-
- Konu Sahibi oglumherseyim
Basligi gorunce kostum geldim. Ne cektim ben o kolikten ama buldum cozumunu. Once cocugun varsa gaz sikintisini yok edeceksiniz. Kolik ve gaz sancisi asla ayni sey degil once bu u bilmemeiz gerek. Kolik bebegin en buyuk belirtisi her gun ayni satlerde gelen aglama nobetleridir.52 günlük olduk ama oğlum kolik... Ne yapacağımı bilmiyorum beni emmiyor oğlum mama veriyorum Mardin de ki Dr ilk aylarda doyma hissi yoktur ne zaman isterse mama ver dedi Antalya da ki Dr iki saatte bir 80 cc verebilirsin dedi Mardin de ki 5-10 cc arttır dedi 110 cc oldu iki saatte bir. Dün kolik şikayeti ile Dr a gittik ankara dayız Dr 3 saatte bir 110 cc ver dedi ama oğlum o kadar durmaz. Aptamil veriyordum kabızlık sıkıntısı yoktu sma ya çevirdik kabızlık yaptı. kolik bebek için yatak, mama, ilaç ve her türlü öneriye çok ihtiyacım var lütfen yardım edin.
Alakasi bile yok. Kolik yemeylenicmeyle alakali degildir. Kolik bir gaz problemi degildir. Kolik dunyaya alismaya calisan anne karnini ozleyen cocugun derdini anlatmasidir. Cok doktorla konust bu konuda cok makale cok kotap okudim. Bazi doktorlar kolik ve gaz sancisini ayni tutuyor aman dikkat edin.bugun bi arkadasımdan duydum, kolik olma sebebi inek sütü, inek sütün ürünleriymiş.
Keçi sütü tercih eden annelerin bebekleri kolik değilmiş.
Nedir sizce geçerliliği? Alakası var mıdır?
**baska kolik konusuna yazmıstım 1 saat önce buradan devam olsun.
Mama calkalanmaz hanim efendi biberonun icinde kopurtmeyecek sekilde yavas daireler cizerek karistirin ya da kasikla karistirin. En buyuk yanlis mamayi calkalamak. Ayrica valfli biberon kullanirsan bebeginizin o havayi yutmasini engellemis olursunuz.benim oğlan hem meme hem mama gidiyordu. aptamil veriyordum senin gibi. çalkalarken dikkat ediyorsundur köpük köpük oluyor . hah işte onlar hep gaz yapıyor. bir de tadına bakmıştım ben çok aşırı şekerli. arkadaşım dedi ki SMA kullan o köpürmüyor. gerçekten benim oğluma iyi geldi. bir de nurse harveys gaz ilacı iyi gelmişti. doktora danışın ama bunu.
son olarak çingene beşiği yaptırmıştık. ben şeklini çizdim eşim demirciye yaptırdı. 45 lira fala tuttu. ona ip gerdik battaniye yorgan falan yerleştirip yatırdık. bir ipi elimdeydi. ağladıkça sallardım öyle dinlenirdim. 6 aydan sonra bitti kurtulduk gazdan.
Sling.
İnternetten araştırın, ilk 4 aya kadar esnek sling ile kendinize bağlayın bebeği. Hem anne karnında gibi sakinleşir hem sıcağınızdan rahatlar hemde sling in içindeki pozisyon gaz çıkarmasına yardımcı olur.
YouTube dan yenidoğan esnek sling nasıl bağlanır diye yazıp bakın...
Mamayı değiş üstünde ar(anti reflu) yazanlardan al kullan dene en azından. Yavaş yavaş düzelir. Sindirim Sistemi zayıf normal yani.52 günlük olduk ama oğlum kolik... Ne yapacağımı bilmiyorum beni emmiyor oğlum mama veriyorum Mardin de ki Dr ilk aylarda doyma hissi yoktur ne zaman isterse mama ver dedi Antalya da ki Dr iki saatte bir 80 cc verebilirsin dedi Mardin de ki 5-10 cc arttır dedi 110 cc oldu iki saatte bir. Dün kolik şikayeti ile Dr a gittik ankara dayız Dr 3 saatte bir 110 cc ver dedi ama oğlum o kadar durmaz. Aptamil veriyordum kabızlık sıkıntısı yoktu sma ya çevirdik kabızlık yaptı. kolik bebek için yatak, mama, ilaç ve her türlü öneriye çok ihtiyacım var lütfen yardım edin.
CNm ılk başda bıberon hangı marka kullanıyorsun benım oğlumda kolıkdı dr browns bıberon kullanmanı tavsıye ederım gaz damlaları benımkıne etkı etmemısdı bacaklarını ozellıkle sıcak tut hep52 günlük olduk ama oğlum kolik... Ne yapacağımı bilmiyorum beni emmiyor oğlum mama veriyorum Mardin de ki Dr ilk aylarda doyma hissi yoktur ne zaman isterse mama ver dedi Antalya da ki Dr iki saatte bir 80 cc verebilirsin dedi Mardin de ki 5-10 cc arttır dedi 110 cc oldu iki saatte bir. Dün kolik şikayeti ile Dr a gittik ankara dayız Dr 3 saatte bir 110 cc ver dedi ama oğlum o kadar durmaz. Aptamil veriyordum kabızlık sıkıntısı yoktu sma ya çevirdik kabızlık yaptı. kolik bebek için yatak, mama, ilaç ve her türlü öneriye çok ihtiyacım var lütfen yardım edin.
Merhaba benım oglumda kolıktı cok ıyı bilirim kılık durumunda mama cok onemlı evolvıa ıcırdım ben san sımplex gaz damlası bırebır kılık ıcın ayrıca bır cay bardağına ılık su koy cay kasıgı ucuyla kımyonkarıstır bır ıkı cay kaşığı ver pırt pırt yaptırır uyku oncelerı rezene cayı ver rahatlatır uyutur acı elma yağı ıle ayağının altına ve karnıma masaj uygula52 günlük olduk ama oğlum kolik... Ne yapacağımı bilmiyorum beni emmiyor oğlum mama veriyorum Mardin de ki Dr ilk aylarda doyma hissi yoktur ne zaman isterse mama ver dedi Antalya da ki Dr iki saatte bir 80 cc verebilirsin dedi Mardin de ki 5-10 cc arttır dedi 110 cc oldu iki saatte bir. Dün kolik şikayeti ile Dr a gittik ankara dayız Dr 3 saatte bir 110 cc ver dedi ama oğlum o kadar durmaz. Aptamil veriyordum kabızlık sıkıntısı yoktu sma ya çevirdik kabızlık yaptı. kolik bebek için yatak, mama, ilaç ve her türlü öneriye çok ihtiyacım var lütfen yardım edin.
Mama calkalanmaz hanim efendi biberonun icinde kopurtmeyecek sekilde yavas daireler cizerek karistirin ya da kasikla karistirin. En buyuk yanlis mamayi calkalamak. Ayrica valfli biberon kullanirsan bebeginizin o havayi yutmasini engellemis olursunuz.