Bebeğim İki Gündür Kakasını Yapamıyor;Sürekli Ağlıyor

s_elale

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
188
1
96
Amasya
İki buçuk aylık kızım iki gündür hiç kaka yapmadı.Sanırım sanıdan sürekli ağlıyor.Ne yapabilirim ;lütfen yardım....

canım geçmiş olsun arkadaşın dediği gibi fitilllerden kullana bilirsin zeytinyağı içirebilirsin 1 çy kaşıo oda söktürüo birde duphalac die kabızlığı geçirici şurup var doktoruna sorup kullana bilirsin tatlım

benimde kızım 2 buçuk aylık dün dr daydım bu sebebden 4. günden sonrası fitil kullanabilirsin dedi tam 4. gündü eve geldik fitil kullanmadan yaptı anne sütümü alıo

yiğenimde oluyordu ara sıra. doktorun önerisiyle. derecenin ince uc kısmınının cok az bir bölümünü o bölgeye fitil gibi sokuyorsunuz. 3-4 sefer ileri geri yapıyorsunuz. sonuç yüzüme kadar fışkırtmıştı. ilk başta cok tuhafımıza gitti. ablam yapmak istemedi ama ben yapmıştım.

Emziriyorum kızımı;iki günde bir belki sütüm yetmezse mama veriyorum.Gaz çıkarıyor arada.Ama çok sancısı var.

Zeytinyağı işe yaramadı.Bahsedilen şurupdan; doktora gitmeden verebilirmiyim.Fitil veremem,beceremem gibi geliyor.

Zeytinyağı işe yaramadı.Bahsedilen şurupdan; doktora gitmeden verebilirmiyim.Fitil veremem,beceremem gibi geliyor.
canım ufak olduğu için bişi deyemeceğim sen gene doktora yada aczaneye sor onlar daha iyi bilir ilacın tadıda zaten şekerli zeytin yağı gibi :)

hayatım, gerçekten endişine anlıyorumda şu dr a bile danışılmadan fitil, zeytinyağı önerenlere bayılıyorum... aradasırada hazır mama verdiğini yazmışsın... hazırmamaların hazmı sütten daha zordur... bebeğin henüz minnacıcık... lütfen dr a danışmadan fitil kullanmayın... oğlumun bebeklik döneminde bu tarz şikayetle drumuzla konuşmuştuk... '' 7 gün '' demişti..... yani 7 günden sonra dr tarafından müdahale ediliyor... akışına bırak ve takip et bakalım be olacak? sevgilerle...........

ek gıdaya ilk geçtiğimizde ve tabii demir damlası yüzünden biz de yasadık aynı sorunları bi iki gün
sonra sağolsun Ayşe Öner'den ogrendiğim gaz masajı geldi aklıma
onu uyguladım huzursuzlugunu her hissettiğimde, kolayca yapiyor artık minik kelebişim

geçmiş olsun canım.bir sorun yoksa zeytinyağı her zaman iyi geliyor.poposuna sür.ben kulaç çöpüne batırıp çok az tabiki dikkatli ve incitmeden sürmüştüm işe yaramıştı.bebeyağıyla karına masaj yapabilirsin.bir de adaçayını kaynatıp bir iki çay kaşığı ağzına akıt.bağırsaklarını yumuşatıyor.hem gazı varsa onu da alır.mama da veriyorsan su vermeyi ihmal etme.daha iki gün yapmamışken hemen fitil yoluna gitme bence.daha çok küçük.dr.lar genelde 6-7 gün sonunda veriyorlar fitili.tekrardan geçmiş olsun.

Bu akşamüstü gliserinli fitili ikiye bölüp verdim kızıma.Hemen etkisini gösterdi.Dayanamadım artık kıvranmalarına.Aile hekimimiz de 3-4 gün normal dedi,ama 10 dakika uyuyor;sonra sancıyla uyanıyor kızım;emerken de zorlanıyor.Fitili verirken de zorlandım; kıyamadım kuzuma.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim...

Kızlar;bebeğime ilkinde fitil verdikten sonra ;üç haftadır 4-5 günde bir zeytinyağlı çubukla kaka yaptırıyorum.Aile hekimi normal diyr;hastaneye de götürmedim.Bu ne kadar daha sürer;başına gelen var mı diye soruyorum.Çocuğumun küçücük karnında o kadar gün bekletmek doğru mu?Kakasını hiçmi kendi yapamayacak?

benim oğlumda bu şekilde. 4-5 günde bir ancak yapıyo. doktora götürdüm tabi hemen poposunda çatlak olduğunu söyledi krem verdi her alt değiştirmede onu kullanıyoruz. orası ağrı yaptığı için kakasını tutuyor olabilir dedi dr. bence sizde doktora danışmadan fitil vermeyin. bir de doktor bana emzirmeden önce 3 çay kaşığı su vermemi ve sabah akşam egzersiz yaptırmamı söyledi. bacak hareketleri kol hareketleri ve yüzüstü yatırıp hareket etmesini sağlamak tabi yalnız bırakmamak şartıyla.

O kremin adını yazabilirmisn arzuayten;doktor popoda çatlak oluşmuş dedi,ama hiçbirşey vermedi,ilaç da keza.Kendisi yapmayı öğrenecekmiş.Sadece poposuna zeytinyağı sür,mamasına da bir çay kaşığı zeytinyağı koy dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…