Bebeğim için bi sorum olacaktı sizlere

mikanoss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2020
85
76
3
merhabalar..
bebeğim 16 aylık..kilosu iyi ortalamarda ama boyu birz geriden gidiyor doktor minyon olacak dedi..
şimdi şöyle bir sorum olacak kızım telefon tv hiç bakmıyor..hemde hiç..oyuncaklarıylada oynamıyor..genelde dolap çekmece karıştırmayı sever..çizgi film reklam vs hiç dikkatini çekmiyo en fazla 1 dk bakar..telefonda aynı şekilde

şimdi ben bu duruma sevineyim mi üzüleyim mi bilmiyorum..çünkü etrafta gördüğüm çocuklar tv bakıyorlar yada telefon dikkatlaeri çekiyor bizimki oralı değil..sizce normal bi durum mu?

0-7 yaş araligindaki çocukların aralıksız 5 dakika oturmalari onların normal olmadığını gösterir demişti bir pedagog. Televizyon falan izlemesin zaten çocukların hayalgücünü mahvettiğini düşünüyorum ben. Ayrıca oyuncakla değil de mutfak eşyalarıyla veya evde kullandığınız diğer eşyalarla oynaması onun dünyayı tanımaya çalıştığı anlamına gelebilir. Endişelenmeyin oturup saatlerce televizyon izliyorsa veya telefona bakıyorsa endişelenmelisiniz.

Ya benim bebem 4 aylk tv açk diyelim uyuyrdu uyandı aldım içeri götürdüm tv diktatini cekio hemen.. evde tv açamıom.. gene bihterin intihar sahnesini kaçrdm üzülme canım dikkatini başka şeyler cekilor demek ki sevinmelisin tv, telefon dikkatini çekmiyor diye

Bizim yeğen de o yaşta böyleydi. Oyuncaklarıyla oynardı ama telefon, tablet vs. ilgisini çekmiyordu. 2den sonra şarjı bitince bile krizlere girmeye başladı. En iyisi hiç alıştırmamak. Zaten o yaş grubu için çok tehlikeli.

yok yok bende hiç izlesin istemiyorum hatta seviniyorum izlemediği için ama sonra baktım ki hç izlemiyor yahu 30 saniye bile bakmıyor normalde reklam yada çizgi film dikkatlerini çekmez mi bizimki anca çekme dolap karıştırıyor

Ne diyeceğimi bilemedim bu dırumda. Tv ye çok bakması sorunları tetikliyor diye biliyorum ama hiç bakmaması,ilgilenmemesi beni de düşündürürdü. İsmine tepkisi nasıl? Sosyal mi? İnsanlarla iletişimi nasıl? Öğrettiğiniz şeyleri öğrenebiliyor mu? Bütün olarak değerlendirin bence. Eğer hiçbir şeye ilgisi yoksa bir sorun vardır bence. Benim kızlarım o aylarda tv,tablet verince bakarlardı ama aynı zamanda oyuncaklarıyla da oynarlardı ve çok meraklılardı. Herşey ilgilerini çekerdi. Takip edin bence

Karistirsin aman sağlıklı olsun da. Zaten oyuncakla değil ev eşyalarıyla oyun kuran çocukların ilerde problem çözme konusunda daha başarılı oldukları gözlemlenmiş bir yerde okumuştum.

Olması gereken bu. Eğer aliatirirsaniz bakmaya başlar.

ismini biliyor o getir bunu getir hepsini biliyo bi sürü kelime söylüyo ama tvye hiç bakmıyo ama hiç 4 aylık bebekler bile bakıyo benim kızım hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…