- 17 Mayıs 2019
- 135
- 40
- 28
- 33
- Konu Sahibi Defnosun Annesi
-
Biz de yemek yedirirken reklam - telefon ile filan yapıyoruz acaba o yüzden mi böyle oldu. Ben çalışıyorum kayınvalidemler de böyle başarabilmişler böyle gidiyor maalesef. Doktorumuza da yazdım bugün o da 1-2 ay daha gözlemleyin normal şuanda dedi. Bekleyelim bakalım, siz de biz de :)Ben 16 aylikken goturdum sadece baba diyordu bi sorun gormedi ekranlardan uzak tutun dedi benimki cok reklam izliyordu ondan diye dusunuyorum şuan 19 aylik dede mama vs demeye basladi anne demiyor beni gosteriyor insaallah bi sorun yoktur konusur elbet sizinki de benimkide..
İlk çocukta gerçekten her konuda hemen panik olabiliyoruz bunu öğrendim ben :) 4 gözle ağzından kelimelerin dökülmesini bekliyorum :)benim yeğenim 3 yaşında daha yeni konuşmaya başladı oda tek tük ve ne dediği belli olmuyor 1 buçuk yaşından beri bütün nesneleri tepkilerimizi anlıyordu ama konuşamıyodu.
daha 1 yaşını yeni doldurmuş neden evham yapıyorsunuz bazı çocuklar geç konuşur gizemli takılırlar. algıları açıksa sorun olduğunu sanmıyorum. :)
Hocamız 1,5 yaşa kadar hiç konuşmuyorsa kesinlikle götürün der.Bu ay götürür müsünüz bilmem ama sakın ''babası da geç konuştu olur'',''einstein 4 yaşında konuşmuş'' diyenleri dinlemeyin.Bir sorun yoksa zaten doktor söyler,içiniz de rahat eder.
Aynen ondan olmuş olabilir.Emzigi de birakin dedi dr onu da biraktik ben oyle vermiyorum telefon filan da reklam basladigi an baska odadaysa bile geliyor bu ay açildi benimki dediklerimi tekrar etmeye calisiyor atti adda şişt gibi mama dede daha bu ay demeye basladi internette cok arastirdim bu aylarda 15 20 kelime filan konusmasi gerekir diye okuyunca insan ister istemez bi sorun mu var diye cok sikintiya giriyor bir de etrafta niye konusmuyor filan diyenler varsa daha da strese giriyor insan uzun oldu kusura bakmayin..Biz de yemek yedirirken reklam - telefon ile filan yapıyoruz acaba o yüzden mi böyle oldu. Ben çalışıyorum kayınvalidemler de böyle başarabilmişler böyle gidiyor maalesef. Doktorumuza da yazdım bugün o da 1-2 ay daha gözlemleyin normal şuanda dedi. Bekleyelim bakalım, siz de biz de :)
Dil bağına baktınız mı?Biraz daha bekleyeyim yine bir kelime bile duyamazsam götüreceğim zaten doktoraumarım sorun yoktur da rahatlarım
Bugün baktık ona da bize anormal bir durum yok gibi geldi ama doktora gidince onu da kontrol ettiririm. Ayrıca dil bağı olsa her ay gittiği doktor kontrollerinde fark edilmez miydi ?Dil bağına baktınız mı?
Aynen ondan olmuş olabilir.Emzigi de birakin dedi dr onu da biraktik ben oyle vermiyorum telefon filan da reklam basladigi an baska odadaysa bile geliyor bu ay açildi benimki dediklerimi tekrar etmeye calisiyor atti adda şişt gibi mama dede daha bu ay demeye basladi internette cok arastirdim bu aylarda 15 20 kelime filan konusmasi gerekir diye okuyunca insan ister istemez bi sorun mu var diye cok sikintiya giriyor bir de etrafta niye konusmuyor filan diyenler varsa daha da strese giriyor insan uzun oldu kusura bakmayin..
Hiç bilmiyorum kontrolde dile bakıyorlar mı. Sadece aklıma geldi diye yazdım. Bazı çocuklar 3 4 yaşına kadar konuşmuyor (anneler götürmüyor doktora ırsi dir diye) doktora gidince ortaya çıkıyor. Youtube da video izlerken denk gelmiştimBugün baktık ona da bize anormal bir durum yok gibi geldi ama doktora gidince onu da kontrol ettiririm. Ayrıca dil bağı olsa her ay gittiği doktor kontrollerinde fark edilmez miydi ?
3.5 yaşında konuştu oğlum her çocuk farkli. Önemli olan duyup algılıyor mu? Oğlum mesela 24 aylikken yürüdü. Ya yurumeseydi ne yapacaktınız? Çocukların dil gelisimi dolup taşan bir kovaya benzer yeterince duyar algilar sonra semalarına uygun konusmaya baslar.Kızım 14 aylık oldu fakat hala konuşamıyor. Konuşmaktan kastım baba, dede gibi kısa kelimeleri bile söylemiyor. Gelişiminde bir sıkıntı yok, yürüyor, koşuyor, kilosu boyu herşeyi normal. Ama konuşamama olayı canımı sıkmaya başladı, corona sebebiyle doktora götürmeye de korkuyorum. Normal mi sizce bu durum ?
Yapıyorum onu, sürekli konuşuyorum oyuncaklarının ismini söylüyorum. Kediyi getir diyorum oyuncakları arasında onu alıp getiriyor, ne dersem yapıyor. Gelişimi filan çok iyi. Konuşmamasını da takmıyordum da öyle son günlerde takmaya başladım ya bir sorun varsa da biz bilmiyorsak diye. Bakalım bekleyeceğim biraz dahaBazen böyle olabiliyo benim oğlumda geç başladı şuan 2,5 yaşını geçti ve cümle kurmuyor sadece kelimeler söylüyor
Her çocuğun gelişimi elbet aynı ilerlemez yinede bi baktırırsınız ama bazen doktorlarda abartıyolar ben oğlumu 25 aylıkken götürmüştüm o zaman sadece mama, dede, bide arada baba diyodu. Doktor özel eğitim bile gerekebilir falan dedi korkuttu beni ama şimdi çok şükür eskiye göre daha iyi bide sosyal ortamı pek yok tek başına onunda etkisi var . Tam 2,5 yaşında bana anne demeye başladı. Şunu önerebilirim hafıza kartları varya meyveleri arabaları falan gösteriyo onlardan alıp tek tek ona göstererek isimlerini söyle bunu hergün tekrarla o hafızasına alacak ilerde faydasını göreceksin
Sen sürekli onunla konuş
Yapıyorum onu, sürekli konuşuyorum oyuncaklarının ismini söylüyorum. Kediyi getir diyorum oyuncakları arasında onu alıp getiriyor, ne dersem yapıyor. Gelişimi filan çok iyi. Konuşmamasını da takmıyordum da öyle son günlerde takmaya başladım ya bir sorun varsa da biz bilmiyorsak diye. Bakalım bekleyeceğim biraz daha
Yok evde farklı bir dil konuşulmuyor. Ben de kızımla çok konuşurum doğduğundan beri sanki beni anlıyormuş gibi davranırım. Algıları vs çok iyi ama ıhh ıhhh yapıyor derdini öyle anlatıyor hep. Herhangi bir kelime söylemek istemiyor sanki. Bakalım 1 ay daha beklerim sonra değişiklik olmazsa gideriz bi kontroleEvde kürtçe gibi farkli bir dil konuşuluyor mu, televizyon tablet ve telefonla cok fazla muhattap oluyor mu, siz veya eşiniz ne zaman konuşmuş, çocukla ne yogunlukta konuşuyorsunuz? Bu ve bunun gibi birçok değişkene göre sonuç alınabilir.
Bunun dışında her çocuk ayni değildir bireysel farklılıklar vardir. Çocuğunuzu başkalarının çocuklarına göre kiyaslamayin. Şüphe olmamasi için doktora götürebilirsiniz
Evet duyması çok iyi, algıları açık, dediğimizi anlıyor. 11 aylık yürümeye başladı. Herşeyi çok erken yaptı sanırım o yüzden şimdi bunu yapmaması bizi endişeye soktu. Biraz da etraftan gelen tepkiler olunca insan panik oluyor işte.3.5 yaşında konuştu oğlum her çocuk farkli. Önemli olan duyup algılıyor mu? Oğlum mesela 24 aylikken yürüdü. Ya yurumeseydi ne yapacaktınız? Çocukların dil gelisimi dolup taşan bir kovaya benzer yeterince duyar algilar sonra semalarına uygun konusmaya baslar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?