• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğim kilo almamış:(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

denistoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2007
6
0
86
43
Bursa
arkadaşlar çok kötü bir hafta geçiriyorum...bu konuda fikri bilgisi olanlar benimle paylaşırlarsa çok sevinirim... benim 4 aylık bir oğlum var geçen hafta ateşlendi hastaneye gittik ateşi düşürüldü kan ve idrar tahlili yapıldı hiç bişi çıkmadı neden olabilir dedim soğuk algınlığı olabilir bir daha ateşlenirse getir dediler bundan iki gün sonra oğlumu parka götürdüm dönüşte yüzünde birdenbire kızarıklıklar çıkmaya başladı bir saat içinde falan yüzü ve vücudu benek benek oldu gene gittik hastaneye bu sefer kendi dr umuza alerji dedi alerji ilacı verdi o da geçti... ama asıl sorun ortaya çıktı oğlum geçen ayki kontrolündede 6200 dü bu ayda 6200 bir ay boyunca hiç kilo almamış dr alerjisinin geçmesini bekle sonra tekrar getir tahliller yapılacak dedi.. yarın götürücem ama çok endişeliyim... ve oğlumun yeterli beslenip beslenmediğini anlamak için biberonla veriyorum fark ettimki çok az içiyor günde 500 falan zorlayınca kusuyor ne yapmalıyım bu sorun neden olabilir cevaplarınızı bekliyorum...:(

bence bu geçici bir durum benim kızımda dördüncü ayda aynı sorunla karşılaştık. emmek istemiyordu sağıp veriyordum çok az içiyordu mamayı diliyle itiyordu. vücudunda kabarıklar çıkmıştı doktora götürdüğümüzde çok az kilo almıştı. idrar testi yapıldı hiçbirşey çıkmadı. doktor alerji olduğu için çikolata,kuruyemiş,portakal çiğ domates gibi bazı şeyleri yeme dedi. alerji için damla verdi hemde iştah açar dedi. alerjisi gitti gerçekten şuan güzel kilo alıyor günde 900 cc civarı süt alıyor. iştahı gayet iyi

benim oğlumda aynı şekilde biberonu diliyle itiyor içsin diye zorlarsam kusuyor ben alerji ilacını iki gün kullandım alerjisi geçince bıraktım ama iki günde iştah artışı falan olmadı gerçi ilacın yan etkilerinde kilo aldırma yazıyor ama belki ben az kullandığım için etki etmemiştir... umarım hiç bir sorun çıkmaz ne gibi tahliller yapılıcak şimdi biliyormusunuz?

bize sadece idrar tahlili yapılmıştı. doktorumuz bebeklerde bazı dönemler böyle olur bize verilen damla doktor d vitamini gibi uzun süre kullanacağız dedi. ben bir aydır kullanıyorum. iştahı geyet iyi. bende iştahsız olduğu zaman çok üzülmüştüm uyku uyuyamıyordum.

bizde yarın yada sonraki gün tekrar gidicez doktora... aslında yarın götürmek istiyorum ama hava soğuk diye çıkarma çocuğu cumayı bekle diye tutturdu annemler... bakalım bize ne tahlilleri yapılıcak umarım bi sorunu yoktur siz atlatmışsınız sorunu çok şükür inşallah bizde atlatırız biran önce... çok üzülüyorum kilo almadığı ve iştahsız olduğu için:(

endişelenme canım bende dün doktora gıttım benım kızımda gecen aykı kılosuyla aynı çıktı.baska bır doktora gıttım.artık tartılarda fark yoksa kılo almadı benımkıde.doktora sordun nedendır dıye o da boyunun uzun oldugunu her bebegın genetıgının farklı oldugunu gayet normal oldugunu soyledı.benım kızımda 5,5 aylık.merak etme tekrar alırlar.oğlumdan bılıyorum.dönem dönem boyle yerınde saymalar olabılıyo.

çok teşekkür ederim arkadaşlar... umarım dediğiniz gibidir... neden kilo almıyor diye araştırırken öyle şeyler çıktı ki karşıma çok korktum... umarım oğlumda normale döner yavaş yavaş...

çok teşekkür ederim arkadaşlar... umarım dediğiniz gibidir... neden kilo almıyor diye araştırırken öyle şeyler çıktı ki karşıma çok korktum... umarım oğlumda normale döner yavaş yavaş...

rica edrım kendı adıma arkadasım.
annesı strese gırıp de bebişinıde etkıleme.bılıyorsun onlar çok hassas annelerının sevınçlerını,uzuntulerını,streslerını hıssedebılıyorlar.merak etme ve rahat ol ılk bebegın kesın.fazla evhamlanma canım hayırlı geceler

aynı şeyi bende bu ay yasadım oğlum 3 aylık bi baska dr gittik onu soyup tarttı geçen ayki kilosundan 100 grm fazla ve hemen panikledim....ddr tartıdan fark olur dedi bide benim aile dr tartarken üzeri giyinikte o yüzden di...bide baktım bezini çok ıslatmıyor hemen daha çok panikledim tabi...iki gün böyleydi emmiyordu mememle kavga ediyodu göğüslerimde boş gibiydi baktım bugün iyi bezene dolduruyo cuma bende kaile dr götürcem tarttırcam tam ayımız dolucak bakalım sonuç ne olacak....
bide su internette herseyi arıyoruz türlü türlü seyler çıkıyor karsımıza insan büsbütün kahroluyor bosu bosuna....
insallah bebeğinin hiç bisisi çıkmaz canım....yüreğini ferah tut
geçmis olsun

arkadaşlar bikaç gündür dr da perişan olduk sonuç idrar yolu enfeksiyonu çıktı:( daha 4 aylık ama antibiyotiğe başladık... nasıl enfeksiyon kapar anlamadım gitti... 10 gün ilacımızı içicez 14. gün kontrol eğer enfeksiyon geçmediyse böbrekler kontrol edilecek tekrar... ama anlamadığım şey bundan 1 hafta 10 gün öncede tahlil yapılmıştı idrarında hiçbişi çıkmamıştı kilo almamasının sebebi nasıl bu olurki acaba önceki testi yapan hastanede hatamı oldu:( umarım hepimizin bebekleri iyi olur:)

aynı şeyi bende bu ay yasadım oğlum 3 aylık bi baska dr gittik onu soyup tarttı geçen ayki kilosundan 100 grm fazla ve hemen panikledim....ddr tartıdan fark olur dedi bide benim aile dr tartarken üzeri giyinikte o yüzden di...bide baktım bezini çok ıslatmıyor hemen daha çok panikledim tabi...iki gün böyleydi emmiyordu mememle kavga ediyodu göğüslerimde boş gibiydi baktım bugün iyi bezene dolduruyo cuma bende kaile dr götürcem tarttırcam tam ayımız dolucak bakalım sonuç ne olacak....
bide su internette herseyi arıyoruz türlü türlü seyler çıkıyor karsımıza insan büsbütün kahroluyor bosu bosuna....
insallah bebeğinin hiç bisisi çıkmaz canım....yüreğini ferah tut
geçmis olsun

nek bezini çok ıslatmıyorsa dikkat et çünkü bizimde oldu bu sorun enfeksiyon çıktı umarım sizde bişi yoktur dr a gittiysen sonucu banada yaz umarım bebişin çok iidir canım:)

bizde 1ayda 400gr almısız dr az ama oalbılır dedı bende cok uzuldum dedıgınız gıbı memeyle kavga edıyor bakalım ıdrar tahlılımız c.tesı cıkıyor kakada lökasıt cıktı antıbiotıge basladık çişimizde kultur yapılıyor bakalım ne cıkacak inşallah kılo almaya baslar ıstahıda azaldı

benim de 4 aylık oğlum var, dün aşıya gittik ve kontrolleri yapıdı benim oğlumda kilo almamış, geçen ayki kilosuyla aynı, geçen kontrolde başka hemşire bakmıştı kilosuna boyuna;
ayrıca benim oğlumun ağzı pamukçuk oldu son bir haftadır da uyku düzenimiz falan kalmadı, gece yarım saatte bir kalkıp emer olduk.. bizim hemşire belki ölçüm farkından olabilir veya pamukçukta etkilemiştir belki dedi.. ama ben dünden beri bu konuyu çok taktım ki benim oğlum ayda 1-1,2 kg civarı alıyordu.. 15 gün sonra tekrar gideceğiz umarım kilosunda bir değişiklik olur, yoksa ben kafayı yiyeceğim... :30:

Back