Bebegim küçük kalmış :(...

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.177
173
Merhaba kızlar ben 38+4 hamileyim. 37+1 de hastaneye gittim doktor 2900 demisti bebeğimin kilosuna. 38+1 de gittiğimde doktor farklıydı ve 2900 ama bu büyük gösteriyo senin bebegin en fazla 2700/2800 dedi. :( 36 haftayla uyumlu çıktı bebisim küçük kalmış :( zaten karnımda küçücük istahimda pek yok . Bu saatten sonra kilo alır mı ne yapmalıyım ne yemeliyim sizce... Teşekkürler simdidenn

Merhaba kızlar ben 38+4 hamileyim. 37+1 de hastaneye gittim doktor 2900 demisti bebeğimin kilosuna. 38+1 de gittiğimde doktor farklıydı ve 2900 ama bu büyük gösteriyo senin bebegin en fazla 2700/2800 dedi. :KK43: 36 haftayla uyumlu çıktı bebisim küçük kalmış :KK43: zaten karnımda küçücük istahimda pek yok . Bu saatten sonra kilo alır mı ne yapmalıyım ne yemeliyim sizce... Teşekkürler simdidenn
Başka doktorlar hep akıl karıştırıyor ... bana da doktorum normal haftası ile uyumlu dedi, başka doktora gitmek zorunda kaldım , önde gidiyor dedi. Peki bu durumda kendisi bi öneride bulunmadı mı ?

Merhaba kızlar ben 38+4 hamileyim. 37+1 de hastaneye gittim doktor 2900 demisti bebeğimin kilosuna. 38+1 de gittiğimde doktor farklıydı ve 2900 ama bu büyük gösteriyo senin bebegin en fazla 2700/2800 dedi. :KK43: 36 haftayla uyumlu çıktı bebisim küçük kalmış :KK43: zaten karnımda küçücük istahimda pek yok . Bu saatten sonra kilo alır mı ne yapmalıyım ne yemeliyim sizce... Teşekkürler simdidenn
Canım bu daha çok yapısal bi durum, önceki bebeğim 39 haftada 4 kg doğdu, şimdi zayıf bi çocuk. Son bebeğim ise aynı senin gibi son haftalarda hiç kilo almadı, 37+3 de sezeryanla aldılar artık büyümüyor ve kalp atışları yavaş diye, şimdi 7 aylık ve tombik bi tosbaa. Bence önemli olan sağlıklı olması

Ben kızımı 39. haftada 2 kilo 895 gr doğurdum :) Yani 2.900 bile değildi.

Yediklerimin hiçbir etkisi olmadı. Zaten doktor da olmayacağını söylemişti. İkiniz de sağlıklı olun gerisi önemli değil.

Hayırlı doğumlar dilerim.

Et ye bol bol sabah öğle akşam kahvaltıda bile et ye ancak öyle köfte değil parça etli bonfile kuşbaşı kavurma tarzı şeyler. Yumurta ye iki üç tane tane kaşar peyniri çok kilo aldırıyo.Bebeğin için kalorisi yüksek besinler yemen gerek.Küçük bebeğin bakımı çok zor oluyo bunu düşünerek beslen.

Son 3 haftada kilo alıyor demişti doktorum. Benim kızım 37. Haftada 2.750 gr doğdu. Hızlı toparladı merak etmeyin

Başka doktorlar hep akıl karıştırıyor ... bana da doktorum normal haftası ile uyumlu dedi, başka doktora gitmek zorunda kaldım , önde gidiyor dedi. Peki bu durumda kendisi bi öneride bulunmadı mı ?
Hayır maalesef hiç bisey demedi ya :/

Et ye bol bol sabah öğle akşam kahvaltıda bile et ye ancak öyle köfte değil parça etli bonfile kuşbaşı kavurma tarzı şeyler. Yumurta ye iki üç tane tane kaşar peyniri çok kilo aldırıyo.Bebeğin için kalorisi yüksek besinler yemen gerek.Küçük bebeğin bakımı çok zor oluyo bunu düşünerek beslen.
Evet ya bide ilk bebegim ve tecrubesizim o yüzden kilo aldırmaya çalışıyorum :

benim kızım 3 kilo doğdu,gayette sağlıklı bir bebekti,doğduktan sonra da büyüme ile ilgili bir problem yaşamadık.tip olarak minyon çünkü,eşim ve ailesi ufak tefek insanlar,kızımda onlara benziyor fiziksel olarak ,o yüzden endişe etmeyin.

Amaaan hiç takma. Ben gebeliğimin son haftalarını zehir ettim kendime. Bacak boyu 32. Haftadan sonra 3 hafta geri çıkmaya başladı. Bebeğin 2900 doğacak minyon dediler. Perinatolog gezdim 38. Hafta. O da minyon dedi. Çocuk 48 cm 3200 doğdu. Hiç de küçğk değildi. 1 gün sonra sağlık ocağında 50 cm geldi. İlk ay 4600,2. Ay 6500 kilo oldu. Şu an 2 buçuk aylık 62 cm 7100 kilo. Yani 5 aylık bebek kıvamında. Sütümle toplanıverdi. Şimdi dana diyo seviyorum:)

Son haftalarda ultrason bebek büyüdüğünden tam ölçüm yapamıyor işkembeden sallıyorlar. Gerçi doktorlar da diyordu bana tam ölçüm olmayabilir diye. Boşveeeer son zamanlarının keyfini çıkar uykusuz geceler seni bekler. Sen iyi ol ki sütün de gelsin. Bir de normal doğum yap sağlık sorunun yoksa, kanaldan geçerken akciğerleri açılsın, doğunca patlatıversin sesini, ağlasın:) sağlıkla kucağına al.

Bu arada ben 11 kilo aldım, karnın küçücük derlerdi. Gayet normal doğdu bebeğim. Doğduğunda öyle bir yapıştı ki mememe. Doktor bile şaşırdı nerede öğrendin emmeyi sen dedi:)) Tam hayalimdeki gibiydi. Umarım senin de öyle olur. 38 de perinatoloğa gittim 39 da doğurdum bu arada. Akıl işte... perinatolog küçük dese ne olacak? Aldıracak halimiz yok. Sıkma canını.

Benim kzımda 40.haftasında 2950 doğdu... Hamilelik dönemde benimde canım inanlımaz sıkıldı ne yediysem kendime kilo aldım ona aldıramadım..Çok şükür sağlıklıydı..Ve sütüm yaradı hemen kilo aldı...2 aylıkken 7,5 kiloya çıktı düşün :) şimdi ikinciye hamileyim ..Bu da haftasından 3 gün geri gidiyor :) Yapacak bişey diyorum bu ırsi bişey.. Önemli olan bol sütün olması..Hiç moralini bozma..

Bu arada ben 11 kilo aldım, karnın küçücük derlerdi. Gayet normal doğdu bebeğim. Doğduğunda öyle bir yapıştı ki mememe. Doktor bile şaşırdı nerede öğrendin emmeyi sen dedi:)) Tam hayalimdeki gibiydi. Umarım senin de öyle olur. 38 de perinatoloğa gittim 39 da doğurdum bu arada. Akıl işte... perinatolog küçük dese ne olacak? Aldıracak halimiz yok. Sıkma canını.
Çok haklisin cnm çok teşekkür ederim yorumun için bebisine de masallahhh ya inşallah benimde oyle olur umarim:)))

ya bu doktorlardan nefret ediyorum bazen. buyuk derler bi kucuk derler..valla karnimizdakiyle bile dalga geciyoruz sanki.

buarada benimde istahim az..tatli seyler istemiyor canim..midem cok bulaniyor hala..surekli naneli sakiz agzimda..sebze yemeklerini yine yiyebiliyorum ama etle hic aram yok maalesef. diger hamileligimde tavuktan tiksinmistim, bundada sucuktan tiksindim. yumurta seviyorum gene ama her gun yiyemiyorum. bogazim cok kotu sanki..daha ilk aylar illa cok kilo almamiz gerekmiyor tabii..ama bebek co kucuk olmadigi surece iyidir ..buyuk bebegide dogurmasi zor. gerci hangi birini dogurmasi kolayki dimi

Hic onlarla kafanizi bulandırmayin benim.dogumdan önce bebek 2500 çıkıyordu 38 haftaya kadar en son doğumdan bir gün önce yine kontrole gittim hep moralimiz bozuktu tansiyon sorunu vs çocuğun gelisimi yavaşladı diye doktor hadi size bola saça olceyim bugün dedi 3400 kg dedi ertesi gün doğumda 3470 gr doğdu...resmen 1 kg fark insan o zaman üzülüyor ama kilosu az olsada toparliyor...oğlum 3 yaşında kilosu ve boyu yasitlarindan biraz eksik hep bir telaş üzülme

çok düşük bir kilo değilki sağlıklı olsunda ,küçük çocuk çabuk toparlar derler hem sıkmayın canınızı

Ölçümler bire bir çıkmıyor birde sağlıklı olsun üzülmeyin oğluma 2500 dendi bir gece önce acilde kendi dr 3 dedi 3650 doğdu. Kızıma 3500 dendi en fazla akşamına 4000 doğdu. Oğlum çok zayıf bir çocuk kızım da ortalama kilo alıyor şuan kilo sağlık göstergesi değil elbet küçük doğup daha iyi gelişen hızlı çok örnek var çevrem de... Kızımda üç ay önce doğıma yakın süt muz çok yedim yerli muz alın yerseniz ithallerde sağlık için zararına yönelik haberler çıktı bol kaşar peynir yemiştim 12 kg aldım bebeğe gitmiş çoğu... Hayırlı doğumlar dilerim sağlıcakla

Back
X