Çocuk Hastalıkları Bebeğim Laringomalazi | Yaşadıklarımız ve Paylaşımlarımız

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sema61

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
7
3
16
Trabzon
Arkadaşlar, bebeğim Ada şimdi 4 aylık, laringomalazisi var. 4 ay nasıl geçti birde bana sorun.
Gündüz uykusu neredeyse yok, uyanık olduğu sürede ağlamadığı zaman çok az. Çok efor sarfettiği için kilo alımı yavaş(4200gr).
Şimdiye kadar 10'a yakın uzman ve doç. doktor gördü, hepside bu sürecin 12-18 ay devam edebileceğini, sabırlı olmamızı söyledi.
2. ayında çok nefesi normalden çok sıkışınca 10 gün üniversite hastanesinde yattık.
O zaman zarfındaki stres, üzüntü ve yorgunluktan sütüm kesildi. Şimdi mamaya devam... Beslenmesi fena değil yalnız gaz derdinden kurtulamadı bebeğim. Hazır mamaların hepsi ağır geldi ve gaz yaptı. Üstten gaz çıkartırken 2-3 saniye nefesi sıkışıyor ve öksürerek kurtarıyor kendini.
Ben buralarda sıkça yapılan, bizi de büyüten mısır unu yüreği denilen unla hazırlanan mamayı ve doktorunun ekstra kalori için verdiği özel mamayı veriyorum.

Benim gibi olan annelerden ve herkesten destek, öneri ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Son düzenleme:
geçmiş olsun canım,konu hakkında bilgim yok malesef.En azında geçecek olması sevindirici,Allah dermansı dert vermesin yavrularımıza

4. ay aşılarını olduktan sonra ateşi 38.3e çıktı 2 gün huzursuzlandı sonra geçti. ferrum kan damlası başladık çok gaz kabızlık ve sancı yaptı, ferrumu kestik tam iyileşti derken. bir gün içinde hırıltısı çoğaldı ve acile götürdük, bronşiolit teşhisiyle acil yoğun bakıma alındı. 5 gün solunum cihazında 7 gün oksijen desteğinde kaldı. toplam 20 gün yoğun bakımda kaldı yavrum. yarım kilo verdi 300gr aldı şimdi çıktı. doktor toparlanması için zaman gerekli dedi ve 1 hafta sonrasına kontrol verdi. fakat çok huzursuz ve sürekli ajite halinde. orda başlanılan aptamil mamaya aynı düzende aynı oranda devam ediyoruz. 4 gün oldu çıkalı. gündüz uykusu yine yok. o ağladıkça benim içim parçalanıyor.

çok çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda toparlanır bebegın

canım benim geçmiş olsun.benim bbeğim 2.5 aylık ve bu rahatsızlık var.ilk önce bilinemedi bronşit tanısı koydu ilk gittiğimiz doktor.2inci doktor bu hastalığın tanısını koydu.o da büyüdükçe geçecek dedi.devit kullan dedi.umarım bebişlerimizin bu hırıltıları çabuk geçer...

inşallah en kısa zamanda.
Benim bebeğim şimdi 7. ayını doldurdu ve hırıltıları nispeten azaldı. Birçok doktordan duymuşsundur ama yine benden hatırlatma olsun, bebeğine çok çok özen göster. onun bulunduğu yerin ısı ve nem ve havalandırma dengesini sürekli kontrol et, evde el dezenfektanı bulundur ve misafirlere ikram et, evden biri soğuk algınlığı, grip veya nezle ise maske kullansın. bu hastalığından şüphelenen biri bile bebeğine yaklaşmasın. normal bebeklerin hafif yada orta ağırlıkta atlattığı grip bizim bebeklerimizi yoğun bakımlık yapabiliyor. hepimize geçmiş olsun.

slm arkadaşlar bebeğim 6 aylık kaç zamandır geçmek bilmeyen hırıltılar ve hastalıkların sonunda bebeğimin laringomalazi olduğunu öğrendim bazen çıkardığı sesler çok artıyor içim parçalanıyor herkes hırıltısı var bunun hastamı diye soruyor özellikle kalabalık ortamda daha çok yapıyor çok üzgünüm İnşallah geçer ben kızımı üniv. hastanesine götürmedim endoskobi yapılır diye korktum. sizde nasıl teşhis kondu şuan herhangi yapılacak bir uygulama varmı ;(

sevgili nihal, özleme yazdıklarım hepimiz için geçerli. bebeğine laringomalazi teşhisini yeni koymuş doktorlar, benimkine doğar doğmaz uykudayken MR (emar)'la teşhis koydular ama farketmez, her halükarda yavrularımızın gırtlak yapıları(içinde nefes borusuda var tabi, trake ''trakeomalazi'') gelişene (sertleşene) kadar onlara fazladan özen göstermeliyiz. bol bol araştırma yap. bendede bir sürü yazı var bu konu hakkında istersen sana gönderebilirim. yalnız değilsin korkma, doktor bir yakınımın yeğenleri var ikiz. ikisinde de bu hastalık var. ayrıca çocuklarda kalp damar problemleri de var düşün hem ikizler hemde durum böyle. o doktor bana. dikkatli ol ve korma diyor. bu yapısal bozukluk ve çıkardığı sesler sizi rahatsız eder diyor. elbette başka bir hastalığı yoksa. onun için bebeğin çıkardığı sesleri tanıyacaksın.
düz sırtüstü yattığında nasıl bir ses çıkarıyor
yan yattığında nasıl bir ses çıkarıyor
yüzüstü yattığında nasıl bir ses çıkarıyor
başı yukarda yada ayaktayken nasıl bir ses çıkarıyor.
o zaman bunlardaki değişiklik yada artışı fark edebilirsin.
Şimdilik aklıma gelen bunlar, başka sormak istediğin herşeyi sorabilirsin.

Son düzenleme:

canım çok teşekkür ederim kızım ilk doğduğunda yanıma getirdiklerinde ben birşeyler olduğunu anladım değişik sesler duyuyordum 2 kere hemşireyi çağırdım normal çıkarabilir dedi dr. çağırdm onlar geldiğinde sesi kesiyordu kerata şuan 6,5 aylık oldu sesler eskiye nispeten daha azaldı çok narin bi bebek hemen hastalık kapabiliyor hep tedirginim bide aşırı terliyor senin bebeğin nasıl azalma varmı inşallah düzelirler doktorum gelişme geriliği yoksa sorun yok dedi zamanla düzelecek dedi umarım öyle olur bir de elindeki bütün yazıları göndermeni isterim birbirimize her türlü destek olalım. Sen daha çok araştırmışsn geçicek dimi..sabırsızlıkla cevaplarını bekliyorum.

canım teşekkür ederim sana anca cvp yazabildim.evet bende epey araştırdım.bebişlerimiz hastanlanmayamüsait ve başkalarından mikrop bulaşma olasığı maalesef yüksek oluyor.kaan 4 aylık ama 2 defa antibiyotik kullandı.bazen geçer gibi oluyor bazen de çoğalıyor.ama benim oğlumda sanki biraz azldı gibi hissediyorum...umarım bebişlerimiz bunu tez atlatır...tekrar teşekkür ediyorum

Merhaba, 24 günlük kız bebeğim var ve doğduğunda nefes alırken hafif hafif inliyordu, sonradan buna hırıltı ve bazen tiz kuş sesi gibi sesler eklendi, biz de solunum konusunda profesör olan dr refika hnma götürdük memorial hastanesinde... Gitmeden bir iki videosunu çekmiştik belki ifade edemeyiz diye, o da izledikten sonra Bize durumu açıkladı, ve laringomalazi olacağından bahsetti, sizin de bahsettiğiniz gibi solunum borusundaki kıkırdakların yumuşak kalmasından kaynaklanan soluk borusu çökmesi gibi bir durum yaşanıyormuş bebeğim nefes alırken.. Emmesi uykusu nasıl dedi 11 günlüktü iyi dedik.. Reflü sıkıntısı yaşayabilirsiniz dedi pek önemsemedim öyle bir durum yok diye ama bugün bütün gün emdiklerini kusmaya başladı.. Bize de 2 yaşına kadar bu durumun bir şekilde düzeleceğini, uyku ve emmede ciddi sıkıntı yoksa herhangi bir müdehaleye gerek olmadığını ve 2 ay sonra tekrar bir kontrole gelmemizi söyledi... Sesler beni inanılmaz üzüyor bazen tıkanıp kalacakmış gibi hissediyorum Allah korusun.. Bu arada emerken boğazına da kaçıyor, doktor bunun için pompayla önce sütümü azaltmamı, çok süt yüklü göğsün bebeğe fışkırır gibi gitme olasılığından ve bu laringomalazinin de etkisiyle boğazına kaçabileceğinden bahsetti.. Reflü için babamız reflü yastığı aldı bugün bakalım onu deniycez.. Anne olarak içim gidiyor, nefes alma sıkıntısına ve bunun etkilerine.. Ama Allah dermansız hastalık vermesin deyip drumumuza şükrediyorum... Bu arada yetişkin olup da hiç laringomalai hastası ben internette araştırdım yoktu çok şükür, demekki geçici birşey.. biraz sıkıntılı geçecek belki hepimiz için ama geçecek.. Bu sıkıntısı olan her bebişe acil şifalar annelerine de sabırlar diliyorum... Konuyla ilgili ben de paylaşımda bulunup destek olabilirim... Sevgiler...

Sondan başlayayım :) Geçecek tabi, hepsi iyileşecekler. bir an olsun umutsuzluğa düşme. Ben bu hastane süreçlerinde ne durumdan iyileşen bebekler gördüm. Onlar meleklerin korumasındalar :) Tanrıdan bolca güç, Kuvvet, Sabır ve Metanet dileyeceğiz ve üzerimize düşeni yapacağız. Benim kızımda ilk doğumunda yanıma getirdiklerinde emzirmeye çalıştığımda hırıltılı sesler çıkardı ve hemen yanımdan alıp küveze koydular. 2 gün sonra eşimle beni doktor çağırdı. uykudayken MR (emar) 'ını çekmişler ve tam teşhis o zaman konuldu. Doktoru durumu anlattı. Ondan sonra bütün doktorlar gibi.''İlaçla tedavisi yok, Cerrahi Müdahale yapılmıyor. Genelde 18-24 ay sürecek gelişmesi. Nadiren 5 yaşına kadar süren vakalara rastlanır'' dedi. benim cadı'm (hastanede hemşireler takmıştı) 8. ayını bitirdi 7kg civarında alt 2 dişi çıktı emeklemeye çalışıyor, desteksiz 15dk oturabiliyor, yürüteçte geziyor. koltuğun kenarına tutunup 5-10dk ayakta durabiliyor. her şeyi yiyor. (Katı olanları çok küçük parçeler halinde) Senin prensesteki gelişmeleri yazarsın sende.
Hırıltısı: 6. Aya kadar gündüz sürekli artan azalan şekilde, gece pozisyonuna göre ya hiç yada kedi mırlaması kadardı. 6-6buçuk aydan sonra gece hiç denecek kadar az(3-4 günde bir). Gündüz (işte burası önemli) Yemek yerken, Yemeği fazla yemişse yemekten sonra(gazı çıkana kadar), çok hareket etmişse(ki bu bebekler çok hareketli olurlarmış), heyecanlandığında, ilginçtir ama kakası geldiğinde(sanırım o bile yukarı baskı yapabiliyor). Bir de bebekler bizim gibi boğazına dolan tükürük, balgam (Mukus, bilirsin aslında bütün solunum sistemi bu sıvıyla kaplıdır) vs. bizim gibi temizleyemezler. (biz gıcık geldi deriz, ghı ghı yapar koparırız) Onlarda bunu istemsiz olarak öksürerek ya da haşırarak koparırlar. Ben bu durumda (kendiliğinden yapmazsa) Ev için kullandığım soğuk buhara tutuyorum(öksürüyor), Varsa güneşe çıkarıyorum(hapşırıyor). Terleme konusundada, evet dediğim gibi çok hareketli ve terliyor yalnız daha çok kafadan terliyor. sırtı daha çok uykuda, uyandığında terli oluyor ve hemen değişiyorum. Yinede gösterdiği en küçük gelişme ve küçük bir tebessümü herşeye yetiyor.:) Yine aklıma geldikçe yazarım. Ne kadar bilgi sahibi olduğunu bilmediğimden fazlaca ayrıntı verdim. Yanlış anlamayasın...

Aynen dediklerine katılıyorum. Diğer yazdıklarımı da mutlaka okumalısın. Ben 4. ayına kadar emzirmeye çalıştım. süt fazla geldi boğazına kaçtı, az geldi sinirlendi huysuzlandı almadı derken üzüntü, stres sütüm gitti. Daha sonra biberon için. Ona uygun başlığı bulana kadar heralde 20den fazla başlık denemişimdir. Şimdi bile büyüdükçe başlıkları ayarlıyorum. Zaten zor beslenirken bi de huysuzlanmasın diye.

Ben de arada biberon veriyorum, memeden kesmemeye çalışıyorum... Ama arada biberonla kaç cc içtiğini görmek psikolojik olarak beni atmin ediyor, doyduğunu görüyorum.. Günde bir kere biberonda eriyorum sütümü ve işin ilginç tarafı memede yaşadığı boğaza kaçma nefessiz kalma sorunu biberonda hiç olmuyor.. Ben Dr. Brown un doğal akış biberonun kullanıyorum, gaz sancısını azaltıyormuş.. Çok etkili mi emin değilim gaz sancısı var ne yazık ki.. Sabsimplex diye bie damla aldım, çok sıkıntısı olunca 5 damla ondan veriyorum rahatlıyor..

Canım benim çok güzel anlatmışsın ağzına ve eline sağlık inan bunların hepsini yaşadık tam 7. ayımızdayız çok şükür daha iyi günde bir kez ya da iki kez ses çıkarıyor öksürerek boğazını temizliyor inşallah yakında tamamen düzelir tekrarlamaz Allah yavrularımızı korusun sevgilerle...

benim oğluma da aynı teşhis taaaa 8. ayında konulmuştu. hem de gaz sancılarından her hafta doktora gitmemize rağmen. ilgisiz doktorlara Rabbim kimseyi düşürmesin. oğlum şu an 25 aylık ve geçti çok şükür. esamesi bile kalmadı. ama o zaman çok üzülmüştük. Bursa Dörtçelik'e kulak burun boğaza götürmüştük ve daha ana kucağından çıkarmadan anladı doktor. sakın üşütmeyin, boğaz enfeksiyonu geçirmesin,toza dumana girmesin, alerjik bebeklerde daha fazla rastlanır dedi. bir de fosfocalsiyum verdi ve bekleyeceksiniz başka çaresi yok dedi. ama elbette beklemek kolay değil.

Tekrar merhaba.. Kızım çok şükür 5. Ayını tamamlıyor ve şu anda yukarıda daha önce bahsettiğim sıkıntılardan kurtulduğumuzu belirtmek istedim.. Ben 1 yaşından önce beklemiyordum ama çok şükür erken toparladık ilgisi olabilir diye söylüyorum düzenli d vitamini kullanımı ve yaz ayında güneşten güzel faydalanmış olması bana göre çok faydalı oldu.. Çünkü laringomalazi boğaz bölgesindeki kıkırdağın tam sertleşmemiş olmasından kaynaklanıyormuş dolayısı ile d vitamini ve kemik gelişimi katkı gösteriyormuş... Çok şükürler olsun çoook çok hafif uyurken o da bir nefes sesi var, daha öncesiyle karşılaştırınca kalmadı denecek kadar önemsiz.. Endişe eden anneler, etmeyin geçiyormuş gerçekten ama 3 ay ama 5 ay geçecek ve herşey yoluna girecek üzmeyin kendinizi benim gibi... Allah başka dert vermesin bu bişey değilmiş çok şükür.. Sevgiler..:)

Keşke seninle aynı gelişimi görsem ancak maalesef... geçenlerde yaş gününe 1 hafta kala hapşırık, öksürük ertesi gün krup akut larenjit teşhisiyle 10 gün hastanedeydik. seni çok iyi anlıyorum lakin bazı dönemler çok iyi geçebiliyor sen yinede tedbiri elden bırakma.

Bence hiç üzme kendini, geçecek birşey sonuçta... Çok geçmiş olsun miniğine, bunlar güçlendirir inşallah bünyesini...ben yetişkinde laringomalazi hiç duymadım, illaki düzelicek.. Moralini yüksek tut... Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…