,günlerce memeden ayrılmadı diye hep bı bahaneyle mama verdik ve mamaya alıştı.Ama o sıralar da zaten sütumle doymamaya da başlamıştı.Biliodum,anliodum doymadigini.Doymayinca da huzursuzluk,ağlama hiç bitmio tabi.Biz Hipp le başladık mamaya çok sevdi ama hemen aciktiriodu.Bi saat arayla besliodum bebeğimi.Bu sebeple Hipp i biraktik.Sonra Aptamile geçtik beslenme aralıkları uzadı.Tadini da çok sevdi.Bu bizim mama yolculugumuz.Belki tekrarlayan şekilde mamayı teklif etseniz alicaktir.Biberonun eksiğini üst damağında ritmik bı şekilde dokundurarark vermeyi deneyin.Bu,bebeklerde emme,kapma refleksini uyarır.

Bazi anneler anlamiyor. Eltimin sutu yokmus bebek acliktan kararmis artik ölecekmis mamaya baslamislar.
Bebek sut emerken cokcokcok ses gelmesi lazim .o sutun akmasi lazim bazi kadinlarin sutu bol mesela gogsunu sıkınca fiskiriyor.
Benimde sutum yoktu gogsumu sikinca damla geliyodu yani nasil anlatsam anlasiliyor aslinda.
Herneyse bunu anlamanin formulu guzel bi hastanede hassas tartisi olan bi yerde kiloyu tarttirmak.diger yoluda altini 3 saate actiginda cisini yapmis olmasi.
Diyelimki sut yok eminsin konu sahibi o zaman aptamil oneriyorum. Kusuyor olmasi ayni zamanda hem sut aldi hem mama icti midesi dolmus fazla gelmis demektir.yada mama yaramadi demektir.
Hangi mamayi veriyorsunuz?

Tamam o zaman saglik ocagina gotur tartarlar. Randevu bklemek zorunda kalmazsin. Ama onu gectim bezinden anlarsin

Tamam o zaman saglik ocagina gotur tartarlar. Randevu bklemek zorunda kalmazsin. Ama onu gectim bezinden anlarsin
Günde bir ve ya iki tiş yapıyor. Eskiden her gün kaka yapardı. Son zamanlar 2-3 günde bir falan.
Nestlenin Nan optipro mamasını söyledi doktor.
Evet anlıyorum.4ay sadece anne sütüyle beslediğim için hiss ediyorum. Emince yutkunmasından, gögüsümdeki değişiklikten..
Evet yartı meselesi 3 gün önce 7 kiloydu. Bugun gideceğim bakalım ne kadar

Sen emzir arkasına mama ver 30cl falan olmadı şırınga ile ver az az ama doyuyordur o bence çünkü aç olsa mamayida yer bence emzirin sadece bol bol ek gidaya kadar beş aylık olunca başlarsın ufak ufak meyve suyu yoğurt tarzı şeylere acele etme

Evet emziriyorum ve kendi bırakana kadar da emzireceğim.kızımı da 1 yaş 3 ay emzirmiştim. Yeter ki onlar iyi olsun. Konuşamıyor ki dertlerini anlatsın. Benim görevim anlamak. Aç kalır diye çok korkuyorum.bakalım doktorumuz ne diyecek

Gunde bir cişse uzgunum kesinlikle DOYMUYOR.
acilen sevecegi bi mama ayarlamaniz lazim. Olmaz oyle bir kere cis nedir ya.

Bazı dönemlerde diş kulak ağrısından gazdan emmek istemiyorlar, sütünüzü sağıp şırıngagyla vermeyi deneyin. Hem sütünüz artar hem de sütünüz ile beslemiş olursunuz. Benim de kızım öyleydi bi dönem emmedi o şekilde yaptım emzirdim istemedi sağdım verdim birkaç gün o şekilde devam ettim sonra emmeye devam etti. Denemenizi tavsiye ederim.
Kilo alımı azsa bazı doktorlar zaten 24 saat sağıp vermenizi tavsiye ediyor hem sizden çıkan süt miktarını ölçüyorlar tahmini hem de mamaya geçmeden emin olmak istiyorlar. Siz yaptınız mı böyle bir şey.
4 aylığa kadar her ay 1 kilo alan kızım 4 ay kontrolünde kilo almamıştı bana mamaya başlamadan bunu önerdi doktor, sütüm vardı ama dediğiniz gibi emmek istemiyordu. Sağdım verdim şu an 8 aylık kilosu yerinde.

Rahat bir çocuk.doyduktan sonra uyur ya oynar. Gaz sancısı pek çekmedik.ilk bebeğimde çok çekmiştim. Ama yinede mama vermedim ona. Çünki doyduğunu anlıyordum.
Sütüm sağınca pek çıkmıyor.doktora yalnız gidince sağıp bırakmak istediğimde sütüm 30 ml bile çıkmıyor. Zaten kendisi olanı emiyor.meme reddi yok.Bir kaç dakika içtikten sonra hırçınlaşıyor.Birde alıyor ağzına ağlıyor yine ve yine aynı.ondan anladım çok az olduğunu

Gunde bir cişse uzgunum kesinlikle DOYMUYOR.
acilen sevecegi bi mama ayarlamaniz lazim. Olmaz oyle bir kere cis nedir ya.
Ya zaten benim sorum bebeğim doyuyor mu değil ki. Söyledim işte 3 gündür böyle. Zaten ben doymadığını biliyorum. Sorum şu ki bebeği mamayı istemeyen, almayan oldu mu ve olduysa anneler ne yaptı. Neyse teşekkürler

Hanfendi sizin sorununuz bir cocuk buyutmus olmaniza ragmen hala bilincsiz cahilce davranislariniz ve burdaki uyeleri dikkate almayisiniz. Bebek bir kere cis yapiyorsa acliktan ölmek uzeredir kan degerleri duser vitamin dengesi sapitir vucut su dengesi bozulur bagirsaklari kurur! Siz hala tutturmusunuz bi turku anne sutunden baska bisey vermicem yok sutum yetmiyor doymuyor ama MAMA VERMIYORUM bilmemne.
Gercekten insan gibi yapilan yorumlardan hic birsey cikarmamissiniz. O kadar insanin sert cikmakta hakliymisyaziyoruz yaziyiruz hala anlamiyorsunuz.
Saglik ocaginda tarttir dedim. Onlar hem beslenme konusunda da yardimci olurlar.
Bu kafayla allah korusun cocugu yine ac birakirsin.
Allah bilir kustu diye mama da vermez yine memeye donersin. Yine cocuk gunlerce ac kalir bi kere işer gunde hey allahim ya.
Diger konunuzda kabak gibi yaziyor DOYMUYOR AMA MAMA VERMIYORUM
yuh diyorum ya ...

Anne sütü yavaş geliyor. Ama biberonu bebek dakikalar içinde bitiriyor. Bu hızlı akıştan dolayı bebeğin midesine oturuyor kusuyor. Hangi mamayı denerseniz deneyin ilk başlarda bunu yaşamanız çok normal.

Biz şöyle yaptık. 30 cc verdim. Ama dinlene dinlene. Bir iki fırt çekiyordu sonra emzik verip dinlenmeye alıyordum. Böylelikle 30 cc mamayı 15 dk da flan içiyordu. Kusma sorunu ortadan kalktı. Bir kaç gün sonra mamaya alışıyor zaten. Daha doğrusu biberona. Biz yaklaşık 1 ay böyle dinlendirerek içirdik. Sonra tek seferde bitirmeye başladı. Tabi bu esnada 30 cc ile kalmadık. 60 cc ye çıktık. Anne sütü de vardı. Mama destek oldu sadece.

Mamaya devam ettikçe ara ara kusmaları oldu. Dediğim gibi birden midesi dolduğu için ağır geliyor. Şuan 9 aylık tamamen kusması bitti. Mamayı da sadece sabah uyandığında ve akşam yatarken veriyorum.

Doktorum bana kussada 1 saat sonra yine ver midesinde kalan kardır demişti. Her çocukta olur zamanla toparlar demişti. Mama anne sütü kadar kolay sindirilmediği için çocuğun buna alışmasına izin vermeliyiz. Bu bir süreç ve geçiyor.

Doktorunuzun sizi bilgilendirmemesi çok ilginç. Kusabilir bu çok normal diye uyarması gerekiyordu. Aptamil kullandık. Kabızlık gibi bir sorun yaşamadık. İlk başlarda 30 cc ye 1 kaşık oluyor ya ben mama ağır gelmesin diye 35-40 cc ye 1 kaşık koyuyordum. Biraz daha sulanıyordu mama alışınca gerçek ölçüsünde kullandım.

Şunu da söyleyeyim. Bebekler belli dönemlerde meme reddi yaşıyor. Beslenmesi azalıyor. Kilosu düşüyor. Bunlar normal şeyler. Bu kadar panik havasına gerek yok. Diş çıkardığında da kendini memeden atabilir. İlk çocuklarda böyle oluyor anneler. zamanla alışırsınız.

Bir bitmediniz ya kendini akıllı sanıp akıl koyanlar qrupu.ben doktorla bitlikte yapıyorum herşeyi. Doktordan sonra ve ya once yazıp bilenlerden fikir alırım ne yapmışlar diye. 3 gündür böyle ve ben iki gündür doktorla irtibatı hiç kesmedim.boş en erken güne de randevu aldım. Benimle böyle konuşamazsın.Sus ve burayı terk et. Yazma benim postumun altına

Evet doktora hemen bildirdik. O cevap yazana kadar burada sordum. Ertesi gün yazdı zaten alışacak başka hiç bir şey vermeyin diye.ben de öyle yapıyorum. Sabah ve akşam yiyor.öğleni istemiyor. Öğlen meme yetiyor her halde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…