• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim Laringomalazi | Yaşadıklarımız ve Paylaşımlarımız

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhabalar,
baslik altnda en son gecen yil konusma yapilmis :KK43: 21 kasim dogumlu bi bebegim var ve laringomalazi teshisi konuldu. Gunduzleri ve geceleri girtalgindan gelen ses ile birlikte yasiyoruz. Bebegim buyudukce seste artis var ve artik daha fazla zorlaniyor. Doktorlarda bekleyin gecer dedi. Benim sorum su; sizlerde durum nedir. Gecti mi? Buyudukce geciyor mu gercekten. Bide bebegim cok az kilo aliyor zayif bi bebek bunun sebebi de bu hastalik sanirim. Sizin yavrulariniz nasil oldu kilolari ve boylari normalmi?

Benimde bebegime bu teshis konuldu.bebegim1 aylik bile diil.bogazinda hirilti var ve emerken cok zorlaniyor.dr banada gecer dedi.bu sekilde olup bebegi iyilesen kimse yok mu?

Mrb benim bebeğime de laringomalazi teşhisi kondu ilk doğduğunda emerken öyle bir ses çıkarıyordu ki anlatamam ama normalde okadar hırıltısı yok.şu an 2 aylık biraz azaldı gibi sizler ne durumdasınız

İyi aksamlar ecepelin29.bebegim simdi 3 aylik.cok azda olsa bi gelisme var bebeğimde.ama hala devam ediyor hiriltilar.3 ayri dr a goturdum.hepsi de en gec 1 yasuna kadar gecer dediler.emzirirken hala cok sıkıntı cekiyorum.surekli kusuyir.sesler degisiyor.bazen cok bazen az.bebegim erkek.seninki ne? Genelde erkek bebeklerde oluyormus.ve kız ve bebeklere göre daha gec iyilesiyorlarmis.

Mrb benim bebeğime de laringomalazi teşhisi kondu ilk doğduğunda emerken öyle bir ses çıkarıyordu ki anlatamam ama normalde okadar hırıltısı yok.şu an 2 aylık biraz azaldı gibi sizler ne durumdasınız

Merhaba,
En son kızım 5 aylıkken yazmışım şu anda çok şükür kızım 21 aylık ve laringomalaziye dair hiçbir şey kalmadığını söylemek istiyorum.. Bahar ayları ve yaz geliyor d vitamini önemli arkadaşlar bebeklerinize düZenli d vitamini verin ve güneş görsünler, daha önce de dediğim gibi endişelenmeyin tüm doktor uzman ve profesörler bunun geçici olduğunu söylüyor öyle de gerçekten... Geçicek fazla kafaya takmayın ve kimseye de ah vah dedirttirmeyin bebeklerinize.. Rahat olun bebeğiniz büyüyor herşey daha güzel olacak inşallah... Allah dermansız hastalık vermesin, bu kıkıtdağın sertleşmemesinden kaynaklı geçici bir süreç, kıkırdak kalsiyum anne sütü d vitamini gibi etkenlerle de güçlenecek ve geçecek Allahın izniyle... Siz bebeğinizin ve anneliğinizin tadını çıkarmaya bakın.. Çok sevgiler...

Ilks iyi akşamlar. Kizinda kacinci ayda düzeldi. Ben 5 diye okudum.doğrumu? Benim oğlum suan 3 aylik.bazen azaldi gibi geliyor. Bazende ayni.d vitamini kullaniyorum.suan sadece anne sütü ile besliyorum.biberon tutmadi.chicco normal akış aldım. Biberon tutmasi lazım. Cunku calismaya baslayacgm.sende bahsetmissin insanlarin ah vah demeleri beni daha da uzuyor.insallah biran once düzelir oglum.her gören hasta mi diyor.

Nefret ediyorum bu laringomalazi den.bebegim 3 ayı geçti bi düzelme yok.artiyor bazen sanki.hiç bi ilacı yok.bebek görmeye gelenler aaaa diyerek şaşırıyor. İnsanın moralini daha cok bozuyorlar.ne zaman geçecek? O kadar bunaldimki o kadar.o her hırıltı da benim ömrüm den ömür gidiyor..yok mu aranizda iyileşti diyen. Bi umut

İyi aksamlar ecepelin29.bebegim simdi 3 aylik.cok azda olsa bi gelisme var bebeğimde.ama hala devam ediyor hiriltilar.3 ayri dr a goturdum.hepsi de en gec 1 yasuna kadar gecer dediler.emzirirken hala cok sıkıntı cekiyorum.surekli kusuyir.sesler degisiyor.bazen cok bazen az.bebegim erkek.seninki ne? Genelde erkek bebeklerde oluyormus.ve kız ve bebeklere göre daha gec iyilesiyorlarmis.
Mrb canım yeni gördüm mesajı.benim bebeğim de erkek.emzirmede çok zorlanıyorum üstelik gazıda çok fazla o nedenle emerken çok ağlıyor ama neyseki emmekten vezgeçmedi.çıkardığı sesler gece daha yoğun gündüz azalıyor.ilk doğduğunda çok şiddetliydi herkes sorup duruyordu ama şu an azaldı.ben ozaman sebebini bilmiyordum soranlara yapısal birşey diyip geçiştiriyorum açıklama yapmıyorum sen de yapma boşver geçici bir durum düzelecek inşallah.bizde kusma olmuyor.emzirdikten sonra 15-20 dk dik tutuyorm yatırmıyorum.kulak burun boğazda doçente sordum endişe edilecek bir durum değil zamanla düzelecek 6 aya düzelir dedi.sıkma canını kalıcı bir şey değil en azından

Merhaba,
En son kızım 5 aylıkken yazmışım şu anda çok şükür kızım 21 aylık ve laringomalaziye dair hiçbir şey kalmadığını söylemek istiyorum.. Bahar ayları ve yaz geliyor d vitamini önemli arkadaşlar bebeklerinize düZenli d vitamini verin ve güneş görsünler, daha önce de dediğim gibi endişelenmeyin tüm doktor uzman ve profesörler bunun geçici olduğunu söylüyor öyle de gerçekten... Geçicek fazla kafaya takmayın ve kimseye de ah vah dedirttirmeyin bebeklerinize.. Rahat olun bebeğiniz büyüyor herşey daha güzel olacak inşallah... Allah dermansız hastalık vermesin, bu kıkıtdağın sertleşmemesinden kaynaklı geçici bir süreç, kıkırdak kalsiyum anne sütü d vitamini gibi etkenlerle de güçlenecek ve geçecek Allahın izniyle... Siz bebeğinizin ve anneliğinizin tadını çıkarmaya bakın.. Çok sevgiler...
Çok teşekkğr ederim cvp yazdığın için.çok sevindim iyileşmesine inşallah darısı bize.ben de bol bol emziriyorum güneşe çıkmaya çalışıyoruz hava el verdikçe.biraz azaldı sanki.

Arkadaslar derdimiz ortak.buradan firsat buldukca yazalim.biraz olsun rahatliyor insan.bn cok bunaliyorum.etrafımda cahil insanlar cok.laf anlatamiyorum.astim mi diyen var.o kadar uzuluyorum ki Rabbimden tek isteğim bir once azalmasi.ama bi gelisme yok malsf.oglum 3 bucuk aylik oldu.d vitamini kullaniyorum.emziriyorum.yogurt sut bol tuketmeye calisiyorum.lactamil iciyorum.havaisininca ankarada güneşe de cikaracagim.

Arkadaşlar bebekleriniz ne durumda.d vitaminini kaç damla kullaniyorsunuz.beslenmenizde dikkat ettiğiniz birşey var mı? Benim bebeğim 3 buçuk aylik.son kontrolde 6.600 gramdi.boyu 65 cm.sadece anne sütü veriyorum. Birde d vitamini kullaniyorum.3 damla.kendim sut ve yoğurt bol tüketmeye calisiyorum.bunun yaninda lactamil iciyorum.ferruma henüz baslamadik.hırıltılari emzirir ken ve hareket halindeyken cok oluyor.uyurken resmen horluyor.başını geriye alinca rahatliyor.uyku düzeni fena diil.emzirirken göğsümu once sagiyorum yoksa bebege cok gittigi icin boguluyor.sesleri sizlere dinletmek isterim ama nasil ekleniyor bilmiyorum.

Arkadaşlar birde bebek nefes alirken karninda iki tane çukur oluşuyor. Resmen içine gocuyor.sizde de oluyormu?

Merhaba arkadaşlar benimde 2 aylık bir kızım var ve geceleri çok hırıltısı var bazen nefesi tıkanır gibi oluyor. Gündüz sürekli uyanık ve ağlıyor yani huzursuz bir bebek. Geceleride zorla uyuyor ve sürekli horlar gibi uyuyor. Emerken de sürekli gögsümü bırakıp nefes almaya çalışıyor. dr. laringomalazi dedi geçer 9. aya kadar diye söyledi. Ancak internette 2 yaşına kadar sürebileceği yazıyor. Umarım şanslıyızdır da çabuk düzelir. Onun zorla nefes aldığını gördükçe çok üzülüyorum. Herkese acil şifalar. Bol bol d vit ve güneşe devam.

Geçmiş olsun arkadaşım.hepimizin bebeğine acil şifalar. Bizim dr da en gec 1 yaşına kadar düzelir dedi.

Arkadaşlar, bebeğim Ada şimdi 4 aylık, laringomalazisi var. 4 ay nasıl geçti birde bana sorun.
Gündüz uykusu neredeyse yok, uyanık olduğu sürede ağlamadığı zaman çok az. Çok efor sarfettiği için kilo alımı yavaş(4200gr).
Şimdiye kadar 10'a yakın uzman ve doç. doktor gördü, hepside bu sürecin 12-18 ay devam edebileceğini, sabırlı olmamızı söyledi.
2. ayında çok nefesi normalden çok sıkışınca 10 gün üniversite hastanesinde yattık.
O zaman zarfındaki stres, üzüntü ve yorgunluktan sütüm kesildi. Şimdi mamaya devam... Beslenmesi fena değil yalnız gaz derdinden kurtulamadı bebeğim. Hazır mamaların hepsi ağır geldi ve gaz yaptı. Üstten gaz çıkartırken 2-3 saniye nefesi sıkışıyor ve öksürerek kurtarıyor kendini.
Ben buralarda sıkça yapılan, bizi de büyüten mısır unu yüreği denilen unla hazırlanan mamayı ve doktorunun ekstra kalori için verdiği özel mamayı veriyorum.

Benim gibi olan annelerden ve herkesten destek, öneri ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.
Canim oncelikle cok gecmis olsun. Benim bebegim henuz yeni dogdu ve hiriltisi var doktor kikirdak yumusamasi tanisini koydu bebegim nefes alirken hirilti cikariyor doktor beni taburcu etti ama bebegim gozlem altinda kalmasi gerekiyor fedi cok uzgunum onu orda birakip gelmek canimi cok acitiyor uyuyamiyorum yavrumu dusundukce lutfen bana yardim edin tecrubelerinizden yararlanmak istoyorum. Ne yapmam gerekiyor

Geçmiş olsun canım. Bebegi neden gozlem altinda tutuyorlar yani aciklamasi neymiş?bizde hirilti dogumdan 1 hafta sonra basladi.dr oksijen str. Bakti.muayene etti.kilosunu kontrol etti.kikirdak yapi zaman icinde gelisecek dedi ve gonderdi.d vitamini kullanıyorum. Onu da zaten tum bebekler kullaniyor.en gec 1 yasina kadar gecer dediler 4-5 dr a goturdum.bebegim simdi 4 bucuk aylik.tam gecer gibi oluyor yine başlıyor.ben ne cekiyorum bir ben Allah bilir.sormak istediğin bisey varsa sorabilirsin.ben bu konu hakkinda baya araştırma yaptim.bebegin kac haftalik dogdu bu arada?

Geçmiş olsun canım. Bebegi neden gozlem altinda tutuyorlar yani aciklamasi neymiş?bizde hirilti dogumdan 1 hafta sonra basladi.dr oksijen str. Bakti.muayene etti.kilosunu kontrol etti.kikirdak yapi zaman icinde gelisecek dedi ve gonderdi.d vitamini kullanıyorum. Onu da zaten tum bebekler kullaniyor.en gec 1 yasina kadar gecer dediler 4-5 dr a goturdum.bebegim simdi 4 bucuk aylik.tam gecer gibi oluyor yine başlıyor.ben ne cekiyorum bir ben Allah bilir.sormak istediğin bisey varsa sorabilirsin.ben bu konu hakkinda baya araştırma yaptim.bebegin kac haftalik dogdu bu arada?

Oncelikle hepimize gecmis olsun benmde bebegime laringomalazi teshisi kondu basta anlamadilar simdi 47 gunluk olduk geceleri zor uyuyoruz ve tikanioruz cok korkuorum yavruma bisey olucak die d vit kullanioruz bizde 5 damla demislerdi tekrar gidicez doktora Rabbim bebislerimize acil sifalar versin insaAllah en kisa zamanda atlatiriz...

Back