Bebeğim hipotonik olabilir mi ? 😥

Turkolog18

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2021
84
34
8
29
6 ay 20 günlük bir kizim var. Desteksiz oturuyor dönüyor birşeylere uzanıyor tutuyor ağzına götürüyor elden ele nesne aktarımı yapıyor biraz yavaş ama olsun . Biraz kilolu bu dediklerimi 6. Ayda yapmaya başladı. 6. Aydan öncede uzanıyordu. Ama kolları bacakları aşırı yumuşak etrafımda herkes normal diyor ama bence değil gibi geliyor kol etleri biraz sarkık kolları güçsüz gibi korkuyorum hipotonik olabilir mi diye hele uyuyunca benzetmek gibi olmasın ama ölü gibi iyice salıyor kolunu bacağını normal mi bu

Sordum hipotonik bebek böyle olmaz diyorlar ama onunda seviyeleri varmış bilemeyebiliyorlarmis etrafımda herkes normal normal bu bebek diyorlar ama böyle mi olur bilemedim ki ilk bebeğim daha önce bebek falan da bakmadım
Daha once actiginiz konuda konusmusuz zaten. Doktor yok demis. usg kan degerlerine bakilmis. Bence biraz rahat davranip bebeginizin bu güzel zamanlarinin tadini cikarsaniz olmaz mi ? Benim kizim 5 bucuk aylik oldu mesela daha dönmüyor , cünkü dönmek istemiyor. Yine de aktif olabilir diye evin icinde süpermen gibi kolumuzda dolastiriyoruz, bebek arabasinda bile cani sikilana kadar tummy time yapiyoruz. Aradan gecen 1 ayda gelisme gördünüz zaten degil mi ?

Herhangi bi genetik test yapıldımı

Hipotonikligi nerden biliyorsunuz bilmiyorum ama normal gelisim parametreleri gosteren bebek ya hipotonik değildir yada goz ardi edilecek hipotonisitesi vardir. Tam olarak neyden hangi sebeple suphelendiginizi anlamadim ama hipotonisite motor gelisim icin onemlidir sizin bebeginizde ayina gore normal gidiyormus zaten.

Başını ne zaman tutabiliyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…