Çocuk Hastalıkları Bebegim kabiz ne yapmaliyim yardim lutfen!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

KumraL_KrakeR

Kalbin Temizse Hikayen Mutlu Biter 💕
Kayıtlı Üye
17 Mart 2013
5.095
14.270
248
36
Bebegim dunden beri top top kaka yapiyor cok ikiniyor surekli agliyor ilk aklima zeytinyagi vermek geldi ama pek ise yaramadi gibi ne yapmaliyim tecrubeli annelerden yardim istiyorum

Bebegim dunden beri top top kaka yapiyor cok ikiniyor surekli agliyor ilk aklima zeytinyagi vermek geldi ama pek ise yaramadi gibi ne yapmaliyim tecrubeli annelerden yardim istiyorum

geçmiş olsun, bizde kabızlık sorununu çok çektik oğlumda halada ara ara çekerim öyleki makttan sırınga ucuyla içeriye zeytin yağı bile zerk ettim o derece yani

ama ben size yediği şeyleri bol yağlı yapmanızı öneririm zeytin yağı katın mesela mamasına sanırım 6 aylık ek gıdalara yeni geçtiyseniz bu bağırsak düzenini değiştirmiş olabilir bu doğal, mamalarını zeytin yağı ile yapın mesela
birde makatına zeytin yağı sürün bol bol örneğin her altını açtığınızda sürün ve bacaklarını ayrobik yaptırır gibi hareket ettirin bu bağırsaklarının çalışmasını artırır
ama anlık çözüm arıyorsanız kabızlık için fitil var çok zor durumdaysanız ondan yapmanızı öneririm doktorunuza sorduğunuzda zaten önerecektir.

arkadaşım benim kızım da yaşadı bu sorunu ben kuru erik ve kayısıyı kaynatıp suyunu içirip tanelerini yediriyorum aralıksız 1-2 gün armut işe yarıyor bir dene derim

Aslinda genelde sivi gidalar veriyorum mamasinida gunde 1 kere veriyorum beni emiyo genelde simdi zeytinyagini poposuna surucem insallah ise yarar fitilde vermk istemiyom poposu kipkirmizi sanki cani yanar gibi geliyo bide bugun 2. Gun ne zamn doktora gitmeliyim?

2 dilim armutu cam rendede rendeleyip püre yap ve bebeğine yedir takviminden gördüğüm kadarıyla 6 aylık bebeğin rahatlıkla yiyebilir tahminimce sever bebekler çok seviyorlar armut püresini işe yarayacağından eminim. kızım da kabızdı bildiğin taş gibi keçi pisliği şeklinde kaka yapıyordu armut püresini verdim ertesi gün kakasını normal yoğunluğunda ve yumuşak şekilde yaptı.

ben oğlumun 11 gün kaka yapmadığını bilirim ama benim oğlum onda 3-4 aylıktı ve bu halinden hiçde sorunu yoktu yani kaka yapamamasından dolayı ağlamazdı hiç, kabızlıktan 3 kez doktora götürdüm o dönemde sanırım, doktor 3.de şakayla karışık yinemi sen dedi bana yeter artık çocuğun kakasıyla uğraşma dediydi :)) o böyle mutlu ağlıyomu yok sıkınıyomu yok ne istiyosun çocuğun kıçından dediydi, sonra bir batın filmi (karın filmi) çektirelim bari sende rahatla bende dedi ve çekildik bağırsaklarda kaka görünmüyordu

ama anladığım kadarıyla senin oğlun bu durumdan dolayı ağlıyo bence doktora götürebilirsin yani ben olsam götürürdüm en azından dupalak diye bir şurup var bağırsak düzenleyici onu vermişti yeğenime ama bize vermedi doktorumuz mesela,

fitil yapmanı öneririm ama canım fitilin içindeki madde gliserin zaten gliserin dondurulmuş vaziyette duruyor makata girdiğinde ise orda eriyip kakayı yumuşatıyor yani kötü bir yanı yok aslında, başka çaren yoksa yapacaksın canım öyle ağlamasına dayanmak zor çünkü

Sagol arkadasim esimden istedim aksam yapip yediricem ewde kalmamis

şimdilik kabızını gidermek icin armut suyu yada puresi,şeftali kayısı erik puresi(mevsimi degil o yuzden hipp kavanozlarını tavsiye ederim) vermelisin.bundan sonra da gunluk menunuzden bu saydıklarımdan birini eksik etmemelisin-her gun duzenli bir cay bardagı kadar verebilirsin.Corbalarını yaparken hep zeytinyaglı yap.Dedigim sekilde devam edersen bir daha kabız olmaz diye dusunuyorum,bir arkadaşım kan damlalarının kabız yapabildigini soylemişti hangi kan damlasını kullanıyorsun-ben kızlarımda ferrum kullandım sorun yaşamadım ama ferro sanolda sanırım kabız sorunu olanlar olmuş,gerekirse damlayı degiştir.Sık kaka yapmaması kabız oldugunu gostermez ama kuru kuru ve top top yapıyorsa kabızdır ve birkac gun daha devam ederse doktora danışmanda fayda var,bagırsaklarında catlak oluşmadan onlem alınsın,gecmiş olsun.

Son düzenleme:

Ewet kabizligindan agliyor oturmuyor hic hep kucagimda durmak istiyor 3 aylikken benmkide kaka yapmayinca kabiz zannederdim hic bole top top kaka yapmamisti ilk defa oldu boyle evde sup. Gliserin kansuk diye bi fitilim var bumu sizin soylediginiz fitil

Ferrum kullaniyorum bende ama 2 aydir kullaniyoruz hic kabizlik sorunumuz olmamisti meyve purelerini hergun vermeye calisiyorum ama elmayi daha sık yiyor. Bide Corbasini az yagli yapiyordum ondanda olmus olabilir..Tesekkur ederim cewap werdigin icin

:)) kabızlıgınızın kabahatlisi bulundu,elma ve muz şiddetli kabız yapar canım kabızı gecene kadar verme bebegine,elma vereceksen de mutlaka armut,şeftali erik kayısı bunlardan biriyle karıştırp da ver,tek başına elma yada suyu verme.

evet aynen o ta kendisi, eğer yapacaksanır biraz büyük çünkü o yanlarından biraz yontup daha küçük hale getirip öyle yaparbilirisniz fitili

Aaaa vallahi elmanin kabiz yaptigini bilmiyordum iyiki soyledin gecene kadar wermiyim bari ahh yawrum benim yuzumden mi oldu kabizz

Bir de ben de fitil kullandım çok hem benimki 3 aylık falandı.Yarım fitil koyuyordum,zeytinyağına batırıp koyuyordum.Şimdilik 2 gün olmuş bana doktor 72 saat sonra yapmassa demişti ama ben baktım çocuk çok ağlıyor zorlanıyor uyuyamıyor koydum valla.Sen rahatsız olup olmadığını anlarsın ama çnce dediklerimizi bir dene derim

Zeytinyagi surmem ise yaradi biraz rahatlatti bezini katida olsa doldurmus rahatladim bende:) aksamda armut ve kayisiyi vericem fitilsiz atlaticak gibi gorunuyo tavsiyeleriniz icin tesekkurler kizlar:)

benim oğlumda da aynı sorun var 3 aydır.Doktor mamalarına yulaf unu kat,çok su içir,kuru kayısı püresi yedir,hakiki zeytinyağı içir(1 tatlı kaşığı) dedi bize en son.Hepsini yapıyorum biraz değişti eskiye nazaran.Yulaf unu iyi geldi biraz.En son çare çocuk cerrahisine götürebilirsin.Bu arada fitil çok önerilmiyor çünkü ileride hemeroide sebep oluyor.

Kesinlikle balkabagi diyorum her yas icin cok etkili deneyin kabustan kurtulun:)Cocugunuz yemek istemezse haslarken bir tatli kasigi seker ekleyin.Blendirdan gecirin ve uzerini findik fistik bal ile susleyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…