Bebeğim hiç uyumuyor

Gonulemegimm

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2022
38
12
18
21
2 aylık bebegim gece gunduz hic uyumuyor dalıyor geri uyaniyor besikte salliyorum ayagimda salliyorum naptiysam uyutamiyorum bi oneriniz var mi lutfen cok ihtiyacim var

2 aylık bebegim gece gunduz hic uyumuyor dalıyor geri uyaniyor besikte salliyorum ayagimda salliyorum naptiysam uyutamiyorum bi oneriniz var mi lutfen cok ihtiyacim var
Merhaba öncelikle sağlıkla büyütün inşallah
Nasıl besleniyor bebeğiniz. Mamaysa belli cc’lerde zaten anlarsınız doyup doymadığını. Emiyorsa bu yeterli mi sütünüz bi kontrol edin.
15 günlükten itibaren gazlar başlar belki gazdan uyuyamıyordur hazımsızlığı olabilir. Beslendikten sonra bi 15dakika gezdirin dik bi şekilde. Uyku aralıklarına dikkat edin ne kadar uyanık kalması lazım bi sonraki uyku için. Eğer bu süreyi geçiyorsanız vücudu adrenaline benzer hormon salgılar ve bu da uykuya direncini artırır. Ve yediklerine dikkat edin kimyon atın veya kimyon çayı demleyin kendinize. İkinizinde gazını alır. Gürültülü bi ortam veya ışıktan etkileniyor olabilir. Gündüzleri loş ışıkta uyutmayı deneyin karartıcı perde kullanın. Ben pusetli bebek arabasını eve sokar öyle sürer uyuturdum. Puset anne karnı hissi verdiği için (eğiminden dolayı) kendilerini güvende hissediyolar. Ve yarım kundak yaparak sallamayı öneririm. Anne karnı sıkışık bi yer ve dünyaya yeni geldi aynı düzeni isterler ta ki dönene kadar. Kimi bebek sevmez kundak ama bi deneyin derim. Ve oda ısısı çok önemli. Bebekler çok sıcağı sevmezler ve uykularını kötü etkiler.
Beyaz gürültüden faydalanabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar umarım faydalı olur uykusu düzelir Rabbim yardımcınız olsun sabrınızı artırsın sağlıkla büyüsün minnoş

Bebisiniz ya actir ya da gazi vardir. Bu ikisinden emin olun. Genelde bebeklerin ekstra bi agrilari yoksa bu iki sebepten uyumazlar

Bebeğiniz e bir rutin oluşturmalısınızZ 4 aya kadar genelde çok düzenli uykular beklenemez. 4. Ay atağından sonra bir şeyler düzene girer. Uyumamak zincirleme bir sonraki uykuyu etkiler dolayısıyla uyku sinyallerini takip etmek çok ama çok önemli kaçırdığınız anda aşırı yorgunluktan uykuya direnecektir. Sabah en geç 8 de kalkmış olsun. Bulunduğu odanın nemi %40 ın altında %60 ın üstünde olmasın. Burnunu serum fizyolojik ile gün içinde 3-4 defa açın. Besledikten sonra 15 dk dik tutup mutlaka gazını çıkarıp öyle yatırın. Bebekler rutinleri sever bol bol banyo ve masaj bedenini gevşetip uykuya geçisini kolaylaştıracaktır. Max 1 saat uyanık kalabilir uykularını onlara göre düzenleyin. Uyumadığı zamanlarda hava almasını imkanınız varsa dışarı çıkarın. Hatta dışarıda bir uyku harika olabilri. Bebekler fazla uyarıldıklarında beyinleri bu bilgileri işlemek zorunda olduğu için uykuya direnirler. Uyumadığı süre içinde çok ışıklı çok sesli uyaran içeren nesneler olmasın etrafında karanlık bir odada uykuya geçişi sağlayın. Hangi destekle uyuttuysanız aynı desteği bir uyku döngüsünden diğerine geçerken ister bu sebeple 10 dk da bir uyanır çünkü diğer uyku döngüsüne geçmek için size ihtiyaç duyar. Böyle durumlarda uyuduktan 10 dk sonra uyanıyorsa 9 dk yanına gidip hafif kıpırdatıp nasıl uyuttuysanız aynı şekilde destek vermeniz onun ikinci uyku döngüsüne geçmesine dolayısıyla uyku süresinin uzamasına yardımcı olacaktır. Sakin ve sabırlı olmaya çalışın o da strese girmesin. İlk başlarda bunları yapmak haftalarınızı alacak ama eminim çom daha güzelini başaracksınız

Benim de bebegim 2 aylik ve kendi kendine bi uyku duzeni olusturdu bebeginizin elbet uykuya daldigi saatler veya rutinler vardir onlari takip edin ve uygulayin mesela bebegim gun icinde cok az uyuyor yarim saat gibi 2-3 uykusu oluyor sadece aksam 8 gibi uzun uykuya gectigini fark ettim ben de ordan yurudum o saat yaklastiginda meme yerine mamasindan vererek tam doydugundan emin oldum bu arada nurse harveys damla bizde gaz konusunda cok ise yaradi yatmadan onceki mamasina da onu damlatinca genelde daha mamayi icerken uyumaya basladi gibi gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…