bebeğim kilolumu sizce?

nehiray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2008
195
6
39
kızım 5,5 aylık ve en son 15 gün önce sağlık ocağınca 8,5 kilo geldi.görenler ay maşallah pek kilolu tombul tombul diyolar.hatta biride öğün vermeye başla dedi öğün nasıl başlarım her saat emiyor nerdeyse.. vermeyince ağlıyor yoğurt veriyorum meyve salatası variyorum ama fazla vermiyorum kilosu ii olduğuı için onlarında sabah öğle akşam versen ilerde obez olur diye düşünüyorum 2 güne 1 veriyorum meyve hergün veriyorum çorba haftada 1 veriyorum....
sizinkiler kaç kilo?
kilosu normal geliyor bana sizce nasıl?
1,5 aydırda doktorumuza gidemedik şehir dışında olduğumuz için doktorada soramıyorum

yoo bence degil benim oglum bugün tam 4 aylık oldu 8 kilo geliyo tosun gibi ama zaten yür,üyünce zayıflar

benim kızımda 8,5 kilo...mama vermiyorum sabahları kahvaltı öğlenleri çorba yanınada yoğurt.. akşamlarıda küçük bi kase meyve püresi...bunun dışında istediği her vakit emziriyorum..valla ben kızıma tombiş diyodum sizinkileri duyunca yavrum gözüme tığ gibi geldi..binkere maaşallah allah nazarlardan korusun bebişlerinizi...

çocuğunuz doğduğunda kaç kiloydu.bu çok önemli çünkü her ay 1 kilo alması gayet normal doğum kilosuna göre hesaplayın bence.benim oğlum 4.5 kilo doğdu 4 aylıkken 8.5 falan geliyodu doğum kilosuna göre normal.ama belli aylardan sonra hala 1 kilo almaya devam ederse dr. götürmekte fayda var.çünkü yürümeye başladığında diş çıkarmaya başladığında aylık aldığı kilo düşer gramla almaya başlar.öpüyorum bebişinizi..

kesınlıkle kılolu degıl benım oglumda gecen ay tarttırdıgımızda 8,5 kılo geldıkı daha yenı 5 aylık olcak bence kafana takma drumuz kılosu harıka dedı

bebisinin fazla kilolu oldugunu düsünmüyorum ben benimde bebegim 4 aylik 7 kilo ama bana cok kücük geliyo zaten dis cikarirken ve yürümeye baslayinca cok kilo veriyolar o yüzden problem etme bunu kendine.ben ilk kizimin fazla yemek yedigini düsünerek yemegini azaltmistim bebekken simdi istahsizlik problemi var bebekken yeme aliskanligi kazandirmak en dogrusu.paylasimin icin sagol canim

Endiselenme bence kilolu degil bebisin benim kizim 3.5 aylikken 7.8 kiloydu dr normal dedi zaten belli bir aydan sonra daha az gr la kilo alacaklar birde bebegin dogum kilosuda onemli ayda 1 kilo almissa cok normal

Ya arkadaşlar bu konu benimde kafamı kurcalıyo..son zamanlarda nerde bir bebek görsem gıdıgı cıkmış tombikmi tombik,böyle kat kat..şaşırıyorum bebeklere dün mesela özellikle dikkat ettim hep tombiş acaba mamalarmı böyle yapıyor bu cocukları..korkuyorum cünkü şişmanlık gercekten bir hastalık.. beslerken biz anneler cok dikkat etmeliyiz cocuklarımızı..

Banada normal geliyor benim bebeğim şuan 3 aylık ve 6500kg ve şuana kadar mama hiç vermedim oysa 2500kg eve geldiğinde hareketlendiği zaman daha az kilo alıcaklardır.Bebeklerin bu aylarda beslenmesi bence ilerideki yaşam kalitelerine çok katkılı olucaklardır.Bir düşünsene emmeyi beslenmeyi sevmeyen bebeğin olsaydı.İnan çok daha fazla sıkıntı olurdu.

benim kzımda 1 hafta sonra 3 aylık olacak ve 7 kilo ben de çok mu fazla diye endişeleniyordum gerçi 4300 doğdu bizimki ve aylık 1 kilo civarı almış sadece annne sütü alıyor boyu da 63 cmbiraz irimi sizce

benım oglum 4 ayına yenı gırdıı 7200 kızlar cok dıkkat edın hastlanmasınlar hastalaınındc s bır daha eskısı gıbı kılo alıp gelısemıyolşar benım oglum yasadgı ılde salgın vardı aldııı ve hala kensdıne gelemedııı dogru duzgun yemek yemıyo zar zor azına tı8kıyoruymmmmm eskıdennn ayda 2 kıloya yakın alıyodu 3 aylıktı 8 kıloya yakındı bırden hastalanınca kıklo verdı ve eskıdısı gıobı yemek yemıyooo sıdmı zar zor tıkıyorum azınaaa

bebeğin kilolu olması sağlıklı olduğunu göstermez aksine kilo çizelgesinde max kiloyu aşan bebklerin metabolizmalarına ya da hormonlarına mutlaka bakılması gerekir eğer bebekleriniz kilo boy çizelgesi sınırları içerisindeyse sorun yok aksi takdirde mutlaka doktora götürün derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…