Bebeğim mamayı yemek istemiyor

munzevi00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2020
199
105
53
33
Merhaba. Kızlar bebeğim 2.5 aylık. Sütüm yeterince beslemediği için doktorum mama da takviyr vermemi önerdi. Sma önerdi ama bebeğim yemek istemiyor. İlk başta çekiyor ama sonra öğürüp geri tükürüyor. Biberonumuz yavaş akışlı 0-6 ay yazıyor. Sebebi ne olabilir?

Sevmemiştir mamayı ya da dokunan bişey olabilir bence yine dr doktorunuza danışın

Başka marka deneyebilirsiniz.
Hipp, aptamil olabilir.

Mama haricinde sık sık emzirin.
Bol su, bol protein. (kaliteli süt)
Sütü arttırma yolları tatlılarla vs olmuyor maalesef.

Sevmemiştir mamayı ya da dokunan bişey olabilir bence yine dr doktorunuza danışın
Tekrar gidene kadar mamayı değiştireyim. Peki bütün biberon uçlarından kendi emmeden içindeki mama fışkırır mı? Ondan mı korktu acaba kendi emince gelen biberon var mı ki

Başka marka deneyebilirsiniz.
Hipp, aptamil olabilir.

Mama haricinde sık sık emzirin.
Bol su, bol protein. (kaliteli süt)
Sütü arttırma yolları tatlılarla vs olmuyor maalesef.
Sütüm var ama yağlı değil sanırım. Saatte 1 emziriyorum ona rağmen pek kilolu değil. Ama Protein eksikliğinden olabilir evet et yiyemiyorum . Hipp deneyeceğim bir de. İnşallah mama markasından dolayıdır. Teşekkür ederim

Sma doktor ishal ve kusma yasadigimiz donem verdi resmen gaz bombasi ve asiri siskinlik yapti. Hipp deneyin yada baska marka . Muhendisinoglunun sayfasinda mama karsilastitmasi var protoin oranlari vs .
Avent biberonunu kullandim ben.

Ç
Sma doktor ishal ve kusma yasadigimiz donem verdi resmen gaz bombasi ve asiri siskinlik yapti. Hipp deneyin yada baska marka . Muhendisinoglunun sayfasinda mama karsilastitmasi var protoin oranlari vs .
Avent biberonunu kullandim ben.
Çok teşekkür ederim inceleyip tekrar mama ve biberon değiştireyim

Wee baby yavaş akış 06 ay yazıyor ama Mesela Lansinoh veya avent kendisi fışkırmıyordur o zaman öyle mi?
Fiskiriyor olmasi tuhaf bebek tutamayip tekrar cikariyordur muhtemelen, avent alin tavsiyem.
Mama degisin doktorun onermis olmasi muhim dehil mamalarin hepsi esdeger aptamil deneyebilirsiniz mesela.

Sütüm yağlı vs meselesi halk arasında söylenen bir şey.
Yumurta yiyebilirsiniz et yiyemiyorsanız.

Sütüm yağlı vs meselesi halk arasında söylenen bir şey.
Yumurta yiyebilirsiniz et yiyemiyorsanız.
Yiyorum ama yeterli olmamış sanırım hem emzirip hem sabah akşam mama vermemi söyledi doktor.

Emziren anne için 3 aylık bebeğe günde kaç ml mama verilir bilen var mı?

Yiyorum ama yeterli olmamış sanırım hem emzirip hem sabah akşam mama vermemi söyledi doktor.

Benim bebeğim de tam o süreçte mama alıyordu. Ortalama 90-120 ml veriyordum. Genelde tek öğün yatmadan önce veriyordum. Çok ihtiyaç hissedersem bir de öğle uykusuna geçmeden.

Kaç ml olması gerektiğini doktorunuzla görüşün isterseniz.

(Benim sağlık sorunlarım nedeniyle sütüm bir süre azaldı, bir de kızımda reflü vardı o sebeple uyku öncesi tercih ediyordum hep.)

Duruma gore bakarsaniz alisana kadar 1 olcu 30cc zamanla 60 cc ye hatta 90 a bile cikiyor . 2 cocugumuda emzirdim kizim 24 ay oglum 26 ikisinde de mama takviyesi yapmak zorunda kaldim. Oglumda ek gidaya gecince kizimda da kendisi 4.5 aydan sonra mamayi birakti zaten .

Tekrar gidene kadar mamayı değiştireyim. Peki bütün biberon uçlarından kendi emmeden içindeki mama fışkırır mı? Ondan mı korktu acaba kendi emince gelen biberon var mı ki
Emmeden çıkmaz diye biliyorum ama emin değil biz avent kullanıyoruz çekmeden asla çıkmıyor

Lansinoh aldım bunu tuttu çok şükür. 90 sabah 90 akşam yapıyorum bugun sordum doktora da teşekkür ederim. Şimdi de memeyi istemiyor bazı öğünlerde emmemek için ağlıyor. Bu kadar kısa sürede meme reddi olur mu bilmiyorum aynı anda nasıl devam ettirdiniz siz ikisini maşallah. İnşallah bizim de öyle olur meme reddi yaşamayız

Uyurken verin gaz problemi yoksa reflu yastigi tarzi bir egim olusturun. Ve surekli temasta kalin ki o illa ki sizi de emecek . Meme reddi asagi yukari bu zamanlarda baslar zaten birden de hazira konmak hizlandirmis olabilir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…