Kardeşimin oğlunda gaz oluyordu sık sık kilo alımı yavaştı süt alerjisi çıktı. Anne diyete girdi ve çocuğun şikayetleri bitti kilosuda fazla fazla yerine geldi.
Kızım 38 haftalık doğdu 2.700 gramdı.Suan 5. Ayı dolduracagiz 2 aydır kilosu 5.000 kg sadece anne sütü emiyor ne yapacağımı şaşırdım geçen hafta doktor kontrolünde kusması fazla olduğu için alerji testine yönlendirdi süte alerjisi olabilir dedi çapraz alerji benden bebeğe gecebilirmis sizin bebeğiniz kaç aylık kaç kilo bir de süte alerjisi olan daha önce bu durumu yaşamıs birileri varsa yardımcı olursa çok sevinirim
bebegın belkı ek takvıyeye ıhtıyacı vardır mama gibi? sütünun yaglanması ıcın cerez falan yiyebılırsın proteın agırlıklı beslen. ve sık emzır ılla aranmasını bekleme. bılemem alerjı hıc yasamadım ama en azında pişik sıvılce gıbı belırtısı olmaz mıydı ya da kakada mukus? bılmıyorum da sıfır belırtı de degıldır.
Kakada Kan yoksa doktorlar alerjinin üstüne gitmeyi tercih ediyor olsa bile. Sizde sadece reflü varmış tam alerji belirtisi midir bilmiyorum. Bizde alerjinin tüm belirtileri vardı. Ona rağmen kakada kanı görene kadar doktorumuz diyet önermedi. Mama önermedi mi doktor? 5. Ayda sanırım doğum kilosunu ikiye katlamış olması bekleniyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Bizde sadece kusmadan dolayı alerji olabilir dedi ve alerji maması yazdı ama maalesef kızım mamayı asla içmiyor ve onu içirmeye çalıştıkça kendi mamasına da oluşturdu. Bence sizde normal mama deneyin belki sütünüz yetmiyordur