• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim hala konuşmuyor

Bi sorun olsaydı senin verdiğin komutlara karşılık vermezdi algıları açık olmazdı
Benim oğlum düşün 2 yaşındayken bile senin bahsettiklerini yapmıyodu telaş etmene gerek yok benim yeğenimde tam 3 yaşına bastıktan sonra konuşmaya başladı çok akıllı bi çocuk herşeyi anlardı ama konuşamazdı 3 yaşına kadar. Benim arkadaşımın abisi de tam 4 yaşında konuşmaya başlamış hiçbir sorunu yokmuş gayetde tahsilli biri
Sen konuşmaya devam et o da ilerde konuşmaya başlayacak inşallah
Mesela dedesinin resmini göster bu dede de
Bu baba de. Benim oğlum bak ne diyorum bana tam 2,5 yaşında anne demeye başladı
O yaşa kadar herkesin çocuğu neler derdi üzülürdüm en azından anne demesini hasretle bekliyodum bana anne diyo ama babasının yüzüne hala baba demiyo sadece resmini falan görünce ya da eşim aradığı zaman baba diyo. Çocuğun sen ona bişey derken gözlerine bakıyo seni dinliyo dimi bi sıkıntısı olsa sen az çok hissederdin zaten
Çok şükür, dinliyor ve anlıyor. Yap dediklerimi yapıyor. Tek sorun konuşmasıydı madem çok kişi böyle durum ile karşılaşmış demek ki normal, bekleyelim bakalım biz de 😊

Evet duyması çok iyi, algıları açık, dediğimizi anlıyor. 11 aylık yürümeye başladı. Herşeyi çok erken yaptı sanırım o yüzden şimdi bunu yapmaması bizi endişeye soktu. Biraz da etraftan gelen tepkiler olunca insan panik oluyor işte.
Etraftan gelen tepkilere kulaklarınızı tıkayın cennet vatanımda herkes doktor çok şükür:)

Yok evde farklı bir dil konuşulmuyor. Ben de kızımla çok konuşurum doğduğundan beri sanki beni anlıyormuş gibi davranırım. Algıları vs çok iyi ama ıhh ıhhh yapıyor derdini öyle anlatıyor hep. Herhangi bir kelime söylemek istemiyor sanki. Bakalım 1 ay daha beklerim sonra değişiklik olmazsa gideriz bi kontrole
Ha bir de isaretlerle size her derdini anlattığı için konusmaya gerek duymuyor. Her sey ihtiyac dahilinde gelişir siz onun isaretlerini anlamamazliktan gelin hatta anlamiyorum söyle diyin.

Her bebeğim gelişimi aynı olmuyor tabi ki kimi 10 aylık yürüyor, kimi 18 aylık konuşmada da bence, şu zaman şöyle konuşmalı diyemeyiz. Oğlum 2 yaşında 2-3 kelimelik cümleler kuruyor. Çoğu söylediği seyi ben anlıyorum sadece. Komutlara uyuyor her dediğimi anlıyor. Her şeyi merak edip parmağıyla 'anne bu' diyip adını soruyor ama asla kendi tekrar etmiyor. Aynı yaştayken komşu kızı otur sohbet et öyle güzel ve akıcı konuşurdu. Yine doktorunuzla görüşün tabi dr görüşü almakta fayda var :) En azından çevrenizdekileri susturursunuz

Her bebeğim gelişimi aynı olmuyor tabi ki kimi 10 aylık yürüyor, kimi 18 aylık konuşmada da bence, şu zaman şöyle konuşmalı diyemeyiz. Oğlum 2 yaşında 2-3 kelimelik cümleler kuruyor. Çoğu söylediği seyi ben anlıyorum sadece. Komutlara uyuyor her dediğimi anlıyor. Her şeyi merak edip parmağıyla 'anne bu' diyip adını soruyor ama asla kendi tekrar etmiyor. Aynı yaştayken komşu kızı otur sohbet et öyle güzel ve akıcı konuşurdu. Yine doktorunuzla görüşün tabi dr görüşü almakta fayda var :) En azından çevrenizdekileri susturursunuz
Kızım da 1 yaş kontrolünde Demir eksikliği çıkmıştı tekrar kontrole götüreceğiz son durumu için o zaman bu durumu da tekrar soracağım doktora. Corona bitse de rahat rahat gitsek beklemeden hiç :/

Back