• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim kabız oldu:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Sincet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2010
8
0
36
İstanbul
Merhabalar,

Bebeğim 1 aylık ve sütüm çok az geldiğinden mama takviyesi yapıyorum. İlk günler problemsiz gidiyordu ancak 2 gündür 1 kere kaka yaptı bebişim. Ciddi bir problem midir? aynı durumu yaşayanlar lütfen bana bilgi versin.

Ayrıca emziremediğim için de çok vicdan azabı çekiyorum. Ama göğüs uçlarım ne yaptıysam iyileşmedi ve tabi sağdığımdan dolayı da sütüm azaldı. Lütfen aynı durumu yaşayanlar yorum yapsın..

canım geçmiş olsun vicdan azabı çekme bu senin suçun değil bende oğlumu 4 ay emzirebildim almayınca almıyolar seninde sağlığın önemli hem beden hem ruh bu kadar üzülme tabi emzirmeyide iyileşince ihmal etme .bebişine mama kabız yapması normal çünkü mamaya yeni alışıyo birde iki gün önce yapmış aslında kabızda sayılmaz .45 gün yapmaması lazım kabız denebilmek için.birde milupanın iyi geceler çayını içirmeni tafsiye ederim .o zaman bebişin hem midesi rahat edicek hemde bağırsakları çalışcak kendiside çok rahatlıyacaktır.benim oğluma kakası yapamadığı zamanlar içirdiğimde hemen yapıyo .çayı içirince .sende bir dene istersen .

Kızım 2 aylık 1 aydır kilo alamadığı için mama takviyesi yapıyorum.. Sütümde yetersiz.. Ayrıca biberona alıştığı için 10 günde bıraktı emmeyi.. Vazgeçmedim ve silikon başlıkla emziriyorum 15 gündür.. Ama sütüm az işte ağırlıklı mama veriyorum. Son 1 haftaya kadar kabızlıkla ilgili problemimiz yoktu ama bu hafta bizdede başladı. Günde 1 kez yapıyordu ve kaka yapmaya yakın zamana kadar mama da versem meme de versem kusuyor. Kakasını yapınca normale dönüyor ama uykuları çok kötü oldu. Mesela bugün hiç kaka yapmadı ve ne yediyse yarım saat sonrası çıkarmaya başlıyor. Zinco kullanıyorum arada.. Ne zaman kullansam 2-3 saat sonra kakasını yapıyordu ama bugün yapmadı.. Mama takviyeli bebeklerde 4-5 gün yapmaması normalmiş ama yapamadığı zaman çok uykusuz kalıyor kızım.. Kaka yapabilmesi için tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim..

benim kızımda ilk 2 ay kaka problemi yasamıstı. kakası cıvıktı ama sanırım yapmaya korkuyordu. doktor 4 güne kadar problem yok demişti. bebek hemşiremiz derecenin demir ucuna zeytinyagı sürerek popo ucunu uyardı hemen fıskırttı kakayı. bir kaç kez öyle yaptırdım ama kıyamadığım için sonra poposunu biraz zeytinyagıyla ovarak bezini bağlıyordum. sonra kakasını yapıyordu kendiliğinden .. derken alıştı.. şimdi ise her bezi kakalı küçük hanımın :)

bizdede ayni sorunvardı kullandığım mama yapmışdeğiştirip milupa comformil kulladk valla mucize gibi geldi bizeçok rahatladık

canım gecmıs olsun benım oglumda kabız oldu ama maadan oluyorr.her mamasında ıcıne bır ıkı damla zeytınyagı damlatıyorum ..suan duzeldıı.ama ilk yaptıgım şeyy cok rahatsız olmutu kremşanti çırptım vee agzına sadece bır çay kasıgı verdım hemen yaptı tavsıye ederım fazla degıl 1 cay kasıgı ..umarım duzelır gecmıs olsun

canım gecmıs olsun benım oglumda kabız oldu ama maadan oluyorr.her mamasında ıcıne bır ıkı damla zeytınyagı damlatıyorum ..suan duzeldıı.ama ilk yaptıgım şeyy cok rahatsız olmutu kremşanti çırptım vee agzına sadece bır çay kasıgı verdım hemen yaptı tavsıye ederım fazla degıl 1 cay kasıgı ..umarım duzelır gecmıs olsun

bebeğe kremşanti verilir mi aman sakın ha akannehir bunu tavsiye etmeyin bir de.

burda önemli olan bir şey olup olmaması değildir.Allah aşkına bebekler için o kadar özenip araştırmalar yapıyorsunuz nasıl besliyelim diye sonra 1 kaşık krem şanti verin deniliyor.içindekileri bir okuyun ona göre içiniz rahat ederse verin o kadar küçük bebeğe.doktorunuza danışın bakalım 1 kaşık veriyorum birşey olmaz dimi kabızlığı için.bakalım ne cevap veriyor.ben böyle bir soruyu soramam o da ayrı bir konu. verecekseniz 1 çay kaşığı zeytinyağı verin.en azından doğal.

tabi ki araçtıracağız ne yedirelim diye... çünkü her öğün krem şanti ile beslemiyoruz çocuğumuzu... ama insan bazen o kadar çaresiz kalıyor ki, sölenen herşeyi denicek duruma duruma geliyosun... benim oğlum kabızlıktan ne ilaçlar kullandı, hangi yöntemler denendi, anlatsam sığmaz buraya.. 2 gün geçiodu sora devam... tavana gözünü dikiodu yavrum, ağlaya ağlaya morara morara yapıodu kakasını... hangi anne dayanır bunu görmeye..bende 3,4 kişiden duydum verdim kremşantiyi.. kimseyede sormadım... bebeğim 2 kaşık şanti ile iyileşti... bi ay çektiği eziyeti bi o bilir, bi ben...iyiki de vermişim...yavrumun bi ay morara morara ağladığına değmezmiş ya...

yani ben anlamıyorum, sanki dünyanın en büyük hatası gibi lanse ediliyo... hiç bir anne keyfi yere şunu vereyim bakalım benim çocuğum napacak, sevecek mi diye, bu tür şeyleri vermez... emin olun vermez... ama gözünün öününde çocuğu acı çektiği zaman, gözü de hiçbişey görmez... benim oğlum üşütmüştü bi kere... öksürüyodu sürekli.. ama öle böle deil.. uyutmuodu öksürük.. dediğiniz gibi doktora danıştık... antibiyotik verdi kullandık, şurup verdi kullandık ama geçmiodu öksürüğü.. kayınvalidem 73 yaşında... ba çay kaşığı bala, toz çemen karıştırdı verdi.. günde 2 kere ver dedi... 2 günde öksürükten eser kalmadı... bazen de hani büyükler, eski toprak iyi bilir deniyo ya gerçekten doğru... hangi doktor bunu onaylar.. hiçbiri... ama bazen hani kocakarı ilaçları deniyo ya,onlar hepsinden daha tesirli oluyo..

sizin o dediğiniz kocakarı ilaçları doğaldı kremşanti gibi yapay değil.yalnız 2 kaşık kremşantiyle geçti kabızlığı demişsiniz o bir anlık çözümdür yine kabız olunca yine mi kremşanti?yani tek çözümü bu mudur? biz zaten hep yapay besinlerle besleniyoruz bari onlar bu küçük yaşta tanışmasınlar onlarla.tabiki insan dayanamaz o yavrunun ağlamasına kıyamam ona ama emin olun vardır bir tedavisi.benim bebişim de kabız olunca 1 çay kaşığı zeytinyağı verdim mi yapıyor.belki sizinkine yaramaz ama mutlaka ona da kremşanti dışında fayda edecek şeyler vardır.ne kadarlık bilmiyorum ama ek gıdaya geçtiyse ona göre düzenlenir menüsü.amacım sizin anneliğinizi yargılamak değil ve olamaz da zaten ama lütfen kremşanti verebileceğimiz en son şey olsun bebişlerimize.sizin bebişinize de geçmiş olsun.

Merhabalar,

Bebeğim 1 aylık ve sütüm çok az geldiğinden mama takviyesi yapıyorum. İlk günler problemsiz gidiyordu ancak 2 gündür 1 kere kaka yaptı bebişim. Ciddi bir problem midir? aynı durumu yaşayanlar lütfen bana bilgi versin.

Ayrıca emziremediğim için de çok vicdan azabı çekiyorum. Ama göğüs uçlarım ne yaptıysam iyileşmedi ve tabi sağdığımdan dolayı da sütüm azaldı. Lütfen aynı durumu yaşayanlar yorum yapsın..

canım benim sütüm gelmedi göğsümün ucu yarıldı nerdeyse kopacak ben buna rağmen inatla emzirdim boşda olsa emzirdi...humana still tea kullandım sütü arttırdı ve pompa ile süt akışını hızlandırdım göğsüm için medela purelan ve e vitamini kullandım sonuç mu deli gibi gelen sütttt.....idareten de milupa conformil kullan daha rahat kaka yapar...

bebeğe kremşanti verilir mi aman sakın ha akannehir bunu tavsiye etmeyin bir de.

yaa hayret bişeyyy zehir vermiyoruzyaa cocugaa alat tarafıı 1 çay kaşıgı krem santıı bebgı rahatlasın dıoyee devamlı bir süreçte degıl..tavsiyede bulundugum ıcın suçlamıssınız..çok ayıp yanii

yaa hayret bişeyyy zehir vermiyoruzyaa cocugaa alat tarafıı 1 çay kaşıgı krem santıı bebgı rahatlasın dıoyee devamlı bir süreçte degıl..tavsiyede bulundugum ıcın suçlamıssınız..çok ayıp yanii

Arkadaşım sen vermeye devam et o zaman.yanlış bir tavsiyede bulunduğun için yazdım ama anlayana.ayrıca ayıp yani ne demek fikrimizi yazamayacakmıyız.

benim kızım5.ayına girdi 3gün önce 4. aşısını oldu ve hala kakasını yapmadı acaba aşıdan mı? fitilde atmıştım ilk gün ateşi çıkmamamısı için acaba ondan mı anlamadım hergün düzenli yapıyodu

Arkadaşım sen vermeye devam et o zaman.yanlış bir tavsiyede bulunduğun için yazdım ama anlayana.ayrıca ayıp yani ne demek fikrimizi yazamayacakmıyız.[

sen fikrini yazdıysan bızde fıkrımızı yazdık..ben ogluma vermeye devam edıcem evet ama gerek duyuldukcaa senın gıbı bende oglumu dusunuyorum ne yıyıp ıcmesını sendne cok bılıyorum.ama yeri gelır insanlar öle bır sıkısırkı son caredır bazı seylerr. gun gelır devran doner aklının bır kosesınde bulunsun belkıı sende son care olsrak evladına bır cay kasıgı kremsantı verırsın vee benı anarsınn..bundan sonraas senınle polımıge gırmıcem ..abarttıgının sende farkındasın ..hadı eyvallah

benim kızım5.ayına girdi 3gün önce 4. aşısını oldu ve hala kakasını yapmadı acaba aşıdan mı? fitilde atmıştım ilk gün ateşi çıkmamamısı için acaba ondan mı anlamadım hergün düzenli yapıyodu

canım benım kızımda 5 .ayına girdi bi hafta kakasına yapmadığı oldu bazen 4 .5 günde bir yapıyodu ama yavaş yavaş düzeldi şimdi bu aylarda normalmış zaten .fazla takıntı yapma bence

Back