• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim karyolasından düştü!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
mama hazırlamak için bebeğimi karyolasına bırakmıştım. Mutfağa girdim 2 dk geçmedi paldır küldür bir ses ve yavrumun ağlamasını duydum. Koşarak odasına gittim. Parke yerde yüzükoyun kıvrılarak yatıyordu. Evde de yanlızım ne yapacağımı şaşırdım. Eşimin işyerini aradım. Telaş yapmamamı hareketlerini gözlemlememi söyledi. Ama ben çok korkuyorum. Az önce mamasını yedirdim. Severek yedi bitirdi hepsini. Bir daha asla onu 2 dk bile olsa yalnız bırakmayacağım. Ama şimdi çok korkuyorum ne yapacağım?:53:

Doğru söylemiş kaç aylıkı bilmiyorum ama dalgınlık,uykuya eğilim vs gözlemleyin bakalım başı çarptıysa bu olabilir.Kardeşimde olmuşdu 4 yaşındayken dinlenme tavsiye etmişlerdi.

Canım kafasına darbe almamışsa bir sorun yok baş üzeri düştüyse 3-4 saat uyutmamak lazım yada doktora görütmek lazım diye biliyorum. Hareketlerini gözlemlemeye devam et bakışlarında falan donukluk olursa bir doktora gidin. Ama çok hareketli demişsin zaten umarım korkulacak bişey yoktur.

Şimdilik uyku hali yok ama yine de her ihtimale karşın uyutmamaya çalışıyorum. Yerde oyunlar oynuyoruz. Top oynadık demin güle güle:) Şimdi de arabasıyla oynuyor..

Gözümün önünde düşseydi, nasıl düştüğünü görür, ona göre değerlendirirdim. Yanında değildim ya, ondan endişelendim çok:((

nasıl bir yataktı. parmaklık yok muydu?
park yatak mı yada?
ona göre bizde bırakmayalım.
temkin delisi olduk ya.
napalım göz bebeğimiz onlar.

anlatırken bile tüylerim diken diken oluyor benim bebeğim 5.5 aylıkken arabada oto koltuğundan zemine kafa üstü düştü.üstelik düştüğü mesafe epey fazlaydı.2snlik bir olaydı asla yapmayacağım bir şey ama o an nasıl olduysa yaptım bebeği oto kltuğuna bıraktım çantasını almak için bagaja yöneldim ve onu yerde buldum.üstelik zemin beton ve kafa üstü düştü.o ağlıyor ben ağlıyorum elim ayağım titredi yalnız değildim eşim arkadaşlarım vardı.ona birşey oldu diye bayılacaktım korkudan.hemen hastaneye gittik beyin cerrahı dahil tüm doktorlar ilgilendi.koruyan Allah koruyor en ufak bir çizik bile yoktu.gözlerine takibine baktılar hemen röntgen çekmek istemediler ne de olsa ışın ve zararlı.herşey normaldi çok şükür.doktor bize bebeği besleyin eğer beslenmeden sonra fışkırır tarzda kusarsa o zaman röntgen çekeceğiz dedi.öyle birşey de olmadı.ucuz atlattık anlayacağınız ama bana iyi bir ders oldu hep kendimi suçladım ne biçim bir anneyim bir bebeğe sahip çıkamadım diye :5: ama olacağı varsa ne kadar dikkat etsen de oluyor.Allah korusun kuzucuklarımızı.
kısaca o zamandan öğrendiğim tecrübe.eğer düştükten sonra kısık kısık tiz sesle ağlama eller ayaklarda uyuşukluk gözde takip etmememe ve fışkırır tarzda kusma varsa o zaman tehlikeli.her duruma karşı yine de doktorla iletişime geçilmesi kanısındayım.
ayrıca doktor bize bu dönemde bebeklerin kafatasındaki kemikler henüz kaynama aşamasında olduğu için esnektirler ve darbelere karşı daha koruyucu oluyorlar demişti.

size de çok geçmiş olsun.

Canım arkadaşlara katılıyorum.Söyledikleri belirtiler yoksa bir şey olmaz.Benim kızım inanılmaz ama 20 günlükken yatırdığım koltuktan düştü hem de koltuğun ucunda bile değilken.çok korkmuştum ama allah şükürler olsun birşeycikler olmaı.kabus gibi bir andı kırkı bile çıkmamıştı daha.Allah tüm bebişleri korusun.

cnm çok geçmiş olsun ..telaşlanma okadar allah kourusun bişi olsa belli eder hemen.neşeside yerindeyse sprun yok.o çoktan unuttu bile :))) benim oğlumda 2 kez düştü birinde kucağımdaydı son anda tuttum hızını kestim allahtan ama yinede düştü ve çok ağladı o gece hiç uyumöadım vicdan azabından..diğerindede yüksek yataktan kafa düştü hemde parke zemine..ölüodum korkudan o akşam ama şükürki bişi olmadı ...allah korusun tüm bebekleri..

Benimde oglum 4.5 aylikken alt degistirme yerinden parkeye yuzustu dusmustu. Korkudan olecegimi sanmistim. Cok sukur birsey olmadi ama cok yuksek oldugu icin hemen acile gitmistim. Cok gecmis olsun.

Çok geçmiş olsun, şimdi nasıl kuzumuz? Doktora gitme ihtiyacı duydunuz mu?

anlatırken bile tüylerim diken diken oluyor benim bebeğim 5.5 aylıkken arabada oto koltuğundan zemine kafa üstü düştü.üstelik düştüğü mesafe epey fazlaydı.2snlik bir olaydı asla yapmayacağım bir şey ama o an nasıl olduysa yaptım bebeği oto kltuğuna bıraktım çantasını almak için bagaja yöneldim ve onu yerde buldum.üstelik zemin beton ve kafa üstü düştü.o ağlıyor ben ağlıyorum elim ayağım titredi yalnız değildim eşim arkadaşlarım vardı.ona birşey oldu diye bayılacaktım korkudan.hemen hastaneye gittik beyin cerrahı dahil tüm doktorlar ilgilendi.koruyan Allah koruyor en ufak bir çizik bile yoktu.gözlerine takibine baktılar hemen röntgen çekmek istemediler ne de olsa ışın ve zararlı.herşey normaldi çok şükür.doktor bize bebeği besleyin eğer beslenmeden sonra fışkırır tarzda kusarsa o zaman röntgen çekeceğiz dedi.öyle birşey de olmadı.ucuz atlattık anlayacağınız ama bana iyi bir ders oldu hep kendimi suçladım ne biçim bir anneyim bir bebeğe sahip çıkamadım diye :5: ama olacağı varsa ne kadar dikkat etsen de oluyor.Allah korusun kuzucuklarımızı.
kısaca o zamandan öğrendiğim tecrübe.eğer düştükten sonra kısık kısık tiz sesle ağlama eller ayaklarda uyuşukluk gözde takip etmememe ve fışkırır tarzda kusma varsa o zaman tehlikeli.her duruma karşı yine de doktorla iletişime geçilmesi kanısındayım.
ayrıca doktor bize bu dönemde bebeklerin kafatasındaki kemikler henüz kaynama aşamasında olduğu için esnektirler ve darbelere karşı daha koruyucu oluyorlar demişti.

size de çok geçmiş olsun.

Teşekkürler.
Size de büyük geçmiş olsun

Back