• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğim kabız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

arda_efe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2010
43
2
36
İstanbul
arkadaslar bebegım 4.5 aylık ve ek gıdaya doktor tavsıyesı ıle ek gıdaya başladık ama bebegım 3 gundur kakasını yapamıyor bu konuda tecrubesı olan anneler yardımcı olabılırmı?

ek gıdaya hazır olmadığı için ve ağır geldiği için kabızdır.gerçi doktorunuzun tavsiyesiyle başlamışsınız ama bu konuda doktorlar hep ayrı fikirde örneğin benim doktorum 6 aydan önce kesinlikle başlatmıyor ek gıdaya.neyse kabızlık için hergün 1 çay kaşığı saf zeytinyağı verin.özellikle sabah aç karnına ilk ne veriyorsanız örneğin süt veriyorsanız içine katıp verinki aç karnına daha etkili.evde sıktığınız meyve suları iyi gelir (üzüm armut gibi) kayısı da iyi fakat mevsimi değil yalnız kuru kayısıyı haşlayıp haşladığınız suyuyla püre yapıp verebilirsiniz. bir de ek gıdaya da geçtiğine göre bol bol su verin.umarım biran önce geçer.

benim bebeğimde 5.5 aylık muz püresini geçen gün ilk defa denedik, ve kabız oldu:95:
baktım çıkartamıyo zeytin yağı verdim 1 çaykaşığı bugun sabah yaptı sonunda.
hemde kaç kez peşpeşe yaptı kuzum sende bi dene canım:nazar:

en iyi ve sonuç veren şey zeytin yağı..ben kabız olduğunda sabah akşam 1 çay kaşığı veriyordum hemen etki ediyordu..muzuda sütle yada zeytinyağıyla veriyorum püre yaparak..tek başına kabız yapıyor oda

Son düzenleme:
arkadaslar bebegım 4.5 aylık ve ek gıdaya doktor tavsıyesı ıle ek gıdaya başladık ama bebegım 3 gundur kakasını yapamıyor bu konuda tecrubesı olan anneler yardımcı olabılırmı?

bende oğlumda o dönemlerde kabızlığıyla çok uğraştım.bebeğine saf zeytinyağınında faydası olmazsa,eczanede bunun için fitil satılıyor.2.fitilden sonra etkisi gösteriyor,deneyebilirsin istersen.geçmiş olsun....

bende oğlumda o dönemlerde kabızlığıyla çok uğraştım.bebeğine saf zeytinyağınında faydası olmazsa,eczanede bunun için fitil satılıyor.2.fitilden sonra etkisi gösteriyor,deneyebilirsin istersen.geçmiş olsun....

fitil en son çare olmalı çünkü alışkanlık yapıyor bu sefer hep fitille yapmaya başlıyor.

Benimkide bugün ıkındı ıkındı, sinir oldu çocuk. Ter içinde kaldı ve zor yaptı kakasını. Ben de zeytinyağını deneyeyim bari:61:

zeytınyagıda ıcırdık zeytınyaglı cubukta yaptık annestol de surduk karnına masajda yaptık sıcak suyada oturtuk 3 gunden once kakasını yapmıyo poposuda hep catlak oldu bı yardım edın bacılar bu bebege ne yapmalı defne bebek ellı (50) gunluk elma suyu versemmı ne dersınız veya muskak cevızı versek mı cevap beklıyorum arkadaslar

zeytınyagıda ıcırdık zeytınyaglı cubukta yaptık annestol de surduk karnına masajda yaptık sıcak suyada oturtuk 3 gunden once kakasını yapmıyo poposuda hep catlak oldu bı yardım edın bacılar bu bebege ne yapmalı defne bebek ellı (50) gunluk elma suyu versemmı ne dersınız veya muskak cevızı versek mı cevap beklıyorum arkadaslar

benimde denemediğim bişey kalmamıştı kabızlıktan dolayı,sana bikaç tavsiyem;
saf zeytinyağı yada badem yağı içir biraz,birde fitil var bunun için.eczaneden temin edebilirsin ama bunu sık kullanma çünkü alışkanlık yapar fitilde, bi iki kez kullan yapsın rahatlasın daha sonra zeytinyağına devam...
anne sütüylemi besleniyor?bizim birazda mamadan olmuştu kabız.mamamızı değiştirmiştik.

birde karnına saat yönünde masaj yap daha sonra yukarıdan aşağıya doğru masaj yap bağırsaklarını harekete geçiriyor bu masaj.
ben bunların faydasını gördüm umarım sanada yardımcı olabilmişimdir....geçmişolsun.:85:

zeytınyagı..bır cay kasıgı ıcırılebılır.ha bır de afedersınız bebegın k.cına zeytınyaglı pamukla bıraz bastırın.ıyı gelıyor.kardesımden bılıyorum.

Back