Çocuk Hastalıkları Bebeğim geceleri uyumuyor uykuya direniyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Kumral Ada Mavi Tuna

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2018
97
277
Hanimlar merhaba,
16 aylık bir kızım var. Gectigimiz mayıs uyku düzenini sağladım. Saat 10 da gece uykusu uyuyordu. Ağustos ayinda köye gitmiştik misafirler vardı evde o gün ayıp olmasin diye odaya çekilip uyutamadim kızımı. Gece 1 e dogru uyudu. Kalkış saati de gecikti haliyle düzeni bozulmaya başladı. Sonra 1-2 gibi uyumaya başladı. Ben uyutmaya çalıştıkça bu süre daha da gecikti bugünlerde sabah 5 -6 gibi uyumaya başladı. Çok uğraşıyorum sessiz karanlık odasi ama nafile. Bir de üst komşumun yatalak annesi var annesi kusup tuvaletini yapinca ayrıntıya girmek istemiyorum ama yatağı odayı batırınca yani kadın sinir krizi geciriyor aylardır özellikle gece 1-3 arasi bi tufan kopuyor o bağırışı bizim evde sanki bizim evde bağırıyor o derece. Kızım bu seslere uyaniyor bazen geri de uyumuyor. Tam oldu bu gece uykusu diyorum uykusu bölününce ne kadar uğraşsam olmuyor. Suclamak icin demiyorum. Kizimi zaman da kendisi uyanip uyumuyor. Erken uyandiriyorum kızımı öğle uykusunu erken uyuyor ama gece yatiriyorum 1saat sonra tekrar uyanip uyumuyor. Dün gece banyosunu yaptırdım yatırdım ben de yanina yattim uykuya daldik yukardan sesler geldi. Kızım tekrar uyandi. Bu kez eşim kapısını çaldı ablayı uyardi. Ama benim kız daha uyumadi. 5.30 da yatti. Artik direncim kalmadi eklemlerim kemiklerim agriyor uykusuzluktan sinirlerim harap oldu. Uyku duzeni için ne yapmam lazim uyumamak için öyle çok direniyor ki kızım gözlerini ovuşturuyor gözleri küçülüyor ama biz onu pış pışlarken o bize pış pış diyor tam uyudu diye yatiriyorum kalkıp oturuyor tekrar başa sarıyoruz. Uyku konusunda benim kızım gibi uykuya direnen bebeği olan anneler var mi çözümü nasıl buldunuz ? Görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Ek olarak şunu belirteyim kızım çok hareketli. Hiç oturmuyor. Gece uyandığında da böyle. Kucagima alıp uykuya dalmasi için sakinlestirmeye çalışıyorum anne anne diyor bu sefer uyumamak için ağlıyor kucağımdan indirince de koşturuyor sanki az önce uyuyan o değil de bendim 😊

Hanimlar merhaba,
16 aylık bir kızım var. Gectigimiz mayıs uyku düzenini sağladım. Saat 10 da gece uykusu uyuyordu. Ağustos ayinda köye gitmiştik misafirler vardı evde o gün ayıp olmasin diye odaya çekilip uyutamadim kızımı. Gece 1 e dogru uyudu. Kalkış saati de gecikti haliyle düzeni bozulmaya başladı. Sonra 1-2 gibi uyumaya başladı. Ben uyutmaya çalıştıkça bu süre daha da gecikti bugünlerde sabah 5 -6 gibi uyumaya başladı. Çok uğraşıyorum sessiz karanlık odasi ama nafile. Bir de üst komşumun yatalak annesi var annesi kusup tuvaletini yapinca ayrıntıya girmek istemiyorum ama yatağı odayı batırınca yani kadın sinir krizi geciriyor aylardır özellikle gece 1-3 arasi bi tufan kopuyor o bağırışı bizim evde sanki bizim evde bağırıyor o derece. Kızım bu seslere uyaniyor bazen geri de uyumuyor. Tam oldu bu gece uykusu diyorum uykusu bölününce ne kadar uğraşsam olmuyor. Suclamak icin demiyorum. Kizimi zaman da kendisi uyanip uyumuyor. Erken uyandiriyorum kızımı öğle uykusunu erken uyuyor ama gece yatiriyorum 1saat sonra tekrar uyanip uyumuyor. Dün gece banyosunu yaptırdım yatırdım ben de yanina yattim uykuya daldik yukardan sesler geldi. Kızım tekrar uyandi. Bu kez eşim kapısını çaldı ablayı uyardi. Ama benim kız daha uyumadi. 5.30 da yatti. Artik direncim kalmadi eklemlerim kemiklerim agriyor uykusuzluktan sinirlerim harap oldu. Uyku duzeni için ne yapmam lazim uyumamak için öyle çok direniyor ki kızım gözlerini ovuşturuyor gözleri küçülüyor ama biz onu pış pışlarken o bize pış pış diyor tam uyudu diye yatiriyorum kalkıp oturuyor tekrar başa sarıyoruz. Uyku konusunda benim kızım gibi uykuya direnen bebeği olan anneler var mi çözümü nasıl buldunuz ? Görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba
Allah sabır versin maalesef bu konuların bence bir nokta atışı tavsiyesi yok.Bİr çocukta işe yarayan taktik öbürüne hiç işlemiyor🤷 benim oğlumda doğdu doğalı böyle kızınızın ayında iken durum daha da kötüydü gece yarıları feryat figan ağlardı,psikolog,doktor tahliler vs her yolu denedim hatta hacı hoca kısmına bile gittim çocuğu dilek ağacı gibi muskalara boğduk 🤦yok yine fayda etmedi.şuan 3 yaşında eskisine göre düzelme var ama ben halen kesintisiz uyku nedir bilmem,uykuya dalması çok zor oluyor maalesef sonrada en az 4 kez uyanır,eskiden takip etmek için not alıyordum 20 kez uyanması oluyordu o yüzden bu günümüze şükür diyorum.
Seni bu sebeple çok iyi anlıyorum fiziksel bir sorunu olup olmadığından emin misiniz ? Gaz kulak ağrısı açlık yada aşırı tokluk? Bunlarda sıkıntı yoksa sabır annesi zamanla hafifliyor umarım yakın zamanda düzelir.
Sağlıkla büyüsün inş

Merhaba
Allah sabır versin maalesef bu konuların bence bir nokta atışı tavsiyesi yok.Bİr çocukta işe yarayan taktik öbürüne hiç işlemiyor🤷 benim oğlumda doğdu doğalı böyle kızınızın ayında iken durum daha da kötüydü gece yarıları feryat figan ağlardı,psikolog,doktor tahliler vs her yolu denedim hatta hacı hoca kısmına bile gittim çocuğu dilek ağacı gibi muskalara boğduk 🤦yok yine fayda etmedi.şuan 3 yaşında eskisine göre düzelme var ama ben halen kesintisiz uyku nedir bilmem,uykuya dalması çok zor oluyor maalesef sonrada en az 4 kez uyanır,eskiden takip etmek için not alıyordum 20 kez uyanması oluyordu o yüzden bu günümüze şükür diyorum.
Seni bu sebeple çok iyi anlıyorum fiziksel bir sorunu olup olmadığından emin misiniz ? Gaz kulak ağrısı açlık yada aşırı tokluk? Bunlarda sıkıntı yoksa sabır annesi zamanla hafifliyor umarım yakın zamanda düzelir.
Sağlıkla büyüsün inş
Amin inşallah hepimizin bebekleri sağlıkla büyüsün. Uykusu geldiğinde kendisi uyuyan bebeklere hep gıptayla bakmışımdır. Kına gecemde esimin yiğeni davul çalarken mışıl mışıl uyuyordu hep imrendim ama benim kızım tam aksi ona göre 😊 Bugün asm deki ebe hanımla konustum kendince oyun yapıyor sakın pes etme dedi inatlasiyormus benimle. Allah size de bana da sabır versin 😊

İnanın sizinle aynı durumdayım benim kızım da 14 ayı bitirdi ama yürümüyor daha ve hiç uyumuyor hiç o yüzden konu açtım şimdi bir şurup var tamamen bitkisel olduğu söyleniyor day&nigt diye kullanan biri önermişti araştıdım buralarda net bir bilgiye ulaşamadım zararları ile ilgili. Ve tek düşüncem uyumayan çocuk gerçekten tam gelişemiyor mutlu olamıyor yeterince aynı yetişkinler gibi oluyo düşününce ve gelişimi için bunlarda zararlı şurubun zararları bu zararlardan daha mı fazla yani

İnanın sizinle aynı durumdayım benim kızım da 14 ayı bitirdi ama yürümüyor daha ve hiç uyumuyor hiç o yüzden konu açtım şimdi bir şurup var tamamen bitkisel olduğu söyleniyor day&nigt diye kullanan biri önermişti araştıdım buralarda net bir bilgiye ulaşamadım zararları ile ilgili. Ve tek düşüncem uyumayan çocuk gerçekten tam gelişemiyor mutlu olamıyor yeterince aynı yetişkinler gibi oluyo düşününce ve gelişimi için bunlarda zararlı şurubun zararları bu zararlardan daha mı fazla yani
Sizi o kadar iyi anliyorum ki ama ne yazık ki elimizden bi sey gelmiyor uykusu düzenli bebeklere imreniyorum bence bitkisel de olsa doktorunuza bi danışın derim cok gecmis olsun insallah uykusu duzene girer bebeginizin benim bunyem cok zayifladi uykusuzluktan eminim sizin de öyledir Allah yardımcımız olsun

Benim oglumda uyanıp ağlıyor bizi çağırıyor çok şiddetli ağlamadiği sürece biz hiç dokunmuyoruz. Uyuma rolu yapıyoruz bakıyor bizden ses çıkmıyor geri uyuyor😀😀

Hanimlar merhaba,
16 aylık bir kızım var. Gectigimiz mayıs uyku düzenini sağladım. Saat 10 da gece uykusu uyuyordu. Ağustos ayinda köye gitmiştik misafirler vardı evde o gün ayıp olmasin diye odaya çekilip uyutamadim kızımı. Gece 1 e dogru uyudu. Kalkış saati de gecikti haliyle düzeni bozulmaya başladı. Sonra 1-2 gibi uyumaya başladı. Ben uyutmaya çalıştıkça bu süre daha da gecikti bugünlerde sabah 5 -6 gibi uyumaya başladı. Çok uğraşıyorum sessiz karanlık odasi ama nafile. Bir de üst komşumun yatalak annesi var annesi kusup tuvaletini yapinca ayrıntıya girmek istemiyorum ama yatağı odayı batırınca yani kadın sinir krizi geciriyor aylardır özellikle gece 1-3 arasi bi tufan kopuyor o bağırışı bizim evde sanki bizim evde bağırıyor o derece. Kızım bu seslere uyaniyor bazen geri de uyumuyor. Tam oldu bu gece uykusu diyorum uykusu bölününce ne kadar uğraşsam olmuyor. Suclamak icin demiyorum. Kizimi zaman da kendisi uyanip uyumuyor. Erken uyandiriyorum kızımı öğle uykusunu erken uyuyor ama gece yatiriyorum 1saat sonra tekrar uyanip uyumuyor. Dün gece banyosunu yaptırdım yatırdım ben de yanina yattim uykuya daldik yukardan sesler geldi. Kızım tekrar uyandi. Bu kez eşim kapısını çaldı ablayı uyardi. Ama benim kız daha uyumadi. 5.30 da yatti. Artik direncim kalmadi eklemlerim kemiklerim agriyor uykusuzluktan sinirlerim harap oldu. Uyku duzeni için ne yapmam lazim uyumamak için öyle çok direniyor ki kızım gözlerini ovuşturuyor gözleri küçülüyor ama biz onu pış pışlarken o bize pış pış diyor tam uyudu diye yatiriyorum kalkıp oturuyor tekrar başa sarıyoruz. Uyku konusunda benim kızım gibi uykuya direnen bebeği olan anneler var mi çözümü nasıl buldunuz ? Görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederi

Allah yardımcımız olsun hepimizin benim de 5 aylık oğlum var gece 1-2 olmadan uyumuyo yatağına koyar koymaz gözlerini açıyo sanki hiç uyumamış gibi bide uykuda çok hareket ediyo ayaklarını kaldırıp vuruyo uyandırıyo resmen kendini uykusuzluktan sinirlerim alt üst oldu napıcaz böyle bilmiyorum

X