Çocuk Hastalıkları Bebeğim kolik kızlar yardım... :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Çocuk alerjik olmasın. Alerji için mamalar var. Ben kullanmıyorum ama bir arkadaşımın çocukları alerjik ve o özel mamaya kullanıyor. İstersen bir doktoruna sor. Çocukta sindirim sıkıntısı varsa iyi gelebilir

bugun bi arkadasımdan duydum, kolik olma sebebi inek sütü, inek sütün ürünleriymiş.
Keçi sütü tercih eden annelerin bebekleri kolik değilmiş.
Nedir sizce geçerliliği? Alakası var mıdır?

**baska kolik konusuna yazmıstım 1 saat önce buradan devam olsun.

Basligi gorunce kostum geldim. Ne cektim ben o kolikten ama buldum cozumunu. Once cocugun varsa gaz sikintisini yok edeceksiniz. Kolik ve gaz sancisi asla ayni sey degil once bu u bilmemeiz gerek. Kolik bebegin en buyuk belirtisi her gun ayni satlerde gelen aglama nobetleridir.
Simdi 110 cc sanki fazla o kadar bebege benim kizim o zamanlar maksimim 70 cc icerdi o zamanalrda ama bebekten bebege degisir. Gaz problemi icin sab simplex ve zinco yu donusumlu olarak kullanin tabi domtorunuza da bir danisin. Kabizligi icin doktorunuzla konusun debridat cok iyi geliyor. Bir de mamalarin hazmi kolay olanlarini alin mutlaka. Biz hipp organic combiotic kullaniyorduk. Aptamil kizimda cok gaz yapti sma nin tadini sevmedi.
Kolik icin ise en iyi sey beyaz gurultu. Supurge sesi fon makinesi sesi yagmur sesi hepsini deneyin emin olunda biriyle sakinlesecektir. Kucaginiza alip omzunuza yatirin sirtini oksayarak hafif sallanarak dolasin evin icinde.
Biz bu beyaz gurultuyu ogrenenen kadar cok ugrastik ama kizim elmtrik supurgesinin sesinde buldu huzuru. Yavrular anne karnini ozluyor. Ve bu aletlerin sesi anne karnindaki sese benziyor. Bir de buzuki orhan in kolik adli bir sarkisi var onu da deneyebilirsiniz.

Alakasi bile yok. Kolik yemeylenicmeyle alakali degildir. Kolik bir gaz problemi degildir. Kolik dunyaya alismaya calisan anne karnini ozleyen cocugun derdini anlatmasidir. Cok doktorla konust bu konuda cok makale cok kotap okudim. Bazi doktorlar kolik ve gaz sancisini ayni tutuyor aman dikkat edin.

Mama calkalanmaz hanim efendi biberonun icinde kopurtmeyecek sekilde yavas daireler cizerek karistirin ya da kasikla karistirin. En buyuk yanlis mamayi calkalamak. Ayrica valfli biberon kullanirsan bebeginizin o havayi yutmasini engellemis olursunuz.

oglumherseyim bu hayatınızı kurtarır ağlamasını da durdurur kucakta duruyorlar .
artı ben elektrik li beşik tavsiye ediyorum kolik bebek sürekli uyanır ve sallanmak ister gece uykularınızı rahatlatır , ve zinko damla ben her damlası kullandım biogai ,sabsimplex en iyi zinko oldu hala kullanıyorum . Kolik çok zor Allah yardımcınız olsun sabır illa geçecek size de anca bunu önere bilirim sabredin .

Bio iyi gelmemiş başka ilaç dene her çocukta her ilaç iyi gelmiyor.ben oğlumda çok çektim d.r verdiği ilacı icir mistik
Sadece iyi gelir diye cahillik ,verdim durdum, ne gece vardı nede gündüzü. Kızım olduğunda eczacı esime demişki benim de çocuğumda vardı çok ilaç denedim demiş .ben kızım da 4. İlaçta doğruyu buldum .allah kolaylik versin.benim kizima sapsimplex iyi geldi araştır netten .ama 3 damlayan fazla verme ilk birkaç gün ishal gibi oluyor ama sonra duzene giriyor.bizimkisi bir bu ilaç rahatlatmisti

Ben sadece deneyimimi paylasmak istiyorum sizinle. Kizimda gun icinde ozellikle aksam 5-6 gibi baslayim 8-9a kadar agliyordu. Bazen gece yarilarida vuruyordu bu aglama nobetleri. Kolik mi gaz sancisi mi ac mi tok mu bir turlu anlayamadik. 1 yasinda hala ne sebep olmustu bilmiyorum. Ama cozumunu bulmustum. En basta bebehim sarilik oldugu icin zaten doktor hemen mamayi onermisti. Klasik bir doktor onerisi. Cevremde sutun az mama ver diyordu. Fakat sutum az degildi, onlari tatmin etmek icin mamada vermedim. Bir uerde okumustum. Gazi olan bebek aglar, agladikca emmek ister. Memeyi alir, ama gazdan ememez. Sizde sutunuzun gelmedihini dusunur mama verirsiniz. Mama alan cocuk daha zor sindirir ve daha cok gazi olur. Bu bir kisir dongudur. Sutunuz var mi suan bilmiyorum. Varsa ve az heliyorsa emzirmeye ve arttirmaya devam edin. Tamamen kesildiyse mamayla devam.

Mutlaka duymussunuzdur. Gaz icin; 1 cau bardagi kaynar suya cay kasiginin ucu kadar kimyon atip ilimasini bekliyorsunuz. 1 cay kasigi iciyorsunuz gunde 2 defa. Gaz icin cozum oldu. Mama da almamis oldu. 4.ayda tamamen bitti. Kolik icin maalesef bir.cozumum yok. Sadece bol bol.gogsunuzde uyutmanizi tavsiye ediyorum ben.

Kimyonu yemeklerine biraz koy gazli iceceklerden uzak dur eczanelerde rezene caylari var bebekler icin bi arastir

Mamayı değiş üstünde ar(anti reflu) yazanlardan al kullan dene en azından. Yavaş yavaş düzelir. Sindirim Sistemi zayıf normal yani.

CNm ılk başda bıberon hangı marka kullanıyorsun benım oğlumda kolıkdı dr browns bıberon kullanmanı tavsıye ederım gaz damlaları benımkıne etkı etmemısdı bacaklarını ozellıkle sıcak tut hep

Merhaba benım oglumda kolıktı cok ıyı bilirim kılık durumunda mama cok onemlı evolvıa ıcırdım ben san sımplex gaz damlası bırebır kılık ıcın ayrıca bır cay bardağına ılık su koy cay kasıgı ucuyla kımyonkarıstır bır ıkı cay kaşığı ver pırt pırt yaptırır uyku oncelerı rezene cayı ver rahatlatır uyutur acı elma yağı ıle ayağının altına ve karnıma masaj uygula

Aptamilin icinde seker var en saglikli Anne sutune yakin olan SMA oneririm. Bebegin bacaklarina Karnina bastirmadan masaj yapip rahatlatabilirsin. Bide resimdeki bebek hamagi tavsiye ederim ben cook faydasini gordum .

Eklentiler

• IMG_9260.JPG
    15,3 KB · Görüntüleme: 52
Gripe water, nurse Harveys, bio gaia
Benim kolikte favorilerim sırasıyla bunlardi.
Zor bi dönem zor bi süreç Allah yardimciniz olsun... benim oglan hem meme hem mama emdi 5 aya kadar evolvia kullandık onu baya seviyordu. Kimyonlu çay iciyordum bende ama nafile en sin lavman yapmaya kadar uzuyordu olay aslinda gripe water temini zor olmasa rhat edecektik ama Turkiye nin bi ucundan bi ucuna geliyirdu. 2 sise gripe water 4 siseye yakin nurse harveys 2 sise de biogaia kullanmis biri olarak söylüyorum 6 ay sabır gececek

Ben hipp combiotic kullanmıştım. Hiç kaka sorunu olmadı çok şükür.
Kendine bir sling al. Bağla bebeğinin üzerine , inan iyi gelecek kolik için.
Gaz sıkıntısı varsa youtube da ayşe öner gaz masajları var. Çok iyi gelir.
Koliğin tedavisi yok. Dayanacaksınız bir süre bebek dış dünyaya adapte olana kadar.

Mama calkalanmaz hanim efendi biberonun icinde kopurtmeyecek sekilde yavas daireler cizerek karistirin ya da kasikla karistirin. En buyuk yanlis mamayi calkalamak. Ayrica valfli biberon kullanirsan bebeginizin o havayi yutmasini engellemis olursunuz.

bizden geçti ama ben çalkalama taraftarıyım. ayrıca biberonun gaz önleyici aparatı vardı içinde. SMA kullanınca köpürme ve diğer şikayetler azaldı baya oğlumda. şu an 3,5 yaşında

Tam 4 ay kolik sıkıntısını dibine kadar yaşamış, haftanın 3-4 gününü doktor yada acillerde geçirmiş biri olarak soyleyebilirim ki; bizi kurtaran sab simpleks ve fisher price ın yağmur ormanı ana kucağı oldu. Zaten kolik bebekler için tasarlanmış bir ürün. Titreşim ve ses ve müzikleri sayesinde bir hayli rahatlamıştı evladım. Tek sorun Türkiye'de satışının durdurulması ancak ikinci el bulabiliyosunuz.

6 Ay sürdü gaz sancısı. O zaman kabul etmiyordm ama evet benim oglanda kolikti neler yapmadım ki damlalar,masajlar,banyolar... hiç bişey çare olmadi 6. Aydan sonra kendiliğinden geçti. Akşam 6-7 de başlardı eti kesilmiscesine ağlamaya gece 3-5-7 sürerdi kabus gibi 6 ay geçirdik

Geçmiş olsun, benim de bebeğim 3,5 aylık kolikten çok çekiyoruz, acaba senin bebeğinin kolik sancıları hala sürüyor mu, merak ettim..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…