• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim idrar yolu enf olmuş olabilir mi

senersler

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2022
139
28
18
30
Hanımlar mrb.
Size birşey danışmak istiyorum icijizde yaşayan vardir belki . Bebeğim Ağustos 1 de 4 ay olucak tam iki gündür az çiş yapıyor ama mama içiyor neden acaba . İdrar yolu enf. Oldu diyorum ama keyfide yerinde neden olur sizde bı bilginiz varmı yani bez normalde dolardı yapardı çiş ama yapmıyor

Hanımlar mrb.
Size birşey danışmak istiyorum icijizde yaşayan vardir belki . Bebeğim Ağustos 1 de 4 ay olucak tam iki gündür az çiş yapıyor ama mama içiyor neden acaba . İdrar yolu enf. Oldu diyorum ama keyfide yerinde neden olur sizde bı bilginiz varmı yani bez normalde dolardı yapardı çiş ama yapmıyor
Ayni sorun bende de var ben mama ve meme veriyordun 2.5 aydir sadece meme emiyor ve bez sayısı azaldı.yaz girdiğinden beri 1 bez bile dolu taşacak gibi olmuyor.ilk doktora götürdüm idrar temizdi.sonrasinda kokulu ve sarı idrar olunca yine götürdün enfeksiyondan şüphelendim ve enfeksiyon bakteri cikti kültürde.hatta protein cikti.antibiyotik kullandık.ikinci idrar da yine enfeksiyon cikti ama kültürde üreme olmadığı için antibiyotik vermedi.protein cikti ama.bir daha protein çıkarsa nefrolojiye yonlendiricem dedi.borkac gün sonra tekrar idrar verdim temiz cikti şükür.bu arada böbrek ultrasonu kan falan da verdik.temjz cikti şükür doktor hava cok sicak ter ile atıyordur dedi.ama hala az cis yapiyor cis rengi koyu biraz.doktor yoğunluk iyi dedi birsey arama altında dedi.birksc gundur de arada sarı akıntı geliyor daha öncede olmusti ama sormayı unutmuştum.pztesi farklı bir uzmana gidecegiz insallah bakalim.

Hanımlar mrb.
Terliyorlar ya, havalar sicak 🤓

Ayni sorun bende de var ben mama ve meme veriyordun 2.5 aydir sadece meme emiyor ve bez sayısı azaldı.yaz girdiğinden beri 1 bez bile dolu taşacak gibi olmuyor.ilk doktora götürdüm idrar temizdi.sonrasinda kokulu ve sarı idrar olunca yine götürdün enfeksiyondan şüphelendim ve enfeksiyon bakteri cikti kültürde.hatta protein cikti.antibiyotik kullandık.ikinci idrar da yine enfeksiyon cikti ama kültürde üreme olmadığı için antibiyotik vermedi.protein cikti ama.bir daha protein çıkarsa nefrolojiye yonlendiricem dedi.borkac gün sonra tekrar idrar verdim temiz cikti şükür.bu arada böbrek ultrasonu kan falan da verdik.temjz cikti şükür doktor hava cok sicak ter ile atıyordur dedi.ama hala az cis yapiyor cis rengi koyu biraz.doktor yoğunluk iyi dedi birsey arama altında dedi.birksc gundur de arada sarı akıntı geliyor daha öncede olmusti ama sormayı unutmuştum.pztesi farklı bir uzmana gidecegiz
Hanımlar mrb.
Bizde de idrar yolu enfeksiyonunda sarı ve kokulu cis vardi.baska birseyi yoktu şükür sadece cis yaparken bagirdigina şahit oldum 2 defa 5.5 aylığı biz

Hanımlar mrb.
4 aylık kaç cc kaç saatte bir alıyor?
Ve su veriyor musunuz?

Terliyorlar ya, havalar sicak 🤓
Benimki emiyor aslında ben de buraya yazacaktim aynısını arkadaş benden önce davrandı.emdigi için ne kadar sut aliyor bilmiyorum ama az emiyor çünkü mama meme gittiğimizde iyi kilo aliyordu simdi 400 gr almis az yani.su vermeye başladım 90 cc falan iciyor

Benimki emiyor aslında ben de buraya yazacaktim aynısını arkadaş benden önce davrandı.emdigi için ne kadar sut aliyor bilmiyorum ama az emiyor çünkü mama meme gittiğimizde iyi kilo aliyordu simdi 400 gr almis az yani.su vermeye başladım 90 cc falan iciyor
Mama almıyorsa su vermeyin.
Mamayla beraber evet su gerekiyor ama anne sütü
ile gerekmiyor.
Şöyle düşünün o 90 cc daha anne sütü alsa çok daha faydalı olacak.
400 gr fena değil, sınırda en azından.
Özellikle emzirirken arka yani son sütü almasını sağlayın, asıl yağlı besleyici kısım orası.
Bitirdiğiniz memenizden tekrar emzirmeye başlayıp, diğerine öyle geçin.
İdrarın azalması önemli bir detay, enfeksiyon olduğunu sanmıyorum ama büyüdüğü için daha fazla emmesi beslenmesi gerek.
Bir ay önceye göre artmalı bu sayı ya da süresi uzamalı.
Bunlara dikkat ederseniz sorun kalkar.
Az beslendiğinin bir işareti de bezde idrar kristalleşme turuncu ya da hafif pembe lekelerle görülür.
Bunlara dikkat ederseniz sıkıntı kalmayacağını düşünüyorum.

Mama almıyorsa su vermeyin.
Mamayla beraber evet su gerekiyor ama anne sütü
ile gerekmiyor.
Şöyle düşünün o 90 cc daha anne sütü alsa çok daha faydalı olacak.
400 gr fena değil, sınırda en azından.
Özellikle emzirirken arka yani son sütü almasını sağlayın, asıl yağlı besleyici kısım orası.
Bitirdiğiniz memenizden tekrar emzirmeye başlayıp, diğerine öyle geçin.
İdrarın azalması önemli bir detay, enfeksiyon olduğunu sanmıyorum ama büyüdüğü için daha fazla emmesi beslenmesi gerek.
Bir ay önceye göre artmalı bu sayı ya da süresi uzamalı.
Bunlara dikkat ederseniz sorun kalkar.
Az beslendiğinin bir işareti de bezde idrar kristalleşme turuncu ya da hafif pembe lekelerle görülür.
Bunlara dikkat ederseniz sıkıntı kalmayacağını düşünüyorum.
Evet kristallenme olmusti bumu doktora soyledim extra şu vermemi de söyledi.hava sicak emmek istemiyor bazen ağlayarak oyalayarak emziriyorum ve emzirme suresi çok azaldı hemen bırakıyor onceden uzun uzun emerdi.simdi az emiyor tamam büyüdüğü için isini hemen halleder hemen emer doyar diyeceksiniz ama öyle değil ben anlıyorum az emdigini kan yeni verdik şükür normal dedi doktor.sadece cani istemiyor sanırım.hava aşırı sıcak aşırı terliyor klima yi her zaman açamıyorum yatak odasinda ve hasta olur diye korkuyorum.mesela bu akşam 5 dk içinde yattigi yer yastık su olmustu.doktor ter ile atıyordur 42 derece hava dedi.oyle mi ki valla off

Evet kristallenme olmusti bumu doktora soyledim extra şu vermemi de söyledi.hava sicak emmek istemiyor bazen ağlayarak oyalayarak emziriyorum ve emzirme suresi çok azaldı hemen bırakıyor onceden uzun uzun emerdi.simdi az emiyor tamam büyüdüğü için isini hemen halleder hemen emer doyar diyeceksiniz ama öyle değil ben anlıyorum az emdigini kan yeni verdik şükür normal dedi doktor.sadece cani istemiyor sanırım.hava aşırı sıcak aşırı terliyor klima yi her zaman açamıyorum yatak odasinda ve hasta olur diye korkuyorum.mesela bu akşam 5 dk içinde yattigi yer yastık su olmustu.doktor ter ile atıyordur 42 derece hava dedi.oyle mi ki valla off
Anladım, kristal varsa beslenme sorunudur bu evet.
Sağıp vermeyi denediniz mi?
Şuan atak döneminde, beslenme reddi yaşıyor olabilirsiniz.
Memeyi reddediyor, biberonu alıyorsa o yoldan ilerleyin.
Onu da reddediyorsa kaşık vs denemeniz lazım.
Uyur halde genelde anlamazlar, tam dalarken emzirin.
Zor dönem hava sıcak terle atıyor ama ter için de ekstra emmesi lazım zaten.
Yani bezi az terle gitti diye önemsenmeyecek mesele değil bu.

Anladım, kristal varsa beslenme sorunudur bu evet.
Sağıp vermeyi denediniz mi?
Şuan atak döneminde, beslenme reddi yaşıyor olabilirsiniz.
Memeyi reddediyor, biberonu alıyorsa o yoldan ilerleyin.
Onu da reddediyorsa kaşık vs denemeniz lazım.
Uyur halde genelde anlamazlar, tam dalarken emzirin.
Zor dönem hava sıcak terle atıyor ama ter için de ekstra emmesi lazım zaten.
Yani bezi az terle gitti diye önemsenmeyecek mesele değil bu.
Başlarda mama meme şeklinde gidiyorduk biberon reddi oldu.mama degistirdim.yemedi ben de sütümü sagdim onu da biberonla içmeyince biberon kaynaklı olduğunu anladım.cis yapiyor şükür ama cok az yapiyor

Hanımlar mrb.
Sıvı tüketimi nasıl bebeğinizin

Başlarda mama meme şeklinde gidiyorduk biberon reddi oldu.mama degistirdim.yemedi ben de sütümü sagdim onu da biberonla içmeyince biberon kaynaklı olduğunu anladım.cis yapiyor şükür ama cok az yapiyor
Bu kez de sma nin mamasını aldim doktor pekmez koy dedi başta 30 cc icti sonra ağzına sürmedi.mecbur kati giday baslicam zaten neredeyse 6 aylik

Tam beslenme reddi döneminde, normaldir😂
El kadar canlılar, türlü türlü huyları var😂
Ama geçecek, bir iki haftaya düzelir.
Bu süreçte emmeyi bırakmaması için üstün çaba gerek.
İkinci bebeğim tam bu dönem emmeyi bıraktı, sabah emdi öğlen emziremedim ve geri de döndüremedik.
Sıkıntılı zamanlar yani.

Tam beslenme reddi döneminde, normaldir😂
El kadar canlılar, türlü türlü huyları var😂
Ama geçecek, bir iki haftaya düzelir.
Bu süreçte emmeyi bırakmaması için üstün çaba gerek.
İkinci bebeğim tam bu dönem emmeyi bıraktı, sabah emdi öğlen emziremedim ve geri de döndüremedik.
Sıkıntılı zamanlar yani.
Once aglamasinin geçmesi için bekliyorum müdahale etmiyorum susunca kucağıma aliyorum hafif sallıyorum emiyor ama hemen kalkmak istiyir bağırıyor kafasını göğsüme bastırıyor bazen de ayaba kalkiyorum sallaya sallaya emziriyorum o zmnda uyuyakalıyor ne yapacağımı şaşırdım valla mama içse aslında çözülecek konu biliyorum ama ağzına sürmüyor mamaya ne koyabilirim başka öneriniz var mı acaba

Once aglamasinin geçmesi için bekliyorum müdahale etmiyorum susunca kucağıma aliyorum hafif sallıyorum emiyor ama hemen kalkmak istiyir bağırıyor kafasını göğsüme bastırıyor bazen de ayaba kalkiyorum sallaya sallaya emziriyorum o zmnda uyuyakalıyor ne yapacağımı şaşırdım valla mama içse aslında çözülecek konu biliyorum ama ağzına sürmüyor mamaya ne koyabilirim başka öneriniz var mı acaba
Şuan kuş sütü verseniz reddeder, tam o dönem o.
Amuda kalkmadığım kalmıştı benim de, huy yani.
Sağarak kaşıkla veriyordum ben, biberon kaşıklar var.
Oyun halısına yatırıp reflü yatağı ile, pipetle damlatıyordum ağzına.
Ay ne günlerdi ya, Allah sabır versin ama geçiyor.
Kısa zaman sonra memeye de mamaya da dönecek.
Sırf bu sebepten ek gıdaya 4. ayda başladık o da yoğurt tabi.
Yoksa aç aç yaşamaya çalışıyordu.

Ben mama veriyorum kaç aylık ki 90 CC mama veriyorsunuz ben 15 CC veriyorum oda bazen unutuyorum 6 aya kadar gerek yok diye

Back