Bebeğim kakasını yemiş!!!

Bir şey olacağını sanmıyorum dr a sorun içiniz rahat etsin.altını açıp kakasını temizlemeden niye açık bıraktınız ki

Bezini açmamıştım. altını açtım bezi duruyordu. ama kakası sağ yan tarafından bezinin dışına taşmış. onu görmemiştim.

Bezini açmamıştım. altını açtım bezi duruyordu. ama kakası sağ yan tarafından bezinin dışına taşmış. onu görmemiştim.

Sanki çırpınmaya başlamış eline bulaşmış ordan da ağzına surmus gibi geldi :) yine siz doktora sorun içinizde soru kalmasin

Sürekli eli ağzında.. eldiven takıyorum ellerine sürekli. ama bazen eldivenleri çıkıyor. kendini tırmalıyor..

Kaka olayı için değil yorumum ama; artık 3 aylık olmuş eldiven takmayın, çünkü incelemeye dokunmaya keşfetmeye başlıyor, hissetsin dokuları , kendi tenini, sizlerin tenini. tırnaklarını düzenli kesin, uyanıkken kesemiyorsan, uyurken kes. eğerki tırmalarsa kendi sütünüzden sürün hemen şifa eder.

hepatit olmaz, parazit de olmaz, anne sütüyle beslenen bebekte, kendi dışkısı sonuçta kendi hasta olmadıkça olmaz.

belki bu ara ishali ya da kusması olabilir, ağzının dışını elini sabunla yıkayın ama sabun yutmasın dikkat edin, doktorluk bir şey yok.

ateşlenirse, genel halinde halsizlik vs ishal kusma gibi şeyler olursa doktora götürün 2-3 gün takipte olun.

Bebeğiniz hali hazırda hasta falan değilse bir şey olacağını sanmıyorum.

Yeğenim de 1 yaşındayken bezini açıp epey miktarda kakasını yemişti. Hatta ishal olduğu bir zamanda bezini değiştirirken tazyikle yaptığı kakası ağzıma yüzüme bulaşmış, ben de bir miktar yemiş sayıldım sayesinde doğal olarak. Ikimize de bir şey olmadı. Hayattayız. :KK70:

Arkadaşların dediği gibi bundan sonra bez değişiminden önce malzemeleri hazır edersiniz problem olmaz.

Malzemeler hazırdı zaten. bir sepette hazır duruyorlar. alt değiştireceğim zaman sepeti hemen yanıma alıyorum. çok pratik oluyor. ama doldurup taşırdığında her tarafı kaka olduğunda banyoda suyu ayarlayayıp yıkıyorum poposunu. suyu ayarlamaya gittiğimde olmuş bu olay.. neyse olan oldu... daha dikkatli olurum bundan sonra..

Bebeğim daha 3 aylık. Geçen gün altını degiştirirken banyoda sıcak su hazırlamak için bi ara odadan çıktım. Geri döndüğümde ağzının kenarı kakalıydı. Eliyle kakasına dokunup ağzına götürmüş. Böyle birşey başına gelen oldu mu? Bebeğime birşey olur mu? çok korkuyorum. kendimi çok suçlu hissediyorum
Banyo yaptiracakken temizlemiyormusun altini bezini açıp da gitmek neyin nesi ? Bencede kendini suçlu hissetmelisin:skandal:

Herhalde bebeğin kaka yaptığında sadece ıslak mendille silip poposunu kapatıyordun.. ben öyle yapamıyorum.. poposunu ılık su ile de yıkıyorum..

Hahahha benim kardeşim lazımlığa yaptıktan sonra dönmüş bir güzel ooohhh afiyetle :KK72:bunu gören annem tabiii:KK57:

Hemen yıkamış sonra yoğurt vermiş tabi size olmaz o siz süt verin bolbol:kusmuk:bişe olmaz inşallah siz yine takipte kalın da bir süre..

Bir de kakasını kendiliğinden yiyen bebekler cok zeki olur derler:cool:ilerde yüksek mimar falan olursa kakamı yemişim diye anlatır ortamlarda:KK70:

Benim tanidigimin basina geldi hicbisey olmadi. Seninkininde olmaz Tatlim korkma ama icine sinmiyorsa doktorunu ara bi sor

Bebeğim daha 3 aylık. Geçen gün altını degiştirirken banyoda sıcak su hazırlamak için bi ara odadan çıktım. Geri döndüğümde ağzının kenarı kakalıydı. Eliyle kakasına dokunup ağzına götürmüş. Böyle birşey başına gelen oldu mu? Bebeğime birşey olur mu? çok korkuyorum. kendimi çok suçlu hissediyorum
akıllı olcak :)

Yeme degil de eline bulaşmış o da elini ağzına götürmüş anadigim kadarıyla. Belki ağzına bile girmemistir bir sorun olacağını sanmıyorum ama en azından içini rahatlatmak icin doktorunuzu bi arayıp bilgi alsan iyi olur sanırım.

doktora goturmelısınız
haberlerde gormustum bebek altı temızlenen peceteyı agzına goturmus yemıs
kakasındakı bakterıler tum vucudunu sarmıs
cok kotuydu sonucu hıc yazmayayım

allah korusun

X